14 dolog, amit tudnod kell Noah Centineo-ról

Tudtad, hogy teljesen véletlenül tévedt a színészpályára?

Noah Centineo tizenévesen kezdte színészi karrierjét, és többször láthattuk a Disney csatornán is, ám az igazi hírnevet mégis a Netflixes alakításai hozták meg számára, köztük a hatalmas sikernek örvendő A fiúknak, akiket valaha szerettem. Ezen kívül még egy rakat filmben és sorozatban tűnt fel kisebb-nagyobb szerepekben, manapság azonban már egyre komolyabb munkákat sikerül bezsebelnie. Íme 14 érdekesség, amit érdemes tudnod a színészről!

1. Miamiban született

Noah Miamiban látta meg a napvilágot 1996. május 9-én, azonban nem a nagyvárosban nevelkedett. Helyette egy hozzá közel eső kisebb településen, Boynton Beach-en töltötte a gyerekkorát.

2. Olasz és holland származású

Igencsak színes a családfája: félig olasz, félig pedig holland származású, de rendelkezik még indián, és Puerto Rico-i felmenőkkel is.

3. Fiatalkorában focista szeretett volna lenni

Nem tartozik azon színészek közé, akik már kiskoruk óta tudták, hogy ezen a pályán szeretnének tevékenykedni. Mi több, középsulis korában abszolút nem is érdekelte a színészkedés!

Akkoriban totál hidegen hagyott ez az egész. A foci érdekelt igazán, mivel profi focista szerettem volna lenni

– mesélte a Pop-Culturalist-nek.
4. Teljesen véletlenül tévedt a színészpályára

Mondhatni a puszta véletlennek köszönheti a színészi karrierjét. Fiatalkorukban ugyanis a nővére modellkarrierről álmodozott, így a szülei kérésére el kellett kísérnie őt a meghallgatásokra, hogy ezzel fejezze ki a támogatását felé, és egyik ilyen meghallgatáson figyeltek fel rá 8 éves korában. Ezután órákat kezdett venni, majd elutaztak Los Angeles-be, ahol nagyjából 40 meghallgatáson vett részt, és jópár szerepet bezsebelt.

5. Egy suliba járt Hayley Kiyoko-val

Ahogy egyre több felkérést kapott, 2012-ben Los Angeles-be költözött, emiatt pedig kénytelen volt sulit is váltani. A választása az Agoura High School-ra esett: érdekesség, hogy Hayley Kiyoko énekesnő is itt koptatta az iskolapadot pár évvel korábban.

6. Tud gitározni és dobolni is

Nem csak a színészkedéshez és a sportokhoz van tehetsége, de a zenéhez is. Dobolni és gitározni is tud, és szabadidejét szívesen tölti a hangszereivel, a túrázás és a meditálás mellett.

7. 13 évesen kapta első szerepét

Első szerepét 13 éves korában zsebelte be egy The Gold Retrievers című családi filmben. A főszereplő kisfiút, Josh-t alakította, aki egy kalandos kincsvadászatra indul, hogy megmentse a szeretett kisvárosát.

8. Megküzdött a függőséggel

17 éves korától kezdve pár évig egy rögös időszakot élt meg, mikor is gyakran nyúlt alkoholhoz és más szerekhez is. 21 éves korára azonban teljesen kijózanodott, mára pedig már csak egy rossz emlék számára az a korszak.

9. Nem egyszer tűnt fel a Disney csatornán

Bár többnyire mellékszereplőként, de számtalanszor láthattuk a Disney csatorna ikonikus sorozataiban. Szerepelt többek között pár rész erejéig az Austin és Ally-ben, az Indul a riszában, és a Jessie-ben is.

10. Őt láthatjuk a Havana klipjében is

Ő tűnt fel Camila Cabello mellett az énekesnő 2017-es megaslágere, a Havana klipjében is. A TRL vendégeként mesélte el, hogy imádta a forgatást, Camilát pedig az egyik legkedvesebb embernek tartja, akivel valaha találkozott.

11. Egy nap alatt több, mint egy millió követőt szerzett

A nagy áttörés 2018-ban érkezett el számára a Netflix A fiúknak, akiket valaha szerettem című filmjének köszönhetően. Az alkotás a megjelenést követően azonnal hatalmas siker lett, Noah pedig egy nap alatt több, mint egy millió új Instagram követővel gazdagodott. Azóta még két részt élt a meg történet, melyek közül mindkettőben láthattuk, de a Sierra Burgess egy lúzer, és a Tökéletes pasi című filmekben is feltűnt.

12. Rendezőként is kipróbálta magát

Ő rendezte az orosz DJ, Arty Save Me Tonight című klipjét, melyben egyébként szerepelt is.

13. Szívügye a jótékonykodás…

…és ezt össze is kötötte a milliós követőbázisával. Alapított ugyanis egy nonprofit szervezetet, a Favored Nations-t, amely lényegében különböző hírességek és influenszerek mercheinek a bevételét juttatja el többféle alapítvány és segélyszervezet számára.

14. Tavaly érkezett meg legújabb Netflix sorozata

Tavaly év végén debütált a legújabb Netflix sorozata, a Megzsarolva, melyben egy fiatal és tapasztalatlan ügyvéd, Owen Hendricks bőrébe bújik, aki nemrég kezdett a CIA-nál dolgozni, azonban az élete hamar fenekestül felfordul, és életveszélyes helyzetekbe keveredik, miközben próbálja a munkáját végezni.