© MUSICDAILY

Popistennőként tündökölt Zara Larsson a Venus turnéja bécsi állomásán

A szomszédos osztrák főváros volt a koncertsorozat utolsó állomása.

Egy dolog biztos Zara Larssonnal kapcsolatban, mégpedig az, hogy ő a tökéletes popsztár. Az immáron egy évtizede tartó karrierje során megannyi slágerrel halmozta el a rajongóit, melyekhez a koncertjein tűpontosan kivitelezett koreográfia és lélegzetelállító látványvilág társul – ennek lehettünk szem- és fültanúi a március 7-ei bécsi fellépésén is.

A svéd énekesnő február elején dobta piacra legújabb, Venus című albumát, ami köré egy európai turnét is épített. Az osztrák főváros a koncertsorozat utolsó állomása volt, a főfellépő előtt pedig a szintén svéd Yaeger szórakoztatta a közönséget. Az előadó főként a tavalyi Jaguar című EP-jéről énekelt dalokat a fél órás setje során, a hol chilles, hol pedig pörgős alt-pop dallamok pedig szemmel láthatóan bejöttek az egybegyűlteknek. Az énekesnővel egyébként a show előtt interjút is készítettünk, ami hamarosan elérhető lesz a MUSICDAILY-n.

Zara egy másodpercet sem késett, és pontban kilenckor elindult a Venus intro videója, röpke percekkel később pedig ő maga is megjelent egy emelvényen, melynek a két oldalán lépcső vezetett le a színpadra. Már az első dal alatt is egyértelművé vált, hogy egy vérprofi produkciónak nézünk elébe. Bár díszlet az emelvényen kívül nem volt a színpadon, a sztár és a négy táncosa mellé nem is volt szükség rá, hiszen minden szemet magukra irányítottak.

Az énekesnő összesen 19 dalt adott elő, melyek közül kilencet az új albumról válogatott. Még az elején felcsendült az Escape, ami előtt arra bíztatta a közönséget, hogy hagyják egy kicsit hátra a valóságot, és lépjenek le vele a Vénusz bolygóra. Alkalomhoz illő kérés volt, hiszen pont a nemzetközi nőnapra esett a show, így Zara egy inspiráló beszédet is tartott a női fanoknak. A fellépés egyik fénypontja a None of These Guys, Ammunition, és Love Who You Love hármas volt. A korongon is ezek a legerősebb trackek, ez pedig élőben is így maradt: tökéletes koreográfia, és banger banger hátán. A The Healing és az End of Time alatt Zara hangi adottságai kerültek az előtérbe, de ez egyébként az egész koncertre igaz volt.

A régebbi kedvencek sem maradtak el természetesen, így volt többek között az I Would Like, a Symphony, az Ain’t My Fault, a Ruin My Life, a Girls Like és a Words pedig összemixelve került a setbe. Az Uncover előtt egy beszédet is tartott, melyben megköszönte a fanok támogatását az évek során, cserébe a közönség pedig extra hangosan énekelte a slágert. Jó érzés látni, hogy az énekesnő ugyanazzal a lelkesedéssel adja elő a több éves dalait is, mint az újakat. Egyáltalán nem tűnik úgy, mintha unná a fellépéseinek ezen részét, az közönség pedig imádja őket.

Kiemelkedő volt még a Wow, mely alatt végzet asszonyaként tépte szét a színpadot Zara, illetve az utolsó hármas: az On My Love, a Lush Life, és a záródal, a Can’t Tame Her, aminél jobb és energikusabb befejezést el se tudnánk képzelni.

© MUSICDAILY

A Venus turné bécsi állomása pont olyan volt, mint amire számítottunk: Zara popistennőként tündökölt, és ismét bebizonyította, hogy ő a tökéletes popsztár. Szerencsére idén a magyar rajongóknak is lesz lehetőségük látni az énekesnőt élőben, méghozzá augusztus 28-án, Szegeden, a SZIN-en, és ez az a koncert, amit tényleg nem érdemes kihagyni – a jegyinfókért katt ide!