KLIPPREMIER – Ismerd meg Te is MARGE-t! #MaradjMég

Kísérletezés a hip-hoppal és visszatérés az alapokhoz – így foglalhatóak össze MARGE zenei tervei 2015-re, melynek első bizonyítéka a Recorderen debütáló Maradj még című dal. Az énekesnő, dalszerző magyar nyelvű dalokkal és friss hangzással tér vissza gyökereihez és újra azzal a zenei csapattal dolgozik, akikkel első, széles körben ismert And című albumát készítette.

10996080_833743070006215_1674828656830448240_n
MARGE karakteres zenei stílusa az új számban is visszaköszön, a triphop, a soul, a downtempo és a kísérletező pop jegyeivel. Az énekesnő egyfajta zenei visszatalálásnak is tartja, hogy a dal a producer Monkeyneck és DJ N1ce közreműködésével született, akikkel első, AND című lemezén is együtt dolgozott. Az új MARGE zenéket a régi barátság és szakmai összhang határozza meg, de a csapat célja már más, mint a 2010-es album bemutatkozása idején. A koncerteken a live act-eket erős elektronikus alapokra helyezik, hogy a dalok úgy szólhassanak meg, mint a lemezen, miközben élő hangszerekkel megtartják az improvizálás lehetőségét.

“A MARADJ MÉG egy friss, tavaszi dal, a budapesti éjszaka keserédes szabadságát próbáltam megmutatni benne” – mondja MARGE, aki az idei évet egy magyar nyelvű album elkészítésének és bemutatásának szenteli. A személyes hangvételű, magyar nyelvű dalok korábbi lemezeiről sem hiányoztak, a 2014 tavaszán megjelent Closer című kislemez is előrevetítette, hogy az angol nyelvű számok mellett egyre nagyobb teret kapnak majd a magyar szövegek.
“Rengeteg biztatást és visszajelzést kaptam, amikor elkezdtem magyarul énekelni és dalt írni. Amennyire új kihívás számomra, annyira jól meg tudom fogalmazni az érzéseim és gondolataim. A Maradj még-ben két ember robbanásszerű találkozását mutatom meg, akik talán sosem voltak még egy helyen és időben, a dal ennek a különleges pillanatnak a bemutatása”.

A klip érdekessége, hogy a teljes Marge csapattal készült, hogy hiteles és belsőséges maradjon: Rochlitz Tamás (aka Monkeyneck) készítette a zenét, Batta Zsuzsanna (azaz Marge) írta a szöveget és ő a főszereplő is egyben, Fegyverneky Sándor (aka DJ N1CE) pedig operatőr volt és a videót is ő készítette. Témájából adódóan természetesen a két főszereplő mellett fontos szerephez jutnak a klipben Budapest legfontosabb pontjai is, mint a 3-as metró, a Deák Ferenc tér vagy épp a kolor.