Légy te is szerző a MUSICDAILY vendégtoll programjában!

Poppunk albumot adott ki Will Smith lánya

Nem sok előadó mondhatja el magáról, hogy húszévesen már az ötödik albumán dolgozik. WILLOW esetében viszont ez nem is annyira meglepő, ugyanis szó szerint a fél életét a zeneiparban töltötte, ebben a közegben nőtt fel. A lately I feel EVERYTHING pedig a felnőtté válásnak lenyomata, óda a folyamatos változáshoz és fejlődéshez. 

Willow Smith (mint sokan mások is) a pandémia alatt vette fel az új lemez első demóit, amelyeket aztán újra rögzített akkor, amikor már biztonságos volt stúdiózni. Ez a folyamat teljesen új volt számára, és észrevétlenül is segített abban, hogy dalai egy új, nyersebb hangzást kapjanak: előtérbe kerül az alt rock, a poppunk és az emo, érezhető Avril Lavigne, a My Chemical Romance és a Paramore hatása is. 

Bár WILLOW saját elmondása szerint maga a dalszerzői folyamat magányosan és elszigetelten történt, a produceri munkában segítségére volt Tyler Cole zeneszerző-filmrendező, akivel 2019-ben WILLOW című albumán is együtt dolgoztak. 

Az általa kedvelt zenekarok mellett Willow édesanyja, Jada Pinkett Smith is nagy hatással volt a lately I feel EVERYTHING hangzására. Lánya születése után nem sokkal alapította meg Wicked Wisdom nevű nu metal zenekarát, amellyel két albumot is kiadtak, és ők voltak az előzenekar Britney Spears 2014-es Onyx Hotel turnéján, valamint felléptek az Ozzfesten is.

Mindig is nagyon inspirált az énekhangja. Azt viszont soha nem gondoltam volna, hogy én is képes volnék hasonló zenét csinálni, hiszen eddig kizárólag R&B-t és popot énekeltem. Aztán rájöttem, hogy ennek sosem a hangom volt az akadálya, hanem sokkal inkább az, hogy mindenkinek meg akartam felelni, és féltem, mit gondolnak majd az emberek

– mondja WILLOW. 

Az album első előfutára a Travis Barkerrel (a Blink 182 dobosa) közös t r a n s p a r e n t s o u l volt, egy pörgős poppunk szám, amelynek szövegét egy szvámi (spirituális tanító) ihlette, akit Willow Smith személyesen is ismer.

Az ő tanításai szerint a szent emberek annyira tiszták, akár egy makulátlan tükör. Amikor egy ennyire tükör-szerű lélekkel találkozunk, pontosan láthatjuk a saját életünk legszebb és legsötétebb oldalát is – erről szól ez a dal

A t r a n s p a r e n t s o u l mindezek mellett azért is áll hozzá nagyon közel, mert megtestesíti azt a vágyát is, hogy önmaga legjobb verziójává váljon: ezek után nem csoda, hogy úgy döntött, kivételt tesz, és videóklipet is forgat a dalhoz. 

WILLOW egyébként több gitártémát is maga játszott fel: 14 éves kora óta játszik a hangszeren, szintén édesanyja hatására.

Úgy gondolom, hogy a zenei karrierhez elengedhetetlen, hogy legalább egy hangszeren tudj játszani: az a tapasztalatom, hogy milliószor könnyebb így dalt írni is.