Koncertnaptár 2024 – ezeket kár lenne kihagyni

A 2024-es koncertszezon kezdete nagyon közel van – mi sem mutatja jobban, mint az ajánlónk első bejegyzése épp, hogy 30 napra van a cikk publikálásának napjától. Nagyon mozgalmasnak ígérkezik a 2024 első fele, ez pedig nem meglepő, hiszen a koronavírus járvány óta egyre nagyobb kereslet van az élő zenére, pontosabban a minőségi élőzenére.

Alessandra – The Queen of Kings Tour / 2024. 02. 04. / Budapest

A 2024-es Eurovíziós Dalfesztivál egyik legnagyobb durranása volt Alessandra, aki a Queen of Kings dalának sikerét meglovagolva, még egyelőre debütáló lemez nélkül indul útnak és szántja fel Európát – köztük fővárosunkat is. A jegyek jelenleg 9300 forintba kerülnek.

jegyek / Facebook esemény
Kim Petras / Feed The Beast World Tour / 2024. 03. 04. / München /

Kim Petras első nagyszabású európai koncertsorozatára indul Feed The Beast c. debütáló lemezével, mellyel igaz Magyarországot nem érinti, de például Münchenben vagy Varsóban színpadra lép – mind a kettő egy kicsit hosszabb vonatútra, vagy egy rövid repülőútra van Budapesttől, így egész könnyen meg lehet tekinteni az énekesnőt, előbbi állomáson akár abban az országban is, amiből származik.

jegyek / Facebook esemény
Holly Humberstone / The Holly Humberstone Show / 2024. 02. 23. / Bécs

Holly Humberstone kilépett 2023-as debütáló lemezével, a Paint My Bedroom Blackkel és ezt most be is mutatja a nagyközönségnek. 2022-ben a Sziget Fesztiválon is színpadra lépett, igaz lemezével csak Bécsig jön el, de biztos egy nagyon izgalmas bulit hoz el.

jegyek / Facebook esemény
LP / Love Lies World Tour / 2024. 03. 07. / Budapest

LP két Budapest Parkos fellépést tudhat magáénak, most pedig karrierje során első alkalommal a Budapest Arénában lép színpadra. Legutóbbi koncertje során a MUSICDAILY is készített vele interjút, amit itt nézhettek meg.

jegyek / Facebook esemény
Zara Larsson / Venus Tour / 2024. 03. 08. / Bécs

A 2022-es Campus Fesztivál közönségét elvarázsolta Zara Larsson, új lemezét, a Venust támogató turnéjával pedig legközelebb Bécsbe érkezik, mindössze 49,90 eurós jegyárakkal, ami mindössze 19 forintnak felel meg, a show amivel készül, pedig minden pénzt megér.

jegyek / Facebook esemény
Madison Beer / The Spinnin Tour / 2024. 03. 09. / Bécs

Mindössze egy nappal Zara Larsson után Madison Beer is a bécsi Gasometerben lép színpadra. Madison első alkalommal érkezik az osztrák fővárosba, így most lesz legelőször ilyen közel Budapesthez is. Jegyek nagyon korlátozott számban elérhetőek csak már, hónapokkal a koncert előtt.

jegyek / Facebook esemény
Call Me Karizma / The Gloomy Tapes Tour: Europe / 2024. 03. 10. / Budapest

A nagysikerű 2023-as Sziget Fesztiválos koncertje után egy saját klubkoncerttel tér vissza Call Me Karizma a Turbinába. A rapper-pop/punk előadó a Szigeten nekünk is nyilatkozott, ahol elárulta, már dolgozik új lemezén is.

jegyek / Facebook esemény
Sophie-Ellis Bextor / The Kitchen Disco Tour / 2024. 03. 16. / Bécs

A Jacob Elordi és Barry Keoghan nevével fémjelzett Saltburn c. film az énekesnő egyik ikonikus dalának, a Murder on The Dancefloornak reneszánszát idézte elő. A 2000-es évek disco-pop szupersztárja most újra megmutatja, hogy évekkel később is óriási bulit tud csapni – igaz most sem Budapesten, hanem Bécsben.

jegyek / Facebook esemény
FLETCHER / Girl of My Dreams Tour / 2024. 04. 22. / Bécs

Anno a Panic! at the Disco előzenekaraként már megmutatta a bécsi közöségnek FLETCHER, hogy milyen fából faragták. Most áprilisban pedig saját turnéjával érkezik a szomszédos, osztrák fővárosba, ahol ő is a Gasometerben lép színpadra.

jegyek / Facebook esemény
Tate McRae / Think Later World Tour / 2024. 05. 13. / Bécs

Hasonlóan Madison Beerhez, Tate McRae bécsi koncertjére sincs már sok elérhető jegy, ami nem is csoda, hiszen talán 2023-ban a greedy és az exes szóltak a legnagyobbat. Az énekesnő is a Gasometerben koncertezik, de nem lepődnénk meg, ha hamar átraknák egy nagyobb helyszínre.

jegyek / Facebook esemény
Thirty Seconds to Mars / Seasons World Tour 2024 / 2024. 05. 16. / Budapest

