Egy 2007-es, hírnév előtti fellépésére reagált Lady Gaga

Három évvel később már ő volt a fesztivál főfellépője.

A karrierje kezdetén csupán pár hónap leforgása alatt hatalmas utat tett meg Lady Gaga. 2008-ban a Just Dance és a Poker Face című kislemezeinek köszönhetően egy csapásra robbant be a köztudatba és vált a világ egyik legfelkapottabb énekesnőjévé, nem sokkal előtte azonban szimplán egy ismeretlen, feltörekvő előadó volt, akinek nem sok mindene volt az álmain kívül.

Időközönként újra és újra elkezdenek terjedni a videók az interneten az előadó 2007-es Lollapalooza fellépéséről, ahol még barna hajjal, egy diszkógömbre emlékeztető melltartóban és bugyiban állt színpadra, csupán pár tucatnyi ember elé. A sztárral most szembejött egy poszt a 17 évvel ezelőtti koncertjéről a TikTokon, amit maga a fesztivál osztott meg, és reagált is rá.

Én magam készítettem ezt a ruhát. Az M&J Trimmingben vettem a tükröket, és egyesével ragasztgattam őket a melltartómra. A mikrofon a sajátom volt, és a diszkógömb is. Nem volt sok mindenem, és még a zene is akadozott ezen a fellépésen

– írta kommentben.
@lollapalooza She had a dollar and a dream #ladygaga #lollapalooza #chicago #lollapalooza2007 ♬ original sound – Lollapalooza

Az akkor 21 éves Gaga egy háromnegyed órás showval készült a nagyjából 500 embernek, aki kíváncsi volt rá, és olyan dalokat énekelt, mint a debütáló albumán helyet kapó Summerboy, a Disco Heaven, a Boys Boys Boys, vagy éppen a kiadatlan Dirty Ice Cream. A fellépésért mindössze párszáz dollárt kapott.

3 évvel később pedig már ő volt a Lollapalooza egyik főfellépője a The Monster Ball nevű turnéja keretein belül, amikor is többek között neki köszönhetően látogatottsági rekordot döntött a fesztivál.