A Wednesday Emma Myers-ével érkezik a Netflix új sorozata

Még idén érkezik a sorozat.

A brit BBC Three sorozatának, a YA (vagyis fiatal felnőtteknek szóló) A Good Girl’s Guide to Murder vagyis a Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz c. könyv adaptációjának streaming jogait vásárolta meg a Netflix, ami a könyvvel megegyező címen fut majd a platformon. A sorozaton jelenleg az utolsó simításokat végzik, melynek főszereplője nem más, mint a Wednesday-ből ismert Emma Myers.

A sorozatban megismerhetjük Pip Fitz-Amobit (Myers), aki egy iskolás lány öt évvel ezelőtti halála ügyében nyomoz. Andie Bellt úgy ítélték meg, hogy a barátja, Sal Singh gyilkolta meg, de az okos és együgyű Pip ebben nem biztos, és elhatározza, hogy bebizonyítja, neki van igaza.

Az alkotásért egyébként több stúdió és készítő is versenybe szállt, például az amerikai The CW is pályázott rá, de végül a Netflix kerekedett ki győztesen. Mivel a sorozat maga elkészült, ezért a készítők a teljes szereplőgárdáról lerántották a leplet: Zain Iqbal, Anna Maxwell Martin, Gary Beadle, Mathew Baynton, India Lillie Davies, Rahul Pattni, Henry Ashton, Mitu Panicucci, Orla Hill, Ephraim O.P. Sampson, Carla Woodcock, Yasmin Al-Khudhairi, Jackson Bews, Jessica Webber, Matthew Khan, Georgia Aaron, Oliver Wickham, Adam Astill és Annabel Mullion is látható lesz.