A Jared Leto nevével fémjelzett banda, a Thirty Seconds to Mars újra Magyarországra látogat. A srácok most a budapesti MVM Dome-ot robbantják be májusban. A jegyárak erre a bulira 19 100 és 63 000 forint között alakulnak.

jegyek / Facebook esemény
Jonas Brothers / The Tour / 2024. 06. 01. / Bécs

Végre Európában ad koncertet a Jonas Brothers! A srácok nem sűrűn járnak az öreg kontinensen, inkább Észak-Amerikában lépnek színpadra, de most megtört a jég és olyan városokba is ellátogatnak The Tour nevű turnéjukkal, amelyekbe még sosem jártak – például a szomszédos Bécsbe is, ahova már csak néhány darab jegy maradt hátra, szóval érdemes gyorsnak lenni és lecsapni rájuk, mielőtt teltházas lesz az esemény.

jegyek / Facebook esemény
Troye Sivan / Something to Give Each Other Tour / 2024. 06. 09. / Prága

Igaz, talán ez az egyik legtávolabbi ajánlásunk, de Troye Sivan izgalmas és innovatív személyisége miatt gondolkodás nélkül felhuppannák arra a vonatra és meglátogatnánk Prágát. Az énekes június 9-én lép majd fel ugyanazon a helyen, ahol 2023-ban Melanie Martinez is színpadra lépett.

jegyek / Facebook esemény
Olivia Rodrigo / Guts World Tour / 2024. 06. 22. / Lisszabon

Igaz, azt mondtuk, hogy Troye Sivan koncertje lesz a legmesszebbi ajánlásunk, az Olivia Rodrigo körülötti hype miatt muszáj vagyunk egy mégtávolabbi koncertet listázni. Sem Bécsben, sem Prágában, sem Varósban nem ad koncertet az énekes-színésznő, így Portugáliára esett a választásunk, ahol a fővárosban Lisszabonban lép majd fel nyáron.

jegyek / Facebook esemény
John Newman / Balaton Sound / 2024. 07. 05. / Zamárdi

Az idei Balaton Sound egyik élőzenei fellépője nem más, mint John Newman, aki szokásához híven. Igaz, ez még csak az első kör de már most nagy nevekkel rukkolt elő a fesztivál.

jegyek / Facebook esemény
Marshmello / Balaton Sound / 2024. 07. 05. / Zamárdi

John Newman mellett ugyanazon a napon melegíti be a közönséget Marshmello is, aki az EDM egyik koronázatlan királyává vált az évek során.

jegyek / Facebook esemény
Paloma Faith / VeszprémFeszt / 2024. 07. 18. / Veszprém

2024-ben érkezik Paloma Faith új lemeze, mellyel végre visszatér Magyarországra 2015-ös Sziget Fesztiválos koncertje után. Az énekesnő most Veszprémben mutatja meg a VeszprémFeszt közönségének, hogy mekkora hangja van.

jegyek / Facebook esemény
Louis Tomlinson / Sziget Fesztivál / 2024. 08. 07-12. / Budapest

2023-ban Louis Tomlinson a Budapest Arénát töltötte meg, míg Niall Horan a Sziget Fesztiválon koncertezett. Most Louis fog fesztiválozni, és vissza is térni Budapestre, egyenesen a fesztivál Nagyszínpadára.

jegyek / Facebook esemény
Becky Hill / Sziget Fesztivál / 2024. 08. 07-12. / Budapest

Becky Hill a 2022-es Balaton Soundon a MUSICDAILY-nek adta első és egyetlen magyar interjúját, most pedig 2 évvel később végre visszatér hazánkba. Akkor debütáló lemezével koncertezett nálunk, most viszont már mire augusztus lesz, 2. korongja fog pörögni.

jegyek / Facebook esemény
Dagny / Sziget Fesztivál / 2024. 08. 07-12. / Budapest

2021-ben cikkeztünk róla, hogy végre Budapestre jön a népszerű norvég énekesnő, Dagny, aki később lemondta az egész turnét, így a budapesti koncertnek is annyi volt. Most viszont úgy tűnik pótolni fog a Sziget 2024-es kiadásán.

jegyek / Facebook esemény
Taylor Swift / The Eras Tour / 2024. 08. 08-09-10. / Bécs

A világ egyik legnagyobb előadója jelenleg Taylor Swift, ezt pedig mi sem mutatja jobban, mint az, hogy percek alatt elfogytak a jegyek stadion koncertjeire egész Európában és az egész világon. Budapesten nem is, de Bécsben 3 koncertet is ad.

jegyek / Facebook esemény
@MUSICDAILY
KAMRAD / SZIN / 2024. 08. 28-31. / Szeged

KAMRAD idén egy majdnem teltházas bulit nyomott a budapesti Akvárium Klubban, előtte pedig egy promóciós turné keretein belül az A38 hajón járt, ahol mi is elcsíptük egy interjú erejéig. Most pedig a nyarat zárja majd hazánkban, Szegeden.

jegyek / Facebook esemény