10 dolog, amit tudnod kell Florence Pugh-ról

Tudtad, hogy a leghíresebb filmjét Magyarországon forgatta?

Florence Pugh-t már egészen kiskorától kezdve a művészetek érdekelték, különösen a színészkedés, bár a legelső szerepét csak 18 éves korára sikerült bezsebelnie. Azóta jópár filmben láthattuk már, köztük a Fehér éjszakákban és a Fekete Özvegyben is, tavalyi egyik nagyobb durranása pedig a Harry Styles oldalán, Olivia Wilde pszicho-thrillere, a Nincs baj drágám volt. Íme 10 érdekesség, amit érdemes tudni a színésznőről.

1. Angol származású

Florence Oxfordban látta meg a napvilágot 1996. január 3-án, és a gyermekkora nagy részét itt is töltötte.

2. Betegsége miatt költöztek Spanyolországba

Szüleivel 3 éves korában Spanyolországba költöztek, de nem túl vidám okok miatt. A színésznő ugyanis tracheomalaciával született, ami egy légúti betegség, emiatt pedig sokat kellett kórházban tartózkodnia. Annak reményében költöztek el, hogy az ottani, melegebb éghajlatnak köszönhetően javul majd a lányuk állapota, ám csupán 3 évet töltöttek ott, és 6 éves korában vissza is költöztek Oxfordba.

3. Utálta a sulit

Szülővárosában a lehető legjobb oktatásban részesült, mi több, a szülei különórákra is járatták, azonban ő egyszerűen utálta a sulit, mert nem érezte úgy, hogy támogatnák ott a művészi törekvéseit.

Nem hinném, hogy az iskola nekem való volt. Nem szerettem volna mást, csak színészkedni, énekelni és edényeket készíteni

– emlékezett vissza a New York Times-nak.
4. Művészcsaládból származik

Nem meglepő, hogy őt is a művészetek vonzották a leginkább, hiszen az egész családja ezen a területen tevékenykedik. Édesanyja táncos és tánctanár, az édesapja étterem tulajdonos, de mellette tervezőként dolgozik, és mindhárom testvére a színészi pályát választotta magának, köztük Toby Sebastian, aki a Trónok harcában is feltűnt.

5. Énekesként is próbálkozott

Nem csak a színészkedés, de a zene is az egyik szenvedélye, mi több, régen Flossie Rose néven osztott meg feldolgozásokat YouTube-on. Remélhetőleg nem ez marad az utolsó alkalom, hogy hallhatjuk az énekhangját, hiszen nagyon szép neki.

6. Az első szerepe

Az első szerepét 18 évesen, 2014-ben sikerült bezsebelnie, méghozzá az Eszmélet című misztikus filmben, melyben a Trónok harca sztárja, Maisie Williams mellett tűnt fel.

7. Fura becenevet talált ki Timothée Chalamet-nek

Timothée Chalamet-vel, akivel egyébként jó barátságot ápol, mindketten szerepeltek a Kisasszonyok című filmben, de már azt megelőzően is ismerték egymást. Mi több, egy fura és vicces becenevet talált ki a színésznek, ugyanis az amúgy is szokatlan vezetéknevéből Florence fejében valahogyan Chalamama Bing Bong lett – mára pedig már a családja is így hívja a srácot.

8. Több filmjét is Magyarországon forgatta

Szinte már hazajár Budapestre, hiszen a filmjei közül a két leghíresebbet itt forgatta. Először a 2019-es Fehér éjszakákat, melynek a Svédországban játszódó jeleneteit vették fel a fővárosunk mellett, majd a 2021-es Fekete Özvegyet, amiről posztolt is az Instagram oldalára, tavaly pedig a Dűne jeleneteit is itt vették filmre.

9. Mindig van nála Yorkshire tea

Mindig van nálam egy kis táska tele Yorkshire tea filterekkel, mert sosem tudhatod, hogy mikor lesz rá szükséged

– mesélte az Uproxx-nak.
10. Tavaly Harry Styles mellett láthattuk

Tavaly Harry Styles mellett tűnt fel a mozivásznon Olivia Wilde Nincs baj drágám című pszicho-thrillerének főszerepében, melynek igazán kaotikus volt minden bemutatója és promóciója. A film az 1950-es években, Kaliforniában, egy utópisztikus közösségben játszódik.