Úgy néz ki, hamarosan videóklipeket is nézhetünk a Spotify-on

A YouTube-bal és a TikTokkal szeretné felvenni a versenyt a streaming platform.

Napjainkban még a YouTube felé vesszük az irányt, ha egy videóklipet szeretnénk megnézni, azonban lehetséges, hogy ez a jövőben változni fog. A Bloomberg információi szerint ugyanis a világ egyik legnagyobb zenei streaming platformja, a Spotify terjeszkedni készül, és a hanganyag mellett a zenei videókat is szeretné felvenni a repertoárjába.

A projekt jelenleg a megbeszélések fázisánál tart, így még nem tudni, mikortól érkezne az újítás, ám valószínű, hogy inkább előbb, mint utóbb. A streaming platform mielőbb szeretné felvenni a versenyt a YouTube-bal és a TikTokkal, és zenei videókat is beépíteni az applikációjukba.

Az előadók már egy ideje be tudnak állítani a dalaiknak videós hátteret az appon, ami tulajdonképpen egy kevesebb, mint 10 másodperces, végtelenített gif, amivel vizuális élményt is tudnak nyújtani a hallgatóiknak. Emellett idéntől legfeljebb fél perces videókat is fel tudnak tölteni, melyeknek a célja, hogy háttérinfót szolgáltassanak a zenéjükről, csak úgy, mint mondjuk a TikTokon tennék.

Ezek az újítások mind arra utalnak, hogy a platform tényleg terjeszkedni szeretne a videók felé is, ám egyelőre a Bloomberg megkeresésére nem kommentálták a hírt.