#EDITORSPICKS: karácsonyi különkiadás

Ez nem maradhat ki az idei karácsonyból!

Karácsony alkalmával hoztunk nektek néhány nézni és hallgatnivalót is, ha nincs ötleted mi szóljon a háttérben, vagy mit nézzetek a családdal, ez a lista pont neked való!

Peti

Kedvenc karácsonyi dalok

Ashley Tisdale – Last Christmas

Ashley amúgy is nagy kedvencem, ez a feldolgozása pedig 2007 óta örök itthon karácsonykor. Nem telik úgy el az ünnep, hogy ez ne csendülne fel naponta legalább 3 alkalommal.

Ellie Goulding – Your Song

Ellie „Your Song” c. dala nem teljesen egy karácsonyi klasszikus… sőt. A 2010-es John Lewis karácsonyi reklámban csendült fel először, természetesen mondhatni karácsonyi köntösben. Azóta pedig állandó helyet foglal el az itthoni playlisten.

Leona Lewis – One More Sleep

Jobban pártolom amúgy a kicsit pörgősebb, vidámabb karácsonyi dalokat, így Leona lassan klasszikusa is nagy kedvencem.

Mariah Carey, Ariana Grande, Jennifer Hudson – Oh, Santa!

Lehet annál ikonikusabb, amikor 3 ekkora hang összeáll? Hát, karácsonyra biztosan nem! Extrém, amikor Ariana és Mariah a whistle note alatt harmonziálják vokáljaikat.

Kelly Clarkson – Underneath the Tree

Amikor összeírtam kedvenceimet, leesett az állam, hogy 7 évvel ez előtt jelent meg ez a dal. 2-3-at mondtam volna rá, viszont annyira benne van a fejembe a dalszöveg és a dallam, hogy végülis elhiszem, hogy 7 éve köztünk van már.

Kedvenc karácsony albumok

Leona Lewis – Christmas, With Love

Valahogy ez a lemez nagyon megfogott, pláne, hogy az egyik talán legkedvesebb karácsonyi dal is erről a korongról származik.

Ariana Grande – Christmas & Chill

Ari mindkét karácsonyi középlemeze maga a tökéletesség, de ez egy kicsit talán frissebb hangzású. Nem barátkoztam a mai napig meg azzal a ténnyel, hogy a „December” nincs két perces sem…

Kylie Minogue – Kylie Christmas

I – K – O – N – I – K – U – S – ! Tényleg, egytől egyik fenomenális!

Filmek, amiket karácsonyra ajánlok

Karácsonyi cserebere (Princess Switch 1-2.)

Vanessa Hudgens karácsonyi filmje nem lehet rossz választás, pláne, hogy nagyon úgy tűnik karácsonyi kultfilm lesz belőle pár éven belül. Ja, és készül a harmadik rész is!

Bridget Jones naplója (a teljes filmsorozat)

Az elmúlt 3 évben az ünnepek alatt mindig megnéztük ezt az ikonikus és még mindig üdítő filmet. Kellemes családdal is, de bekuckózva is.

Valentin

Kedvenc karácsonyi dalok

Britney Spears – My Only Wish (This Year)

Mivel több, mint 17 éve Britney a legnagyobb kedvencem, így nem meglepő, hogy az ő karácsonyi dala a nyerő nálam. 

Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You

Ez nem szorul különösebb magyarázatra: a legnagyobb karácsonyi klasszikus ever.

Liam Payne, Dixie D’Amelio – Naughty List

Rengeteg karácsonyi kedvencem van még, de a top 3-ba most ezt tenném még bele, mivel idei, így ezt hallgattam a legtöbbet mostanság. 

Kedvenc karácsonyi album

Sia – Everyday Is Christmas 

A legkreatívabb karácsonyi album, amit valaha hallottam, a “Puppies Are Forever” pedig egy nagyon fontos dal.

Karácsonyi film

Bridget Jones naplója

Nem az a tipikus karácsonyi film, de szerintem a legjobb erre az időszakra. 

Máté

Kedvenc karácsonyi dalok

Mariah Carey- All I Want For Christmas

Korunk talán legnagyobb karácsonyi slágere az én listámról sem maradhat le. Ha Mariah Carey nem is feltétlenül tartozik a kedvenceim közé, a dal maga számomra egybeolvadt a karácsonyi ünnepkör hangulatával.

Wham!- Last Christmas

A másik leginkább közkedvelt ünnepi légkört varázsló dal, a Last Christmas sem maradhat le senki lejátszási listájáról, hiszen a Wham! slágere több generációban is felidézi az ünnephez kötődő különleges emlékeket.

