Hamis merch termékek miatt perel Harry Styles

Jogi lépéseket tett az énekes.

Harry Styles a legutóbbi előadó, akinek elege lett abból, hogy a nevével és képével ellátott hamis merch termékeket árulnak, ez ellen pedig jogi lépéseket is tesz. A pert a Billboard információi szerint az énekes ügyvédei január 10-én, kedden indították Chicago-ban, és a céljuk az, hogy eltüntessék az internetről a nem hivatalos merch-öket, így például pólókat, pulcsikat, vagy más ajándéktárgyakat.

A hivatalos papírok szerint számos online árusító él vissza jogtanalul a Harry tulajdonában lévő védjegyekkel, ez pedig megzavarhatja a rajongóit, hiszen sokan azt hihetik, hogy hivatalos termékeket vásárolnak. Ehhez hozzájárul, hogy olyan oldalakon is kaphatóak a szóban forgó termékek, mint például az Etsy, vagy az Amazon, ahol egyébként valóban hivatalos merch-öket is lehet kapni.

A pert nem személyek vagy boltok ellen indították, helyette specifikus linkeket csatoltak benne a hamis termékekhez, melyeket szeretnének eltüntetni az internetről. Arra is kitértek benne, hogy a legtöbb kamu merch Kínából vagy más olyan országokból származik, ahol az erre vonatkozó törvények meglehetősen lazák.

Nem Harry az első előadó, aki emiatt pert indít: többek között a Nirvana és XXXTentacion jogutódai, de olyan márkák, mint a Nike és a Tommy Hilfiger is megjárták már ezt az utat.