#EditorsPicks: Szerkesztőink JÚNIUSI ajánlója

Ezeken pörög a szerkesztőségünk.

Szerkesztőink minden hónapban elhozzák Nektek az aktuális kedvenceiket.

Végre itt a nyár! És igen: remélhetőleg lassan már minden visszaáll a régi kerékvágásba, viszont kedvenc fesztiváljaink többségének már búcsút intettünk, így még mindig az online koncertek és a Netflix ad nekünk némi erőt – ezért uralják az e havi ajánlónkat a streaming szolgáltató műsorai.

Olvassatok tovább, hogy megtudjátok, milyen dalokat, filmeket vagy eseményeket ajánlunk a figyelmetekbe júniusban!

Peti

Dal: INNA – Sober

Volt szerencsénk májusban INNA-val interjút készíteni új lemeze apropóján, mely még ebben az évben várható. Nagyon a szívemhez nőtt „Sober” című dala valamiért, könnyen az év egyik legkülönlegesebb dala szerintem.

Album: Dua Lipa – Future Nostalgia

Nem titkolom, imádom Dua Lipát és munkásságát. Nem gondoltam volna, hogy 2020 júniusában nekem még semmi sem fogja überelni ezt a lemezt. Nagyon büszke vagyok Lipára, hogy egy ilyen anyagot volt képes összedobni.

Videóklip: Qveen Herby – Sugar Daddy

Megfogadtam, hogy mostantól megpróbálok aktuális lenni minden téren, de a videóklipek terén elég nehéz helyzetben vagyok, így most Qveen Herby új videójára esett választásom.

Film: A stepfordi feleségek

Mostanában nagyon kevés filmet nézek, hogy bevalljam az őszintét, így egy pár hetes kedvencemet hozom el nektek. Nem akarok sokat spoilerezni, de nekem a csavar óriási mindfuck volt egy limonádénak induló filmben.

Sorozat: Orphan Black

Személyes all-time kedvencem az Orphan Black. Nekem ez volt az első és egyetlen 10/10-es sorozat az életemben, viszont kőkeményen alulértékelt. A főszereplő egyszerre 5-6-8 karaktert játszik el különböző stílusban, teljesen más karaktereket kell egyszerre megjelenítenie a képernyőn.

Esemény: Újranyit a Budapest Park

Borzasztóan jó érzés volt látni, hogy egy óriási kerthelyiséggé alakult, és be lehet ülni a jó öreg Parkba egy jót beszélgetni, ha a koncertek még váratnak magukra.

Cikk: „Ha tehetném, kiirtanám a gyűlöletet a világból” – Exkluzív Interjú Yungblud-dal

Karrierem egyik legnagyobb mérföldköve eddig a Yungbluddal készült interjúnk Zoomon keresztül. Egyszerűen hihetetlen, milyen közvetlen és földhözragadt ez az ember. Nagyon kellemes beszélgetés volt, és nagyon érdekes válaszokat is adott – na meg persze sikerült megtanulnia a „szeretlek” szócskát is!

Valentin

Dal: Lady Gaga – Babylon
Album: Charli XCX – How I’m Feeling Now
Videóklip: Tove Lo – sadder badder cooler
Film: Monte Carlo
Sorozat: 13 Reasons Why
Cikk: „Ha tehetném, kiirtanám a gyűlöletet a világból” – Exkluzív Interjú Yungblud-dal

Bálint

Dal: Nea – Some Say

Az Eiffel 65 1998-as ikonikus Blue (Da Ba Dee) ritmusát feldolgozva a svéd énekesnő egy nagyon kellemes és fülbemászó dalt alkotott. Felix Jaehn is készített hozzá egy remixet, ami szintén nagyon jó lett. Mostanában nagyon rá vagyok kattanva, és az utcán sétálva is ezt dúdolom. Még jó, hogy a maszk alatt nem látja senki. A videóklipet is érdemes megnézni!

