Ed Sheeran: szeretnék country énekessé válni

Egy jó barátja és zenésztársa szerettette meg vele a műfajt.

Ed Sheeran hosszú évek óta az egyik legnagyobb popénekes a világon, azonban lehetséges, hogy hamarosan új műfajban próbálja ki magát. A sztár ugyanis elárulta, hogy egyre közelebb érzi magát a country zenéhez, ami az Egyesült Államokban mindig is hatalmas népszerűségnek örvendett, de Európában is egyre inkább kezdi magát belopni a hallgatók szívébe.

Az énekes a napokban texas-i Academy of Country Music díjátadón lépett fel Luke Combs-zal, akivel a Life Goes On című dalát adta elő, itt mesélt a Billboard magazinnak a terveiről.

Mindig azt mondom a feleségemnek, hogy szeretnék country énekessé válni. Nagyon szeretem a kultúráját, és imádom a dalszövegeit. Szerintem zseniálisak a country dalok

– nyilatkozta.

Ed évek óta nagy country rajongónak tartja magát. Kétszer is lakott hosszabb ideig a műfaj fővárosában, Nashville-ben, egyszer 2013-ban, egyszer pedig 2018-ban, elmondása szerint pedig nagyban inspirálták a munkásságát a helyi dalszerzők. 

Olyan, mint egy igazi kis közösség. Európában nem igazán van olyan hely, amire rábökhetnél, hogy ez a dalszerzés hazája. De Nashville nem csak a country zenészeknek van. Az a város rengeteg zseniális dalszerző és előadó otthona, akik nagyban inspiráltak, mikor ott voltam. 

Az énekes azt is elárulta, hogy kiskorában nem igazán hallgatott country zenét, helyette egy jó barátja és zenésztársa, Taylor Swift szerettette meg vele a műfajt.

Kiskoromban nem nagyon hallgattam country zenét. Akkor ismerkedtem meg vele, amikor Taylor előtt léptem fel a Red turnén, és amikor Nashville-ben éltem. Van egy country rádió Angliában, a CountryLine, azóta minden nap, egész nap azt hallgatjuk a feleségemmel a konyhában. 

Ednek egyébként nemrég jelent meg a legújabb albuma, a – (Subtract), és már a kendőzetlenül őszinte, Mindent összegezve című dokumentumsorozata is elérhető a Disney+-on.