Találkoztam Ellie Goulding-al & beszámoló a VOLT-on lévő koncertjéről!

Ha követői vagytok a MusicDaily-nek akkor akár azt is tudhatjátok, hogy óriási Ellie Goulding fan vagyok (sőt: a magyar Ellie Goulding Hungary-t is én vezetem). Volt olyan szerencsém, hogy láthattam élőben újra, hazánkban másodszorra, összességében pedig ez volt az én harmadik Ellie koncertem. Mivel a koncerten kívül sikerült személyesen (egy ölelésre is) találkoznom az énekesnővel, ezért gondoltam megosztom veletek az egész történetet.

December körül jelentették be az énekesnőt a VOLT-ra, mely sokak nemtetszését váltotta ki a poppos stílusa miatt. Ellie viszont megmutatta, hogy nem egy átlagos pop-girl, így csalóddást biztosan nem okozott senkinek.

A történetünk ott kezdődik, hogy megérkeztünk rendben a fesztiválra, körbenéztünk, majd úgy gondoltuk letelepedünk a Deichmann standjához, mivel Twitterről megtudtam már előre, hogy a fesztivál keretein belül rendezik meg a Deichmann – Rock Your Look nyereményjátéknak a találkozó részét, ahol a kisorsolt öt ember találkozhatott Ellie-vel. Ennek apropóján, mint leírtam letelepedtünk ott, később kiderült, hogy 7 órakor lesz a találka, ami igaz is volt. Ellie megérkezett integetett nekünk, aztán felment a Deichmann stand emeletére. Ott fent fotózkodott, majd elintézte fent a kötelezettségeit, s elindult vissza lefelé egy fehér furgonba. Itt én azt hittem ennyi, nem fogom közelebbről látni, de hirtelen megállt, és fotókat csinált az emberekkel, aláírt nekik ezt-azt. Ekkor extázisba kerültem, pláne akkor amikor én voltam a soros. Ott álltam egy nyugodt, elképszető, csodás ember mellett. Ellie eközben beszélt valakihez, és én pedig hozzáértem a kezéhez, amin elmosolyodott, de a biztonsági őr rámszólt, hogy nem érinthetem meg, ne nyúljak többet hozzá. Ekkor képet csináltunk Ellie-vel, Ő rámtámszkodott, utána pedig én alig bírtam visszatartani a sírást és (ugye itt akartam elmondani gyorsan a monológom, mennyit is jelent nekem, mennyi mindent köszönhetek neki) annyit tudtam csak kinyögni, hogy „jézusom, nagyon-nagyon imádlak” – Ő erre pedig nyúlt felém, és szorosan magához ölelt, miközben én remegtem. Megköszöntem, és átadtam a helyet a többi várakozónak. Meg kell jegyeznem, a menedzsere (?), aki mondta, hogy ki a következő, nagyon emberséges volt, mondta Ellie-nek, hogy a mi kis csoportunk már régóta vár rá, és velünk mindenképp fotózkodjon, ami mint láthatjátok meg is történt.

@elliegoulding fuck

A post shared by Kondri Péter (@kndrptr) on

Ellie extrém közvetlen volt másokkal is, más rajongókkal is készített közös képet!


Ez után pedig szépen elfutottunk a nagyszínpad felé (ez volt 7.30 körül), mondanom sem kell, még nem hevertük ki, hogy találkoztunk vele. Ekkor már szép lassan érkezett a tömeg, Ellie pedig 21.00kor kezdett. Volt egy kis késés, körülbelül 21.10kor lépett színpadra az énekesnő, de becsületesen 22.45ig játszott (22.30ig volt eredetileg). A késés lehet amiatt is, hogy az egyik vokalistájának és Ellie-nek saját magának is később gondja akadt a mikroporttal. Ellie a „Delirium (Intro)” turnéverziójával nyitott, amit az „Aftertaste” követett. Lehetett látni az énekesnőn, hogy elképesztően élvezi már az első számot is, amit a tömeg rendesen megtapsolt. A „Holding On For Life” váratlan húzás volt, mivel minden nyárra van egy fesztivál setlist, s azon itt nem ez következett. A kihagyhatatlan „Lights”-ot a személyes kedvencem, az „Animal” követte, melyet az est egyik fénypontja, az „Outside”. Ekkor következett az este legnagyobb meglepetése. A „Devotion” alatt Ellie akusztikus gitárral kíséri saját magát, más nem szól a színpadon. A tömeg ekkor bekapcsolt vakuval, jobbra s ballra mozgó kézzel okozott Ellie-nek és a csapatának csodálatos 3 percet. A dal egy átvezetőbe torkollott, melyet a „Keep On Dancin’” követett, abba pedig a „Don’t Need Nobody” volt beleiktatva. A „Figure 8” rockosabb verziója pedig tökéletesen illett a fesztiválhoz. Ezt egy cover, a „Tethered” követett, melyben (a „Devotion” mellett) megmutatta Ellie, milyen csodás a hangja. Innentől pedig egy kivételével minden számot telitorokból ordított a tömeg.

