Tudtad, hogy Ellie Goulding…

Ma ünnepli Elena Jane Goulding, művésznevén Ellie Goulding 34. életévét. A hazánkat többször megjáró énekesnőről ennek alkalmából összeszedtünk néhány érdekes tényt. Tudtad, hogy Ellie Goulding…

… Budapesten forgatta egyik videóját?

2018-ban teljesen titokban érkezett Budapestre, ahol a “Brightest Blue” második lemezének egyik dalához, a “Close To Me“-hez készítettek anyagot. A videó forgatásán természetesen mi is jelen voltunk és beszélgettünk is az énekesnővel, aki nagyon közvetlen volt és még azt is felajánlotta, hogy maradjunk a forgatáson, persze csak ha nem videózunk vagy fényképezünk, mert az egész teljesen titkos volt.

… a VOLT-on tartott Meet & Greet-et?

A Deichmann kampányával egybekötve, a márka által hirdetett játék során kisorsolt szerencsések találkozhattak Elenával a második magyarországi koncertje előtt pár órával egy kisebb épületnél. Természetesen az ott összegyűlt magyar rajongókkal, köztük velünk is készített képeket.

… vegán?

Karrierje kezdete során még csak vegetáriánus, később teljes mértékben a vegán életmódra tért át. Emellett rendszeresen eddz – főként futni szokott.

… első dala ingyen letölthető volt?

Debütáló dalát, az “Under The Sheets“-et a hálószobájában vették fel a producerrel, majd ott is dolgozták át addig, amíg tökéletesnek nem érezték. Majd 2009 decemberében pár hétig ingyenesen letölthető volt az iTunes-ról is – később ez a dal vezetett ahhoz, hogy leszerződtesse jelenlegi kiadója.

… igazi betétdal-harcos?

Talán Siával szállhatnának ringbe a “betétdalok királynője” címért, hiszen Goulding is csak úgy ontja magából a különböző filmekhez és sorozatokhoz készült dalokat. Hallhattuk az Alkonyat – Hajnalhasadás II. részében (“Bittersweet“), A szürke ötven árnyalatában (“Love Me Like You Do“), a Bridget Jones babát várban (“Still Falling For You“), Az éhezők viadala: A kiválasztott – 1. részben (“Mirror“), A beavatottban (“Beating Heart“), a Csajok című HBO sorozatban (“Here’s To Us“), Családi bunyóban (“Do You Remember?“), Skins (“You My Everything“)….

… kétkezes?

Igaz, ha dedikál vagy nem tudatosan használja kezét, mindent a bal kezével csinál, de több interjúban is megemlítette, hogy igazából mindkét kezével tud írni és mind a kettőt tudja mindenre is használni.

… énekelt a brit királyi esküvőn?

Vilmos herceg és Kate Middleton első táncának aláfestését adta meg az énekesnő még 2011-ben, természetesen zárt ajtók mögött. A pár Ellie feldolgozására, a “Your Song“-ra táncolt, majd utána néhány saját dalt is előadott, illetve plusz feldolgozásokat is vitt a nagy eseményre.

… közel volt ahhoz, hogy feladja a hírnevet?

Amikor beindult szekere, sokat szenvedett alkata és gondolkodása miatt. Elárulta, hogy egyszer már annyira nem volt kibékülve testével, hogy nem is akarta folytatni a zenélést, mivel nem tartotta magát popsztár alkatnak.

Arra a következtetésre jutottam, hogy nem vagyok sztár alkat… teljesen átlagos vagyok. Nem láttam magam csinosnak, sokat futottam akkoriban és keveset ettem, mert mindig azon rágódtam, hogy nézek ki a színpadon.

… folyamatosan segít a hajléktalanokon és a rászorulókon?

Minden karácsonyát (az idei kivétel) egy anyaotthonban tölti, ahol az ott élő hölgyekkel beszélget, főz nekik és természetesen segít ahol tud. Emellett fontos megemlíteni, hogy Streets of London nevezetű koncertjét a londoni hajléktalanok megsegítése miatt szervezi meg, minden évben extra fellépőkkel.

… 2 milliárdért árulja lakását?

Mikor beindult karrierje, akkor beruházott magának egy lakásra Londonban, melyre akkor 4 millió fontért csapott le akkor. Most, hogy férjes asszony lett és közös házzal és jövővel terveznek férjével, Casparral, nem tartanak fenn megannyi lakást. Így megválik szeretett kuckójától, 5.95 millió fontért, ami átszámítva több, mint 2 milliárd forint.

… eredeti hajszíne barna?

Régen, a lázadó Elena még piercinget is hordott és sötét hajjal nyomult. Az “Anything Could Happen” c. dalának kisfilmjében premier plán jeleneteiben még a piercing helye is látható.

… 2019 szeptembere óta nem evett tésztát?

Elmondása szerint nagyon nehezen mondott le a finom tésztafélékről, sőt a kenyérről is, de tudta, hogy ez az egyetlen útja annak, hogy fitt és egészséges maradjon. Erről kolleganőjének, Jessie Ware-nek mesélt az énekesnő podcastjében, a Table Manners-ben. Ahogy visszaemlékszik, utoljára nászútja során csábult el ezeknek a finomságoknak.

Nincsenek következő események.

Megosztás: