Az elmúlt évek legjobb Grammy fellépései

Íme az elmúlt pár év 12 legjobb Grammy fellépése.

Hétfőn hajnalban kerül megrendezésre az idei, szám szerint 63. Grammy díjátadó Los Angelesben, és nem akármilyen fellépésekre számíthatunk az est folyamán. A gálát Harry Styles fogja nyitni, de színpadra lép még többek között Doja Cat, Billie Eilish, Taylor Swift, és Dua Lipa is, akik tutira gondoskodni fognak róla, hogy a leglátványosabb előadásokban lehessen részük a közönségnek, és a fanoknak a képernyő másik oldalán. Ide kattintva mutatjuk is, hogy hogyan tudod majd élőben követni a díjátadót, alább pedig hangolódásképpen összeszedtük – nem sorrendben – az elmúlt évek 12 legjobb Grammy fellépését.

Billie Eilish – when the party’s over (2020)

Billie kétségkívül a tavalyi gála egyik legnagyobb nyertese volt, hiszen a hat jelöléséből ötöt díjra tudott váltani: nála már csak a testvérének, Finneas-nak sikerült többet bezsebelnie, szám szerint hatot. A páros természetesen fel is lépett, méghozzá a when the party’s over című dallal, melynek hallatán szem garantáltan nem marad szárazon. Vajon idén is tarolni fog Billie?

Shawn Mendes & Miley Cyrus – In My Blood (2019)

Shawn 2019-ben két kategóriában volt jelölve, és bár ezek közül egyiket sem sikerült megnyernie, mégis emlékezetessé tette az estét a fellépésének köszönhetően, mely során nem más állt színpadra vele, mint Miley Cyrus. Az In My Blood című slágerét először zongorán kezdte az énekes, majd gitárt kapott a kezébe, és azon kísérte magát, miközben Miley hangja színezte tovább az érzelmes dalt – így kell ezt csinálni!

Ariana Grande – imagine, My Favorite Things, 7 rings, thank u, next (2020)

Arianának tavaly az öt jelöléséből sokkoló módon egyet sem sikerült díjra váltania, de nem túlzás, ha azt mondjuk, hogy a gála történelmének egyik legjobb előadását rittyentette. A mash-upot a imagine-nel kezdte, melyben tökéletesen megcsillogatta a hangi adottságait, majd rákezdett a My Favorite Things című klasszikusra, ami a következő dalt, a 7 rings-et inspirálta. Ari az első listavezető dalával, a thank u, next-tel zárta a bő hat percet, ami alatt több oldalát is megmutatta. Ilyen egy hibátlan fellépés!

Taylor Swift – Out of the Woods (2016)

Taylor a Grammy egyik koronázatlan királynője, hiszen karrierje során nem kevesebb, mint 10 szobrocskát vitt már haza, és számos csodás fellépést nyújtott a gála színpadán. Ezek közül talán a legjobb a 2016-os Out of the Woods előadása, melyben minden megvan, amit imádunk az énekesnőben: tökéletes frizura, fellépő ruha, és díszlet, na meg persze az utánozhatatlan színpadi jelenlét. Abban biztosak lehetünk, hogy az idei fellépése is hasonlóan profi lesz, de vajon a 6 jelöléséből hányat sikerül díjra váltania?

Nicki Minaj – Roman’s Revenge, Roman Holiday (2012)

Az biztos, hogy a rapkirálynő viszi a prímet a legfurcsább Grammy fellépés kategóriában! A 2012-es előadását Az ördögűző film inspirálta: a debütáló albumán található Roman’s Revenge dalával kezdett, majd egy átvezető kisfilm után belecsapott a második korongja nyitószámába, a Roman Holiday-be. A fellépés, és Nicki alteregója, Roman láttán tutira kikerekedett pár szem, és felhúzódott pár szemöldök.

Ed Sheeran – Shape of You (2017)

Ed már oly sokszor bebizonyította, hogy ő egy igazi őstehetség, és ez a 2017-es Grammy fellépésén is látszik: amihez másnak egy egész bandára lenne szüksége, ahhoz neki bőven elég egy szál gitár, és a hangja. Shape of You slágere, amit előadott egyébként díjat is nyert a következő évben, így mára összesen 4 szobrocskával rendelkezik a zenész, de ez tutira bővülni fog, amint előrukkol egy új koronggal.

Camila Cabello – First Man (2020)

Camila karrierje legszebb fellépését nyújtotta a tavalyi Grammy-n, a végén pedig egy igazán megható apa-lánya pillanatnak lehettünk szemtanúi. Az énekesnő a First Man dalát énekelte, mely az édesapjának szól, így az előadás végén lesétált hozzá a színpadról, a büszke apuka pedig érthető módon ekkora már könnybe lábadt szemekkel csodálta a híres lányát.

St. Vincent & Dua Lipa – Masseducation, One Kiss (2019)

St. Vincent és Dua Lipa elsőre furcsa párosnak tűnhet, a végeredmény azonban nem is lehetett volna tökéletesebb. A rockos Masseducation-t egy hihetetlenül dögös interakció követte, majd belekezdtek a One Kiss-be, amit St. Vincent gitáron kísért. Dua egyébként ekkor 2 szobrocskát zsebelt be, vajon idén hányat jelölését sikerül díjra váltania a hatból? Természetesen fel is lép a gálán, és az tuti, hogy ismét egy emlékezetes előadást nyújt majd.

Kesha, Camila Cabello, Cyndi Lauper, Julia Michaels, Andra Day, Bebe Rexha – Praying (2018)

Kesha 2017-ben erősebben tért vissza, mint valaha Rainbow című albumával, mely az első kiadványa volt a Dr Luke-kal való pere kirobbanása után, így természetesen ezt az ügyet is boncolgatta rajta. Többek között erről írta a Praying dalát, amit a Grammy színpadán nem egyedül adott elő: Camila Cabello, Cyndi Lauper, Julia Michaels, Andra Day és Bebe Rexha csatlakozott hozzá és vokálozott neki, így velük tette még inspirálóbbá és felemelőbbé a szerzeményt.

Lady Gaga – Born This Way (2011)

Lady Gaga Born This Way korszaka a poptörténelem egyik legütősebb érája, amit egy iszonyat látványos Grammy fellépéssel kezdett meg. Az énekesnő már a vörös szőnyegen készült a fellépésre, ugyanis egy tojásban feküdve „vonult végig” rajta, amiből aztán az előadás kezdetén kikelt, és eszméletlen kosztüm, koreográfia, és színpadkép mellett adta elő az akkor csupán 2 napja megjelent Born This Way-t. Egyszerűen ikonikus!

The Weeknd & Daft Punk – I Feel It Coming (2017)
https://www.youtube.com/watch?v=pK_BLSApIDA

A kanadai szupersztár és az idén 28 év után feloszlott francia DJ páros, a Daft Punk az I Feel It Coming című megaslágerüket adták elő a 2017-es díjátadó. The Weeknd egy évvel később díjat is nyert a Starboy lemezével, és valószínűleg ez volt az utolsó Grammy-je, hiszen azóta megromlott a viszonya a díjátadóval, nemrég pedig leszögezte, hogy soha többet nem akar semmit tőlük. Ha a gálán nem is láthatjuk fellépni a jövőben, Budapesten igen, jövőre ugyanis hazánkba érkezik az After Hours turnéjával.

Sia – Chandelier (2015)

Az ausztrál énekesnő az előző év egyik legnagyobb slágerét, a Chandelier-t adta elő a 2015-ös gálán, és szokásához híven egy valódi előadóművészeti mesterművel varázsolt a színpadra, melyben nagy segítségére voltak a táncosai, köztük Maddie Ziegler. Szinte hihetetlen, de Sia egyébként egyetlen Grammy-díjat sem kapott karrierje során, bár nem kevesebb, mint kilencszer jelölték. Ennek ellenére a 6 évvel ezelőtti fellépése a díjátadó legkülönlegesebbjei között szerepel.