Taylor Swiftről szól Olivia Rodrigo új dala?

Meglepő választ adott az énekesnő.

A 20 éves Olivia Rodrigo második, Guts című lemeze megjelenéséig már nincs egy teljes hét, az énekes/dalszerző pedig mesélt egy kicsit a lemezről és a dalokról a The Guardiannek. Egy olyan kérdésre is választ adott, amire több ezer rajongó volt már kíváncsi.

A vampire c. dala jelenleg is #1 az Egyesült Királyság legnagyobb és legrangosabb slágerlistáján. A spekulációk a megjelenés óta arról szólnak, hogy vajon kiről szól valójában a dal? Ugyanis erre, eddig a pillanatig nem igazán lehetett rájönni, és maga Rodrigo sem beszélt róla szívesen – eddig.

Sokan találgatták, hogy a „bloodsucker, fame fucker, bleeding me like a goddamn vampire” sorok elég árulkodó jelek arra, hogy ez a dal egyáltalán nem az exéről, Zack Bia-ról szól, hanem volt barátnőjéről, Taylor Swiftről, akivel azután, hogy Swift dalszerzői jogokat követelt Deja Vu c. dalából, hűlt ki kapcsolatuk. Állítása szerint, „meglepődött” amikor az interjúztató kitért Taylorra a beszélgetés során.

Hogyan válaszoljak erre? Úgy értem, soha nem akarom megmondani, hogy kiről szólnak a dalaim. Még soha nem csináltam ilyet karrierem során, és valószínűleg nem is fogok.
Azt hiszem, jobb, ha egy dalt nem korlátozunk le egy személyre. Nagyon meglepődtem, hogy emberek ezt gondolják.

Igaz, ezzel nem is erősítette meg, de nem is tagadta, hogy köze lenne a világ egyik legnépszerűbb énekesnőjének a dalhoz, esetleg ő lenne az inspiráció a dal mögött.

Olivia visszatérő lemeze szeptember 8-án érkezik, nem sokkal utána pedig a turnédátumokat is bejelenti majd.