Igazi trap-csemege Szlimmy újdonsága

Pusztai Balázs, azaz Szlimmy nemrég mutatta be első albumfelvezetőjét, „Drága” címmel, amibe – sikeres közös lemezprojektjük (’Dűnék’) után – ismét Loki szállt be feat-ként. Még rongyosra se tudtuk hallgatni az egyébként szépen felfelé ívelő felvételt, Szlimmy egy héttel ezelőtt már publikálta is legújabb dalát, a „Nem rólam szól”-t, ami egy csodálatos, önmegerősítő mantra-üléssel is felérhet. A trekket a neszes beatek teszik még megjegyezhetőbbé, ha esetleg kivernénk a fejünkből, hogy nem szabad önhibáztatásba esnünk!

Arról írtam, hogy amikor az emberek bántatnak minket vagy szimplán nem törődnek velünk, nem gyakorlunk hatást rájuk, ez nem a mi hibánk, ez a másik emberben lejátszódó jelenség, és felesleges magunkra venni

– meséli Szlimmy, aki Lokival adott ki egy új, gondolatainkban elmerülős trap-felvételt.

Szlimmy egy videóklippel is debütált, amit a filmes háttérrel rendelkező duó Virág Zsombor, rendező és Tóth Zoltán operatőr álmodott meg egy kis Rousseau-i filozófiával kiterjesztve.

A koncepció szerint Balázs kivonul a természetbe, hogy addig ne róla szóljanak a civilizált élet mindennapjai, ahol csakis mások relációjában tudjuk meghatározni magunkat. Továbbá egy álomként is értelmezhető a vizuál, a ragaszkodás tárgyától való eltávolodás („egy helyben állsz ahogy távolodom”), folyamatos úton levés az önismeret gyakorlásának céljából („bennem jók meg a rossz arcok”) majd az út végén letáborozás, ami az újra kezdés lehetőségével kecsegtet.

– osztotta meg gondolatait Zsombor.

A Grosskidz trap-kollektívából is ismert feltörekvő egyre jobban megtalálja magát a zenében, szövegileg és hangzásban egyaránt, amire minden egyes új számával ráerősít, hamarosan pedig több kollabbal és önálló kiadvánnyal épít tovább.