9 év után szünetre megy a BTS

A srácok a szólókarrierjükre szeretnének fókuszálni.

9 év után bejelentette minden idők egyik legsikeresebb K-pop bandája, a BTS, hogy egy időre szünetre vonulnak. A srácok az éves FESTA vacsorájukon osztották meg a hírt a rajongóikkal, ami egyébként a megalakulásukat hivatott ünnepelni. Elárulták azonban, hogy nem hagyják az ARMY-t új zene nélkül, ugyanis a döntésük egyik oka az volt, hogy a szólókarrierjükre tudjanak fókuszálni.

RM elmondása szerint, bár rengeteg mindent értek el csapatként, szükség van arra, hogy tovább fejlődjenek, mind bandaként, mind pedig külön-külön. A szünetet arra szeretnék felhasználni, hogy kitalálják, milyen új irányba induljanak el.

Mindig is azt gondoltam, hogy a BTS más, mint a többi banda, azonban az a probléma a K-poppal, és az egész idol rendszerrel, hogy nem hagynak neked időt fejlődni. Folyamatosan zenét kell készíteni, mindig csináltunk valamit

– kezdte.

Természetesen a banda többi tagja is megosztotta a gondolatait. Jimin kiemelte, hogy nehéz volt számukra meghozni ezt a döntést, mert úgy érzik, cserben hagyják a rajongóikat.

Úgy érzem, mostanában elég sokat gondoltunk arra, hogy milyen előadóként szeretnénk, hogy emlékezzenek ránk a rajongóink, és ezért is olyan nehéz ez az időszak számunkra. Mindannyian próbáljuk megtalálni az identitásunkat, ami egy fárasztó és hosszú folyamat

– tette hozzá.

J-Hope megnyugtatott mindenkit, hogy nem fognak örökre eltűnni, mint csapat, és lesz még közös folytatás:

Jelenleg változásra van szükségünk, hogy elkezdődhessen egy új fejezet a BTS számára.

A jó hír azonban, hogy az elmúlt időszakban mind a heten dolgoztak szóló albumokon, amik a szünet alatt fognak napvilágot látni. Valószínűleg J-Hope lesz az első, aki piacra dobja az anyagot, ugyanis július végén szólóban lép majd fel a Lollapalooza fesztiválon.

A srácok egyébként pár napja, június 10-én jelentették meg legújabb albumukat, mely a Proof címet kapta, és csak a megjelenés napján több, mint 2 millió példány kelt el belőle világszerte. A korong egy válogatás lemez, melyen a karrierjük legnagyobb slágerei mellett új szerzemények is helyet kaptak, köztük a Yet To Come (The Most Beautiful Moment) is.