Ava Max: nem minden dalom feldolgozás, de ha az is, akkor az legalább ízléses

Visszaszólt a kritikusainak az énekesnő.

Sokan unalmasnak és fantáziátlannak tartják Ava Max egyes dalait, ugyanis néhány felkapott dala bizonyos elemeket, vagyis sample-öket tartalmaz régiebbi, már megjelent dalokból. A legutóbbi kislemezéről, a My Oh My-ról már mi is írtunk itt, hogy miért csenghet néhány másodperce ismerősen.

De nem csak a My Oh My jó példa erre, hiszen a Kings & Queens például Bonnie Tyler, a Million Dollar Baby LeAnne Rimes, a Let It Be Me Suzanne Vega, a Whatever pedig Shakira egy-egy nagy slágerét veszi alapul. Ezzel egyébként nem is lenne baj, ugyanis a populáris kultúrában és zenében ez egy bevett szokás: használt már ilyen elemeket Billie Eilish, Dua Lipa, sőt még Taylor Swift is – igaz, ő egy kicsit extrábban is tolta ezt az ipart is, ugyanis Question…? c. dalában önmagát jelöli meg, mint feldolgozott előadó, dalnak pedig az Out of the Woods c. slágerét.

Ava egy online interjú során beszélt erről a témáról, ahol elmondta ő maga is, hogy ez egy teljesen természetes folyamat, illetve arra is kitért, hogy szerinte, ahogyan ő használja, az rendben van, mert legalább ízlésesen csinálja – ebben pedig nem hazudott.

Érdekes, mert egy csomó előadó használ sample-öket a dalaikban, de mindig engem találnak meg. Ha ránézel más előadók diszkográfiájára, az az érzésed lesz, hogy „hű, ő sokkal több dalt sample-öl, mint Ava”. De az internet szeret rászállni Ava Maxre. Nem minden dalom használ ilyen elemeket, de amikor igen, akkor én legalább ízlésesen csinálom. Ennyi.