Camila Mendes: ha nem vagy ott mindenhol, elfelejtenek az emberek

Azt is elmondta, hogy furcsa lesz Riverdale nélkül.

A 28 éves színésznő, Camila Mendes valószínűleg legnépszerűbb szerepe karrierje során Veronica Lodge karaktere, melyet a Riverdale c. itthon Netflixes de egyébként The CW-s sorozat kedvéért ölt magára. Most, hogy a 7. évadával véget ér a sorozat, Mendes úgy érzi, a toxikus közösségi média felemésztheti.

Camila a Porter című magazinnak mesélt arról, hogy mennyire furcsa lesz az élete a Riverdale nélkül, illetve azt is elmondta, hogy ő bizony nagyon kényelmesen érzi magát a sorozatban és nem biztos, hogy szívesen kiszakadna a közegből.

A Riverdale-ben érzem magam komfortosan, nyugodtnak, itt vagyok biztonságban. Itt otthon érzem magam. Fura érzés lesz, hogy nem kapaszkodhatok majd ebbe többé.

Arról is kérdezték, hogy milyen új szerepekben kipróbálnia magát, új embereket személyesíthet meg és egy tucat ajtó is kinyílik majd előtte, ha végez a sorozat munkálataival. De ő nem látja fényesen a jövőt: úgy érzi, folyamatosan dolgoznia kell.

Nem azért vagyok folyton elfoglalt, mert nem szeretek pihenni, azért foglalom el magam mindig, mert szorongok a karrierem miatt. Mindig is ilyen beállítottságú voltam. Megértem, mert ez az ipar nagyon ingatag. A hírnév múlandó. Lehetsz sikeres, de az vagy, ami az utolsó munkád.

A legijesztőbb érzés szerinte az, hogy azt éreztetik velük, hogy folyamatosan relevásnak kell maradniuk és a címlapokon kell virítaniuk ahhoz, hogy ne legyenek elfelejtve és az emberek emlékezzenek a nevükre.

Olyan, mintha mindenki a figyelemért versengene, és megvan az az érzés bennünk, hogyha nem beszélnek rólad és nem vagy releváns, akkor mindenki elfelejt és nem lesz munkád.

Majd gyorsan áttért a közösségi média veszélyeire is, sőt azt is kiemelte, hogy manapság már más a sztárság és a sztárkultusz, mint évtizedekkel ezelőtt.

Ha holnap felkelek és az összes követőm eltűnne, biztosan beleőrülnék. Ez pedig kifejezetten egészségtelen hozzállás. De veszélyeztetné a karrieremet és a megélhetésemet is, ami hihetetlen. Sokkal többnek kell lennünk, mint színészek. Tartalomgyártók vagyunk. Influenszerek vagyunk. Olyan, mintha mindennek kéne lenned egyszerre. Amit utálok a közösségi médiában az az, hogy kényszerít arra, hogy egy brand legyél.