TNT- Fehér karácsony

Ez a dal évről- évre felcsendült az iskolai karácsonyok alkalmával és sosem felejtem el, ahogy közel nyolcszáz ember énekli, kívülről fújva a dalszövegét a rap szekciónak is.

Nox- Szent Ünnep

Az együttesre jellemző különleges hangzásvilág teszi igazán emlékezetessé ezt a karácsonyi dalt, mely szintén állandó szereplője volt az iskolai karácsonyi műsoroknak és úgy gondolom ha egyszerre sok ember énekli ezeket a sorokat, akkor biztosan sikerül a szeretet ünnepére való ráhangolódás.

Ariana Grande- Santa Tell Me

Csak mostanában fedeztem fel az énekesnő ezen dalát karrierjének elejéről, de biztosan hallgatni fogom még az idei ünnepek alatt, hiszen tökéletes aláfestésként szolgál az elkövetkezendő napokhoz.

Kedvenc karácsonyi albumok

Glee: The Music, The Christmas Album

Külön karácsonyi albumot nem tudnék kiemelni amit sokszor hallgatok, de a Glee sorozat karácsonyi részeinek soundtrackjéhez időről- időre visszatérek és felidézem a szériával kapcsolatos nosztalgikus emlékeimet.

Kedvenc, karácsonykor tökéletes filmek

Karácsonyi vakáció

A családunkban kisebb hagyománynak számít az 1989-es vígjáték évenkénti megtekintése, hiszen bár betéve ismerjük a film cselekményét és vicces jeleneteit minden alkalommal hasonlóan szórakoztat és megnevettet, ezért bátran tudom ajánlani.

Reszkessetek, betörők!

Ki ne hallott volna már Kevin történetéről, akinek neve egybenőtt a karácsonyi tévénézés fogalmával? Bevallom bennem főleg a második film képkockái maradtak meg, annak jeleneteit egymás után fel tudnám sorolni, de természetesen a trilógia többi része is tervben van az idei karácsonyi szezonra.

Bálint

Kedvenc karácsonyi dalok

Katy Perry – Everyday is a Holiday

Na jó, ez pont nincs rajta a listámon, mivel sajnos nincs fent Spotify-on. Katy a H&M 2015-ös karácsonyi kampányához énekelte el ezt a nagyon vidám dalt, én nagyon szeretem.

Britney Spears – My Only Wish (This Year)

Kiskorom óta szeretem Britney-t és a karácsony a kedvenc ünnepem, szóval ez a dal adta magát, hogy benne legyen az idei évi ajánlómban.

Ava Max – Christmas Without You 

Ava nagyon nagyot villantott idén a Heaven & Hell-lel, és ez a karácsonyi dal is tökéletesen passzol a személyiségéhez és az ünnephez egyaránt.

Train – Shake Up Christmas

A Train volt nagyon sokáig a kedvenc együttesem, és ettől a karácsonyi számuktól mindig jó kedvem lesz!

Miley Cyrus – Sleigh Ride

Imádom a régi karácsonyi dalok feldolgozásait, Miley hangja pedig remekül illik ehhez a klasszikushoz.

Kedvenc karácsonyi albumok

Sia – Everyday Is Christmas

Sia csodás karácsonyi albumáért idén nálunk is játszhattatok, aki megnyerte biztosan folyamatosan ezt hallgatja, én is! ?

Ariana Grande – Christmas Kisses

Bár csak 4 dal szerepel Ariana 2014-es karácsonyi EP-jén, mindenképpen érdemes mindegyiket meghallgatni az ünnepi készülődéshez.

Boney M – Christmas with Boney M

Ha szeretitek a klasszikus karácsonyi zenéket, akkor ezt az albumot muszáj meghallgatnotok, már az első számnál elvarázsol.

Kedvenc, karácsonykor tökéletes filmek

Múlt Karácsony

Az utóbbi idők legszebb és egyik legviccesebb karácsonyi filmje, amit láttam. 

Káosz Karácsonyra

Nagyon szeretem ezt a filmet, igazi karácsonyi vígjáték és története is van!

Karácsony Artúr

Szerintem a karácsonyi rajzfilmek is nagyon jók, ezt mindenkinek érdemes megnéznie.

