Sigrid nagy álma vált valóra azzal, hogy a Szigeten koncertezhetett

Először járt hazánkban az énekesnő.

Múlt hét vasárnap, az idei Sziget utolsó előtti napján a szervezők igencsak kedveztek a popzene kedvelőinek, ugyanis a nagyszínpadon egymás után két roppant tehetséges énekesnő lépett fel, akik az elmúlt évek során megannyi slágerrel örvendeztettek meg minket. Anne-Marie koncertjéről már írtunk egy kis beszámolót, de nem mehetünk el szó nélkül Sigrid mellett sem, aki előtte robbantotta fel a színpadot. A norvég énekesnő először látogatott hazánkba, és szemmel láthatóan imádta a fesztivált, na meg a közönség is őt.

A kezdés annyira tűpontos volt, hogy a meghirdetett időpont előtt egy perccel,  17:29-kor csendült fel az intro, félre pedig már maga Sigrid is a színpadon állt. A 16 dalból álló setjét az It Gets Dark című kislemezével kezdte, mely a legutóbbi, How to Let Go című albumán kapott helyet, és az elkövetkezendő egy órában is főként ennek a korongnak a dalait adta elő. A Burning Bridges, az A Driver Saved My Life, a Bad Life, vagy éppen a záró Mirror szerzeményekkel megmozgatta a közönséget, de a lassabbaknál sem hagyott alább a hangulat. A Mistake Like You című balladát például a zongoránál ülve adta elő, és ez az egész fellépés alatt egyértelművé vált, de talán itt mutatkozott meg a legjobban, mennyire jó énekes is ő.

Természetesen az új anyag mellett a korábbi kedvencek sem maradhattak ki. Kiemelkedő volt a debütáló albuma címét is adó Sucker Punch, amit a közönség hatalmas ovációval fogadott, de nagyon szerették a legelső kislemezét, a Don’t Kill My Vibe-ot is, azt pedig mondanunk sem kell, hogy a legnagyobb slágere, a Strangers szövegét mindenki fejből tudta, és énekelte is. 

Nem csak az előadói képességeivel vette meg a fesztiválozókat, de a személyiségével is.

Régóta nagy álmom, hogy ezen a fesztiválon lépjek fel

– mondta már az elején.

Abszolút nem okozott neki problémát a színpad mérete, jól bejárta az egészet, de szemmel láthatóan a kifutó végén található kisszínpadon érezte magát a legjobban, ahol a legközelebb volt a közönséghez. Szívesen készített videót a telefonnal, amit egy fesztiválozó dobott fel neki a színpadra, végig mozogta az egész koncertet, kacsintott a közönségre, többször beszélt hozzájuk, és teljesen kitöltötte a neki szánt időt – egy mondatban összefoglalva: ilyen egy jó koncert a nagyszínpadon.

Az már csak hab a tortán, hogy a fellépése után áthajolt az egyébként elég magas kordonon, hogy még egy kis plusz időt tölthessen a rajongókkal, közben pedig dedikált is nekik. Ez volt Sigrid első hazai koncertje, de reméljük, nem kell sokat várni, hogy ismét hazánkba látogasson.