Budapesti koncertjén tartott dalpremiert Anne-Marie

A Sziget Fesztiválon mutatta be új, még meg nem jelent dalát.

Hozta a papírformát a brit Anne-Marie, akiben a koronavírus járvány előtt a Strand Fesztivál annyira bízott, hogy főfellépőként hozták el a fesztiválra. Ez a 2022-es Szigeten elmaradt, de co-headlinerként, vagyis közvetlenül a főfellépő Tame Impala előtt lépett színpadra. Az énekesnő bebizonyította, hogy tényleg nagyszínpadra való a show, amit csapatával összeállítottak. Sőt…

A Sziget utolsó előtti napján is sikerült nagy eltéréseket produkálnia a szervezőknek műfajok keveredése terén, de meg merjük kockáztatni, hogy Anne-Marie uralta a nagyszínpadot, koncertjére pedig több tízezer ember volt kíváncsi.

Az énekesnő pedig nem okozott csalódást: az elvárásokat többszörösen is megugrotta, sőt két még meg sem jelent dallal kedveskedett az egybegyűlteknek – míg az egyik kiadatlan dalát eddig minden koncertjén előadta, addig a Psycho c. dalának világpremierjét tartotta a Sziget nagyszínpadán, ezzel is még különlegesebbé tette a koncertélményt. Igaz, a fellépés nagy kérdése az, hogy mennyire működnek a lassabb dalok a nagyszínpadon, pláne olyan slágerek után, mint mondjuk a Rockabye.

A közönség ezzel kapcsolatban igazán elnéző volt, Anne-Marie pedig megadott mindent, amit csak tudott. Igazán kommunikatív volt a közönséggel és a lassabb hangvételű dalok után kihozta magából a maximumot slágereivel, és egy emberként őrülhetett meg mindenki a tömegben az olyan dalokra, mint a Don’t Leave Me Alone, a 2002 vagy a FRIENDS. Mondjuk ideje lenne leszokni arról, hogy telefonokat dobálunk fel egy koncert közben a színpadra, még ha az előadók jól is reagálják le a szituációt, látszik rajtuk, hogy idegen és kényelmetlen számukra.

Összességében, én személy szerint féltem, mit sikerült villantania majd a nagyszínpad ezen idősávjában az énekesnőnek, de úgy tűnik a közönség felzabálta szerethető személyiségét és közvetlen kiállását, bizalmat szavazva bő egy óra féktelen bulizásra.