Zoli

Kedvenc karácsonyi dalok

Katy Perry – Cozy Little Christmas

Számomra az elmúlt évek kedvenc megjelent karácsonyi slágere. Minden évben új szintre emeli a jelentését számomra az ünnepekkel kapcsolatban. Katy szerintem hatalmasat alakított a producerekkel, amikor ez a track készült. Őszintén, szerintem nem kapta (még) meg azt a sikert, amit megérdemel. 

Meghan Trainor – Silent Night

Szerintem Meghan alkotta meg az idei év egyik legjobb karácsonyi dal feldolgozását. Első hallásra szerelem volt számomra. A karácsonyi listám kötelező eleme. Ha ismered a karácsonyi klasszikust, akkor ez egy biztosan tetszetős verziója lesz Neked is.

Sia – Everyday Is Chrismas

Azt gondolom, hogy Sia szeretett volna maradandót alkotni ezzel a dallal. Sikerült is neki. Ez az a karácsonyi dal, amit az év nyári napjain is szívesen meghallgatok. Tökéletesen passzol bármelyik évszakhoz annak ellenére, hogy az ünnepekre készült.

Bing Crosby – Winter Wonderland

Mindig a gyerekkorom és a „Polár Expressz” című rajzfilm jut eszembe erről a dalról. Igazi klasszikus, talán a karácsony himnuszának is hívhatom. Ez lehet az oka, hogy rengeteg feldolgozása is van. 

Lucy Hale – You’re Here

Kevesen tudják, hogy a „Pretty Little Liars” sztárja énekelni is tud. Pár évvel ezelőtt jelent meg a karácsonyi dal, azt gondolom, igen jól sikerült. Ez is egy olyan dal, amit szerintem az év bármely másik napján is ugyanúgy meg lehet hallgatni. 

Kedvenc karácsonyi albumok

Sia – Everyday Is Christmas

Sia karácsonyi projektjén számos olyan dal található, ami igazi karácsonyi klasszikus lehetne. Nincs tele feldolgozásokkal, a dalszerző és énekesnő kiválóan megmutatta mennyire tehetséges, nem hiába az elmúlt évek egyik legjobb ünnepi albuma.

Meghan Trainor – A Very Trainor Christmas

Az idei év legerősebb karácsonyi projektje szerintem. Meghan egy igazán tehetséges dalszerző, amit kevesen tudnak. Karácsonyi klasszikusok feldolgozásai és saját dalok egyaránt megtalálhatóak a lemezen. Tökéletes hangulatkeltő szenteste előtt.

Bing Crosby – Christmas Classics

Minden idők legikonikusabb karácsonyi korongja. Nem lenne igazi a karácsony a „Wintes Wonderland” és a „Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!” című dalok nélkül. Egy olyan projejt, ami kötelező eleme a listámnak. 

Mariah Carey – Merry Christmas

Egyik legnagyobb slágere az „All I Want For Christmas Is You” idén másodszorra érte el a Billboard Hot 100 listájának első helyét, ezzel rekordokat döntve, így kétség sem fér hozzá, hogy ez az egyik legjobb hangulat fokozó, ha a karácsonyról van szó. Mariah tehetsége tagadhatatlan, megérdemelten minden idők egyik legsikeresebb karácsonyi pop slágere.

Michael Bublé – Christmas 

Bublé is azon előadók közé tartozik, akiknek sikerült maradandót alkotnia. Ezen a lemezen ugyanúgy feldolgozások és saját dalok találhatóak, köztük olyan ikonikus trackekkel, mint az „It’s Beginning To Look a Lot Like Christmas”.

Kedvenc, karácsonyra ajánlott filmek

Passengers

Kedvenc filmem, amit minden év karácsonyakor megnézek, hogy újult erővel vágjak majd neki az újévnek. Segít jobban értékelnem minden pillanatot, amit az élet ad, még akkor is, ha épp igazán sok rossz élményem van. Mindenképp érdemes vetni egy pillantást Jennifer Lawrence és Chris Pratt filmjére.

Polár Expressz

Megmondom őszintén, hogy nem szeretem a meséket, a Polár Expressz azonban minden évben felkerül a listámra. Csodálatos dalok és nagyon szép vizuális világ túrul elénk a filmet nézve, olyan fontos mondani valókkal, mint a hit szükségessége még felnőtt korban is. Ez utóbbival mind egyetérthetünk az idei év után. Aki nem ismeri, mindenképp vessen rá egy pillantást.

Reszkessetek Betörők

Kevés olyan film van, amit ha századjára is megnézek, pontosan olyan, mintha először tenném. Azt gondolom, okkal van minden évben a tévék képernyőjén. Szentesték kötelező eleme nálam, így nem kérdés, hogy idén is megnézem majd. 

