Dua Lipa: megalázó volt mémnek lenni 22 évesen

Dua Lipa karrierje nem indult egyszerűen – az énekesnő karrierje elején akkori tánctudása miatt futótűként terjedt az interneten, majd egyre több komment érkezett élő fellépései alá, ahol a nézők továbbra is a tánctudását kritizálták. Azóta szerencsére Future Nostalgia c. lemezével és vizuális világával megcáfolta ezeket az állítások és pont az ellentétjét mutatta meg a közönségnek.

Legutóbbi lemeze, a Radical Optimism pénteken jelent meg, ennek apropójából több interjú is készült vele, illetve a Saturday Night Light legutóbbi epizódjában is láthattuk, ahol többek között erről is beszélt. De előtte, idézzük fel ezeket a pillanatokat.

A Saturday Night Live műsorában a kamerák előtt mutatkozott be úgy, hogy Dua Lipának hívják, de vannak akik csak Dula Peep-nek nevezik, majd így folytatta:

Néhány ember azt mondta, hogy lusta vagyok a színpadon és azt irogatták, hogy „go girl give us nothing”, de a semmi helyett mindenidők legjobb mémje lettem.

A The Guardian interjújában viszont már sokkal mélyebben beszélt az esetről. Ott úgy fogalmazott, hogy megalázó volt neki akkoriban, illetve, még jogosnak sem tartja, ugyanis 22 évesen még bőven próbálta megtalálni önmagát, mint művész, mint előadó.

Amikor kialakult az a mém, ahol egy részletet kivágtak a táncomból, akkor nyertem meg a Grammy-t, ami a legjobb új előadónak jár és sok ember azt mondta, hogy meg sem érdemlem, nincs semmi színpadi jelenlétem és azt is mondták, hogy nem leszek sokáig a popzene része. Ezek nagyon rosszul estek. Megalázó volt… Az emberek szeme előtt próbáltam kitalálni ki vagyok én, mint előadó. 22, 23 éves lehettem ekkor és még nem nőttem fel. Vastag bőrt kell növeszteni ehhez és igazán ellenállónak kell lenni.