Ha hiányolnád Shawn Mendes hangját, bemutatjuk Haident

A Los Angelesben élő Haiden 2021-ben jelentkezett első kislemezével, majd 2022-ben debütáló középlemezével is előrukkolt, a napokban pedig megérkezett második EP-je is, a 6 dalt tartalmazó Choke On My Heart.

A fiatal előadó és énekes nem mindig gondolta volna, hogy zenei pályára kerül – beszédes, hogy elvégzett egy repüléstechnikai iskolát, mielőtt zenélésre adta volna a fejét, ahol az űrbéli munkálatokra szakosodott. Majd amikor megízlelte a gitározás szépségeit, megszállottja lett és a koronavírus járvány adott neki időt arra, hogy a hangszeren való játszás mellett dalokat is szerezzen magának, mivel egy nagyon ritka betegsége van, ami miatt nem tud sokat gitározni. És igen, önmagát tanította játszani a hangszeren.

@byhaiden “FRESH BLOOD” OUT JAN 26TH. #shawnmendes #camilacabello #newmusic #songwriting ♬ original sound – Haiden

Legnagyobb inspirációjának Shawn Mendest, illetve mostanában Doja Catet mondja, a legijesztőbb az egészben az, hogy Haiden és Mendes hangja kísértetiesen hasonlít, ezt pedig ki is használja, hogy növelje közönségét. Ha elindítjuk dalait, becsukjuk a szemünket és elvonatkoztatunk a ténytől, hogy ez nem Shawn, gondolkodás nélkül össze tudnánk keverni.

@byhaiden Replying to @luvvromanoff “fresh blood” out TONIGHT #shawnmendes #camilacabello #songwriting #newmusic #greenscreen ♬ fresh blood by haiden – Haiden

Az egyébként 196 centi magas énekesről azt is érdemes tudni, hogy imád filmeket nézni, vizuális világában ez pedig vissza is köszön, ugyanis már most, karrierje elején olyanok videói, mintha mindegyik egy felgyorsított mozifilm lenne. Kedvencei közé tartozik a Szólíts a neveden, vagy a Truman Show is.

Őszinén, sosem gondoltam volna, hogy a Fresh Blood ennyi emberben mozgat meg érzéseket, mert ezt volt a legnehezebb megírni és felvenni az egész EP-n. Legalább 4 alkalommal írtam át, mielőtt azt mondhattam volna, hogy készen van, szóval mire oda értünk, már meguntam a saját hangomat.