Klau

Kedvenc karácsonyi dal

Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You 

Nehéz elképzelni, hogy ez a dal kimaradjon az ünnepek alatt. Bármennyire régi, a karácsony szó hallatán azonnal elkezdem dúdolni. Tuti nem vagyok ezzel egyedül. 

Mariah Carey – Oh Santa! ft. Ariana Grande, Jennifer Hudson 

Ha már Mariah, nem rég megjelent egy új karácsonyidala, amiben Ariana és Jannifer Hudson is közreműködik. Első hallásra megszerettem, mert imádom az ilyen bulis, vidám hangulatú dalokat ilyenkor is, mert folyamatosan jó kedvem van tőle.

Kelly Clarkson – Run Run Rudolph

Nagy versenyben van Kelly Underneath the Tree című dalával, de a Run Run Rudolph többet pörög nálam ez nem kérdés. Szintén azért szeretem, mert pörgős és nem mellesleg imádom Kelly hangját.

Csondor Kata – Add tovább

Ha magyar és karácsony, akkor Add tovább. Elképesztő régen volt már, amikor a telekom reklámban először felcsendült. Azóta nálam sem maradhat el az ünnepek alatt.

Cain – Celebrate Me Home

Őszinte leszek, ezt a dalt akkor találtam, amikor ehhez a listához gyűjtögettem a kedvenceim. Megtetszett, mert elkapott az a hangulat, amikor a feldíszített fa mellett együtt van a család, nagyokat nevetünk, élvezzük az együttlétet, miközben a háttérben hallkan karácsonyi dalok szólnak. Ez az érzés most sok helyen elmarad. De bízom benne, hogy hamarosan újra együtt lehetünk a szeretteinkkel. Addig is vigyázzatok egymásra Ti is és töltsétek otthon az ünnepeket.

Kedvenc karácsonyi albumok

Kelly Clarkson – Wrapped in

Nem igazán sikerült még túl sok olyan karácsonyi albummal találkoznom, ahol nem ugrok át egy dalt. Ezért nekem ez a lista egészen rövid lesz.

A kedvenc dalok között feltüntettem Kelly Clarkson egyik karácsonyi dalát. Az igazság az, hogy simán beírtam volna az összeset mint a kedvenc ünnepi dalaim. Úgyhogy meghagytam ide. A pörgős dalok mellett több igazi ünnepi hangulatot előidéző nóták sorakoznak az albumon, amik számomra egytől egyig zseniálisak.

Kedvenc film, amit karácsonyra ajánlok

Reszkessetek betörők

Kövezzetek le, de én minden évben ha nem is nézem végig… tuti bele nézek. Gyerekkorom ikonikus filmje volt, imádtuk azt a sok rosszaságot, amit hihetetlen módon pattintott ki az agyából Kevin. Most fordul a sztori, mert a szülők nem utazhatnak sehova és Kevin sem csak véletlenül marad otthon.

Szerencsecsillag

Ilyenkor én nem feltétlen az ünnepi filmekre kattanok rá. Általában a vígjátékok kötnek le, de még is csak nőből vagyok.

Szeretek bekuckózni egy tál szaloncukorral és romantikus filmeket nézni. Az egyik kedvencem a Szerencsecsillag Zac Efron főszereplésével. Részemről ez a legjobb film, amiben szerepelt.

Fogadom

Szintén egy romantikus film, amit nem csak karácsonykor nézek meg. Jó pár évvel ezelőtt még a Step up-ban ismertem meg Chaning Tatum-ot. Azóta szerintem nem léteik olyan filme, amit ne láttam volna. Imádom a Magic Mike-ot, a Jump Street 21-et, Az elnök végveszélyben, de számomra ez a film a legkedvesebb. Ha szereted a megható filmeket, ahol gördül a könnycsepp, akkor ezt ne hagyd ki.

Időről időre

Egy tanulságos film, aminek a témájáról talán mindenkinek el kellene gondolkodnia. Nem is írnék róla, inkább csak egy idézet a filmből:

Próbálok megélni minden napot úgy, mintha szándékosan visszajöttem volna arra az egy napra, hogy kiélvezzem, mintha az volna az utolsó teljes napja az én nem mindennapi mindennapi életemnek… Mindannyian együtt utazunk az időben, életünk minden napján. A legtöbb, amit tehetünk, hogy mindent elkövetünk azért, hogy élvezzük ezt a rendkívüli utazást.”