Az Emily Párizsban miatt tett panaszt a Netflixnél az ukrán kulturális miniszter

A franciák után most az ukránokat sértették meg a sorozattal.

Hiába, az Emily Párizsban ténylegesen klisésen mutatja be a francia nyüzsgést és szcénát, de azzal sem árt tisztában lenni, hogy egyszerűen egy egy fikciós vígjátékról beszélünk, tele drámai, már-már szappanoperás adalékkal. Úgy tűnik a „cancel culture” többször is megpróbálja elérni a szériát – több kevesebb sikerrel.

Az Emily Párizsban c. vígjáték második évada kevéssel karácsony előtt debütált a Netflixen itthon is és jelenleg is az élmezőnyben van, a kicsit ügyetlen Emily sok háztartás szívébe lopta be magát világszerte. Ha még nem láttad az évadot, óvatosan olvass tovább, hiszen kisebb spoilerekbe futhatsz bele. Az új etapban főhősünk továbbra is franciául próbál tanulni, de még mindig nem az erőssége, így egy új osztályba kerül és újra kezdőszinten szívhatja magába a tudást. A kurzuson ismerkedik meg Petrával, az ukrán szereplővel, akinek ábrázolása kiverte a biztosítékot az országban élőknél. Amikor már külsős helyszínen is láthatjuk a két hölgyet együtt, akkor Petra kifejezi, hogy szereti az ingyenes dolgokat, majd elmennek Emily-vel vásárolni – természetesen „ingyen”, azaz fizetés nélkül távoznak. Erre tesz még rá egy lapáttal, hogy kevésbé divatosan mutatják be, valamint arra is kitérnek, hogy tart a deportálástól.

Lily Collins (Emily) és Daria Panchenko (Petra)

Erre reagálva, az ukrán kulturális miniszter sajtóértesülések szerint panaszt tett Netflixnél, ugyanis szerinte ez negatív fényben tünteti fel az ukrán embereket Európa-szerte, sőt az egész világon. Telegrammon pedig a következőket írta:

Az Emily Párizsban c. sorozatban van egy karakter, aki egy karikatúra az ukrán nőkről, ez pedig elfogadhatatlan. Illetve sértő is

– kezdte a politikus.

De persze itt nem állt meg az ügy.

Így ismerik külföldön az ukránokat?

– hozzátette

A karaktert, Petrát egyébként egy ukrán színésznő Daria Panchenko személyesíti meg, aki még nem kommentálta a történteket.