Goulding többször is hangsúlyozta milyen jól érzi magát, ez pedig látszott az előadásmódján, s a táncolásán is. Élvezte. A „First Time”-on nagyon meglepődött, amikor a tömeg egy emberként üvöltött. Az „Army” alatt feltartottunk egy „Hungarian Army”-s papírt is, melyen úgyszintén meglepődött és órási mosollyal az arcán énekelte végig a dalt, s többször ránknézett, amikor a refrénhez ért. A vokálistáinak is nagyon tetszett ez a kis meglepetés. A Deichmann kampány dalát, a „Something In The Way You Move”-ot, ilyen élettel még nem láttam tőle, pedig sok streamet néztem már végig. A „Paradise” egy kis kedveskedés az igazi rajongóinak, miután újra egy ismert dallal, az „On My Mind”-al örvendeztette meg a közönséget. Az „Anything Could Happen”-ről azt mondta el, mennyire szereti a dalt és a kedvence előadni. Ennek a módját meg is adta, körbeugrálta a rendelkezésére álló teret s a közönséget is megmozgatta. A három nagyágyú pedig csak most következett.

Egyértelműen a közönség az „I Need Your Love”-ra várt. Óriásit bulizott rá Ellie a közönséggel karöltve. A katarzis pedig ez után érkezett. A „Burn”-t az egész közönség feltett kezekkel bulizta végig, a dalban pedig a gitárszóló előtt egy apró szünet volt, melyben Ellie a közönséget kiabálásra ösztönözte, amire vevők is voltak. Ilyen hangzavart én még nem éltem át, pedig több koncerten is voltam már. Brutális üvöltés volt, ami amúgy is jellemző volt a koncertre, hiszen Goulding apróbb tánclépéseinel, szexibb mozdulatainál mindenki annyira üvöltött, mintha az élete függene tőle. Csodás volt. A záró szám előtt pedig azt mondta, hogy nem tudja szavakbafoglalni milyen jól érezte magát ezzel a szuper közönséggel, és reméli hogy hamarosan újra láthat minket, és visszahívja a Sziget-Volt szervezője. Méltó koronázása volt az estének a „Love Me Like You Do”, melynek végén több ember álmát is valóra váltotta. A dal végén lejött, s mindkét oldalon az első sorban megölelte az embereket, lepacsizott velük. Ilyen egy popdíva allűrök nélkül.

Összefoglalva Ellie egy óriási koncertet adott, felrobbantotta a VOLT Fesztivál nagyszínpadát. Borzasztó büszke vagyok rá, nagyon örülök, hogy az ex rockfesztiválunknak mutathatta meg, milyen egy Ellie Goulding koncert – odatette magát és meghozta a gyümölcsét. Ő maga és a tömeg is nagyon élvezte az egész koncertet, csupa pozitív élménnyel gazdagodtam, a VOLT-nak pedig egy külön pacsi azért, hogy ilyen jól vannak összerakva a programok, s nem csak egy nagyszínpad van – ezt a Sziget is eltanulhatná szerintem.


További képekért keressétek fel az Ellie Goulding Hungary-t, illetve ha nektek is van képetek az énekesnőről a fesztiválon, küldjétek el az Ellie Goulding Hungary-nek üzenetben!