Örömzenélésből fogant meg Steksz és Szlimmy új trapfúziós EP-je

A GrossKidz alakulat két oszlopos tagja, Steksz és Szlimmy megjelent ‘Grossboy’ című EP-jével, amelyben a trap, a pop és a house stílusra nyitott közönség egyaránt örömét lelheti. A közös nevező pedig a tapadós beatek, ösztönös dalszerzés és a fiúk bevállalós kísérletezése volt, amikről június 2-án élőben is meggyőződhetünk a grossfiúk EP-lemezbemutató buliján, a Turbinában.

Több ponton is összeér a két előadó zenei világa, így várható volt, hogy egy nagyobb közös projekttel jelentkezzenek eredményes kollab-dalaik („Rohanok„, „Hol van„) után. A srácok mindenféle feszengés vagy megfelelési kényszer nélkül vonultak stúdióba még 2021 októberében, amikor elkészült a címadó „Grossboy”.

Ezt követően saját szólókarrierjük került a fókuszba: Míg Szlimmy abszolút sikert arató „Dűnék” és nemrég megjelent „Arctáncoltató” (prod. Loki) című lemezeire koncentrált, addig Steksz több single mellett előrukkolt a ’Hajnali órák’ című formabontó, szintipopos kislemezével.

A páros ez alatt az alkotói időszak alatt szerzett ismereteivel építette tovább hétszámos, debütáló kiadványát. A ‘Grossboy‘ végül egy műfajilag sokszínű, nyáridéző zenei egyveleggé érett össze, szóval az előttünk álló legmelegebb hónapokra garantáltan megvan a háttérzenénk. Hangzástekintetében az egyik legérdekesebb dalukhoz, a „Nem ereszt”-hez forgatott a duó egy videóklipet, amely vizuális bravúrjaival tökéletesen megragadja a trekk különös, éjszakai hangulatát.

Az örömzenélésből született teljes anyagot élőben a főváros népszerű underground helyén, a Turbinában hallgathatjuk végig jövő hét pénteken.