Zendaya: néha nem értem, amit Tom Holland mond

A színésznőnek meggyűlik a baja a brit szlenggel.

Zendaya és Tom Holland pár éve hozták nyilvánosságra a kapcsolatukat, azóta pedig Hollywood egyik álompárjaként tartják őket számon a rajongók. Azonban az amerikai színésznő és a brit színész sokkal több ideje ismerik egymást, ugyanis 2016-ban találkoztak először a Pókember: Hazatérés című film forgatásán. Azt gondolhatnánk, hogy ennyi év után már félszavakból is megértik egymást, de most kiderült, hogy ez nem teljesen van így.

Az Eufória sztárja a The Sunnak árulta el, hogy néha fogalma sincs, miről beszél a párja, ugyanis egyszerűen nem érti a brit rímelő szlenget. 

Imádom Tom brit akcentusát, de akárhogyan is próbálja elmagyarázni nekem, a rímelő szlenget soha nem fogom megérteni. Magát a kocepciót értem, de mi köze van ezeknek a szavaknak egymáshoz?

– nyilatkozta.

De mi is az a rímelő szleng? Egy londoni nyelvjárás, a Cockney egyik sajátossága, melyet a fővároson kívül egyébként sokan beszélnek még Anglia dél-keleti részén. A lényege, hogy veszünk egy kifejezést, ami rímel egy adott szóval, és a kifejezést, vagy annak egy részét használjuk a szó helyett.

A szónak és a kifejezésnek tulajdonképpen semmi közük egymáshoz azon kívül, hogy rímelnek, így abszolút nem meglepő, ha Zendayának fogalma sincsen, mit mond Tom, mikor ezt a szlenget használja. Ettől függetlenül elmondása szerint aranyosnak tartja a dolgot.

Nagyon aranyos, amikor ezeket a kifejezéseket használja, de tényleg nem értem őket!

A színésznőt egyébként hamarosan a Challengers-ben és a Dűne második részében láthatjuk, melyek közül az utóbbit részben Budapesten forgatták, ahol Tom is meglátogatta a párját. A színésznek hamarosan az Apple TV+-ra érkezik legújabb sorozata, a The Crowded Room, emellett pedig két filmje is készülőben van: a Pókember előzménytörténete, és egy Fred Astaire életrajzi film, melyben a legendás sztárt alakítja majd.