Felüdülés Zendaya számára, hogy végre nem középiskolást kell alakítania

Megérkezett a hazai mozikba a színésznő legújabb filmje, a Challengers.

Mától nézhető a hazai mozikban is Zendaya legújabb filmje, a Challengers, melyben új szerepben mutatkozik be a színésznő. Általában gimisként láthatjuk a képernyőn, mint például az egyik leghíresebb alkotásában, az Eufória című sikersorozatban, azonban most kitör ebből a skatulyából, és egy harmincas évei elején járó karaktert hoz el a mozivászonra.

A 27 éves sztár a Vogue-nak árulta el, hogy felüdülés számára nem középiskolást alakítani, és reméli, hogy a közönség hitelesnek találja majd Tashiként.

Valahogy mindig középiskolást alakítok, és ezt úgy, hogy én soha nem is jártam gimibe. Felüdülés volt számomra kitörni ebből a szerepből, ugyanakkor kicsit félelmetes is. Csak remélni tudom, hogy az emberek hitelesnek találják majd, hogy korombeli, vagy egy kicsit idősebb karaktert játszom

– nyilatkozta.

A színésznő a Varietynek egy kicsit bővebben is mesélt arról, hogy milyen élmény volt Tashi bőrébe bújnia:

16 éves korom óta 16 éveseket játszom, így jó volt életre kelteni egy olyan karaktert, aki már nem gyerek. Érdekes volt olyan dolgokat eljátszanom, amik személy szerint még nem történtek meg, például nem mentem még férjhez, és nem született gyerekem. Ezekkel a mérföldkövekkel még nincs személyes tapasztalatom, így más élmény volt az egész.

A film hivatalos leírása a következő: a Challengers a feltörekvő profi tenisztehetségek számára rendezett bajnokság. Itt kerül egymással szembe Art és Patrick. Akik nagyon jól ismerik egymást. Évekkel korábban elválaszthatatlan cimborák voltak. Egészen addig, míg meg nem ismerkedtek Tashival, aki nemcsak a legjobb volt a pályán, hanem a legvonzóbb is.

A két srác egyszerre kezdett ki vele, egyszerre nyomultak rá, és egyszerre kaptak bíztató jeleket. A szőke srác kiszámítható, fegyelmezett és sikerre éhes. A barna bohém, laza és játékos. Tashi nem tud választani köztük. Aztán mégis. Aztán mégsem. Telnek az évek és a három szerelmes fiatal között nem szakadnak el a kötelékek: csak kibogozhatatlanul összegubancolódnak…

Zendaya nem csak színészként jegyzi alkotást, hanem producerként is, mellette pedig Josh O’Connort és Mike Faistet láthatjuk a főszerepben. A rendezői székben Luca Guadagnino ült.

Ez az első alkalom, hogy ilyen szinten részt vettem egy film munkálataiban, szóval stresszeltem miatta, de az izgatottságotok és a bátorításotok a világot jelenti számomra

– írta Zendaya az Instagram oldalán.

A film egyébként levette a kritikusokat a lábukról. A Rotten Tomatoes oldalon a 100-ból jelenleg 93%-on áll, a Metacriticen pedig 85-ön, ami azt jelenti, hogy eddig szinte kizárólag pozitív kritikák jelentek meg róla – remélhetőleg a mozilátogatóknak is ugyanennyire tetszeni fog.