Tudtad, hogy Lady Gaga…

…ma ünnepli a születésnapját?

Lady Gaga 2008-ban robbant be a köztudatba debütáló albumával, onnantól kezdve pedig nem volt megállás. Az évek során a zene mellett számos más területen is kipróbálta magát, így színésznőként is láthattuk, legutóbb pedig egy sminkmárkát dobott piacra. Eddig 6 stúdióalbumot tudhat maga mögött, köztük egy jazz albumot Tony Bennett-tel, melynek hamarosan érkezik a folytatása. Íme pár érdekesség, amit érdemes tudni az énekesnőről!

…Manhattanben született?

Gaga a manhattani Lenox Hill kórházban látta meg a napvilágot 1986. március 28-án. Bár gyakrabban mesél húszas évei elejéről, mikor kezdő művészként egy sokkal szerényebb lakásban lakott, már gyerekkorában is jómódban élt. Hét éves korában költözött be szüleivel a 11 emelet magas manhattani Pythian 88 lakása egyikébe, így fiatalkora nagy részét már itt töltötte.

…olasz származású?

És erre rettentően büszke, ahogyan ezt a fenti videó is mutatja! Emellett még francia, és kanadai felmenőkkel is rendelkezik.

…4 éves kora óta zenél?

4 éves korában kezdett el zongorázni édesanyja hatására, és gyerekkorában végig járt órákra. Elmondása szerint sokkal jobban szeretett hallás után dallamokat játszani, mint kottából.

…katolikus suliba járt?

11 éves korától járt a Convent of the Sacred Heart katolikus lányiskolába, ám nem igazán voltak jó élményei itt. Bár fegyelmezett, jó tanuló volt, nem tudott beilleszkedni, mert túl provokatív és színes volt a stílusa egy ilyen intézményhez.

…művésznevét a Queen egyik dala inspirálta?

Gaga teljes neve Stefani Joanne Angelina Germanotta. A Lady Gaga művésznevet 2006-ban kezdte el használni, és a Queen Radio Ga Ga című dala inspirálta.

…duóban kezdte a munkásságát?

2006-ban ismerkedett meg az előadóművész Lady Starlight-tal, aki nagyban inspirálta a stílusát és az imázsát. Duóban léptek fel New York különböző klubjaiban, sőt, még a 2007-es Lollapaloozán is!

…egy ideig csak a bal oldalára tetováltatott?

Mára már rengeteg minta díszeleg a testének mindkét felén, de volt egy időszak, amikor csak a bal oldalára tetováltatott. Hogy miért? Az édesapja megkérte rá, hogy az egyik oldalát hagyja meg “normálisnak”. Természetesen nem sok idő kellett, mire igencsak zsúfolt kezdett lenni a bal fele, és ezután áttért a jobbra is.

…Elton John gyermekeinek a keresztanyja?

Gaga és Elton nagyon jó barátok, olyannyira, hogy az énekesnő a keresztanyja az énekes két fiának.

…10 perc alatt írta a Born This Way-t?

A Born This Way dalával az egész világ slágerlistáit meghódította, pedig csupán 10 perc kellett a megírásához!

Olyan volt, mint egy szeplőtelen fogantatás

– mesélte a rövid folyamatról.

Megosztás: