A fiatalkori érzelmei inspirálták Luke Hemmings második szólólemezét

Íme a boy!

Luke Hemmings-t a 5 Seconds of Summer énekeseként ismerte meg a világ, de már szólóban is elkezdte bontogatni a szárnyait. Az első saját albuma 2021-ben jelent meg, most pedig megérkezett a folytatás egy 7 trackes EP formájában, mely a boy címet kapta. 

A lemez neve jól összefoglalja, mik is inspirálták a rajta található dalokat. Az énekes a fiatalkori érzéseihez és élményeihez nyújt vissza az anyagon, amit több év alatt írt meg.

Az EP célja, hogy előássam az érzelmeimet fiatalabb koromból, és szembenézzek az akkori élményeimmel. Kapcsolatba akartam lépni a bennem élő gyerekkel, hogy teljes egészében önmagam lehessek

– nyilatkozta a Rolling Stone-nak.

Luke elmondása szerint az emberek hajlamosak elnyomni magukban az érzelmeiket, ő azonban nem szeretne még hosszú évek múlva is a régi démonjaival küzdeni, ezért inkább kiírta magából őket.

Ahogy egyre idősebb leszek, egyre többször eszembe jut, hogy egyszer szeretnék gyerekeket, és nem akarom, hogy belül még akkor is ugyanaz a küszködő fiú legyek. Hajlamosak vagyunk elnyomni magunkban az érzelmeimket, főleg mi, férfiak, ahogy egyre idősödünk, és nem nézünk szembe velük, csak akkor, amikor már túl késő.

Az EP-n helyet kapott az eddig megjelent két kislemez, a Shakes, és a Close My Eyes is, mellettük pedig még 5 szerzemény. Az I’m Still Your Boy-t az előadó gyerekkori traumái ihlették, míg a Benny-t a testvére után nevezte el, és a bűntudatról szól, amit azért érez, mert túl sokat van távol a szeretteitől a munkája miatt. A Garden Life-ot szintén a turnézás nehézségeiről írta hajnali 3-kor, egy hotelszobában, a Close Enough to Feel You-t a gyász inspirálta, a Promises-t pedig az, amikor egy depressziós időszaka után újra színesben kezdte látni a világot, mert rátalált a szerelem.

Ezek az én történeteim, de úgy írtam meg őket, hogy mindenki tudjon velük azonosulni. A boldogság és a szomorúság között mozognak, de mindegyik egy kissé melankolikus. Remélem, az emberek megtalálják benne önmagukat. 

A lemezzel turnéra is indul az előadó, és májusban olyan európai városokban lép színpadra, mint Párizs, Milánó, Varsó, Köln, Amszterdam, Glasgow, Manchester, és London, mielőtt az Egyesült Államok felé venné az irányt. A jegyinfókért katt ide!