12 dolog, amit tudnod kell a Szexoktatás sztárjáról, Asa Butterfieldről

Tudtad, hogy egy saját zenekara is van?

Asa Butterfield 1997. április 1-én látta meg a napvilágot Angliában, és már egészen fiatalon bezsebelte első komoly szerepét, amiért több elismerést is kapott. Azóta számos filmben és sorozatban is feltűnt, köztük a Netflix sikerszériájában, a Szexoktatás-ban is, ahol a főszereplő, Otis karakterét alakítja. Íme 12 érdekesség, amit érdemes tudni a színészről.

1. Islingtonban született

Asa London egyik külkerületében, Islingtonban látta meg a napvilágot, és ott is nőtt fel, azonban mára már Hackney-ben van lakása, ahol a bátyjával és két macskájával él.

2. Édesanyja a valóságban is terapeuta

Annyiban hasonlít a Szexoktatás-beli karakterére, hogy a valóságban is terapeuta az édesanyja, annyi különbséggel, hogy neki nem a szex a szakterülete.

3. 9 éves kora óta színészkedik

Legelső szerepét 9 évesen zsebelte be a Thomas után című drámában, ezután pedig olyan alkotásokban tűnt fel, mint A csíkos pizsamás fiú, a 11 Oscar-díjra jelölt A leleményes Hugo, a Nanny McPhee és a nagy bumm, vagy a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei.

4. Így élte meg a gyerekszínész létet

Rengeteg volt gyerekszínész mesél arról, hogy mennyire nehéz nagyon fiatalon belecsöppeni a szórakoztató iparba, Asánál ez azonban egyáltalán nem volt így. Bár neki is kellett áldozatokat hoznia, és gyorsabban nőtt fel, mint a társai, ezt leszámítva szinte átlagos gyerekkora volt.

Rendesen jártam suliba, amiért irtó hálás vagyok. Soha nem éreztem úgy, hogy különböznék a társaimtól

– magyarázta a Guardiannek.
5. Nagyon megviselte A csíkos pizsamás fiú forgatása

Csupán 11 éves volt, mikor A csíkos pizsamás fiú című, holokausztról szóló drámát forgatta, és nem meglepő módon egyes jelenetek nagyon megviselték. Volt, hogy le kellett állítani a forgatást, mert nem bírta tovább: ilyenkor inkább játszottak vagy sétáltak egy kicsit, és csak akkor folytatták a munkát, mikor Asa megnyugodott.

6. Reméli, hogy segíthet a fiataloknak a Szexoktatással

Szerinte az a legjobb a Szexoktatásban, hogy teljesen hétköznapi módon mutatja be a fiatalok félelmeit, kérdéseit és tapasztalatait a szexszel, és ezzel segít azoknak, akik éppen felfedezik azt.

Úgy gondolom, elég jó munkát végeztem a sorozatban olyan szempontból, hogy normalizáljam a fiatalok félelmeit, aggályait, és fenntartásait a szexszel kapcsolatban. Jó lett volna, ha nekem is ott van egy ilyen sorozat akkoriban

– ecsetelte a Guardiannek.
7. Egyik kedvenc városa Tokió

A világ több pontján élnek rokonai, így már csak emiatt is körbeutazta párszor azt. A nagynénje és az unokatestvére például Kanadában laknak, de a japán fővárosban, Tokióban is élnek hozzátartozói, ahova 18 évesen utazott először, és teljesen magával ragadta a város.

Hatalmas rajongója vagyok Tokiónak! Teljesen lenyűgöz maga a város és a benne élő emberek is. Szeretek csak úgy sétálgatni az utcáin, új különlegességeket kipróbálni a piacokon, az ottani technológiát, és megcsodálni a japán művészetet

– áradozott a CN Travelernek.
8. Egy ideig tanult is japánul

Kiskorában rengeteg animét nézett, az évek során pedig csak még jobban beleszeretett a japán kultúrába. Olyannyira, hogy egy időben tanult is japánul, és elmondása szerint meglepő módon nem is annyira nehéz nyelv, mint gondolta!

9. Ahol a legboldogabbnak érzi magát, az…

…Londonban van a családjával, és a barátaival.

10. Van egy zenekara a tesójával

A színészkedés mellett amatőr szinten zenél is, és van egy saját zenekara, a Mambo Fresh, amit a tesójával közösen alapított. Főként basszusgitáron játszik, de tud zongorázni, és dobolni is! A kedvenc műfajai közé tartozik a reggae és a soul.

11. Félprofi gamer

Mindig is imádtam játszani, és egy csomó jó barátot szereztem a gamer közösségből

– árulta el a Guardiannek.

Sűrűn jár bajnokságokra, és leginkább a Super Smash Bros-zal játszik versenyszerűen.

12. Nem akar híresség lenni

Bár szeret színészkedni, mi több, manapság már csak akkor vállal el egy szerepet, ha tényleg tetszik neki és 100%-ig meg van vele elégedve, beszélni már nem igazán szeret a munkájáról. Elmondása szerint utálja, mikor az emberek másként néznek rá, vagy isteníteni kezdik miatta.

Nem szeretem a celebkultúrát, szóval mindig furcsa picit, mikor például megismernek az utcán és odajönnek hozzám. Általában nagyon kedvesek, de nem ezért csinálom, amit csinálok

– mesélte az ID-nek.