Album: Rita Ora – Phoenix

Másfél éve adta ki Rita a második albumát, de még mindig nagyon üt. Kivétel nélkül az összes dalt imádom róla, kár, hogy nem lett felkapottabb és nem adott ki róla több kislemezt. De nagyon jó, hogy felkerült rá a „For You” és a „Lonely Together” is, nagyon illenek az album hangulatához.

Videóklip: PRETTYMUCH x CNCO – Me Necesita

Latinos dallamokra a két banda méri össze a tudását a focipályán és a táncparketten egyszerre. Ti melyiknek szurkoltok? Mindegy, mert (Spoiler Alert!) a végén teljesen fair módon döntetlen lesz az eredmény.

Film: Elveszett Lányok

Igaz történeten alapuló film, amelyben egy anya elszántan próbál elveszett lánya nyomára akadni, és ha nem is a rendőrség, de azért van, aki a segítségére siet. Lehet, hogy a végén egy sorozatgyilkossal lesz dolguk? Vagy tényleg csak elveszett a lány, és előkerül? A színészek, és még inkább a színésznők csodásat alakítanak a Netflix filmjében, amely picit hasonlít témában a 3 óriásplakát Ebbing határában című filmhez.

Sorozat: You

Sajnos az elmúlt hónapban nem volt időm sok sorozatot nézni, és tudom, hogy le vagyok maradva, mert rajtam kívül már mindenki látta ezt a sorozatot, de én még csak most kezdtem a második évadot. Bevallom, picit nyögvenyelős volt nekem az első, de nem adtam fel, és most egyre inkább tetszik. Alig várom Joe (vagyis Will) kalandjait Los Angelesben. Annyira creepy, hogy minden lakásba be tud menni, és szinte sosem veszik észre. Meg a gondolatai… Beteg. Amúgy Candace a kedvencem, és nektek?

Könyv: Jo Nesbo: Hóember

Tudom, tudom. Múltkor is skandináv krimit ajánlottam, de egyszerűen imádom. Szerintem a Hóember a világ legjobb könyve, pont annyira zseniális, mint amennyire béna a film belőle. Azt végig sem bírtam nézni. Ez is egy rendőrös sorozat része: akit érdekel, az a Denevérrel kezdje, amelyet még 1997-ben írt a zseniális író. A legújabb rész, a Kés pedig nemrég került magyar fordításban is a könyvesboltokba.

Esemény: Müpa Home – Magashegyi Underground – Holdfényváros

Június 17-én vetítenek le egy két évvel ezelőtti koncertet, amelyet a Müpa Facebook- és YouTube csatornáján, valamint a mupa.hu-n lehet majd figyelemmel kísérni.

Cikk: Zenék, amik éppen felrobbantják a TikTokot – 2020 május

Én folyton TikTok-ozok, és imádom ezeket a zenéket. Alig várom, hogy Jason Derulo hivatalosan is kiadja a „Savage Love”-ot és Spotifyon lehessen hallgatni!

Szandi

Dal: Duncan Laurence – Someone Else

Előző hónapban jelent meg Duncan első EP-je, és engem a rajta lévő összes dal elvarázsolt, de ahogy ezt a számot előadta az Eurovízós Dalfesztivál helyettesítő műsorában, a Eurovision: Europe: Shine A Light-ban, számomra azonnal megnyerte volna megint a versenyt. Engem vissza is repített egy picit a tavalyi évre.

Album: Lewis Capaldi – Divinely Uninspired To A Hellish Extent

El sem hiszem, hogy már egy éves a skót szenzációnak a debütáló albuma, és a dalok még mindig előkelő helyen szerepelnek a slágerlistákon – Lewis a MUSICDAILY Charton is bezsebelte már a 4.helyet, ami csupán azt bizonyítja, hogy ti sem tudjátok megunni a csodálatos „Someone You Loved”-ot és a „Before You Go”-t. Hozzátenném, hogy nekem az albumról még személyes kedvencem a „Grace” és a „Leaving My Love Behind”. Zseniális ez az ember!

Videóklip: Rita Ora – How To Be Lonely

Nem is tudom, mikor láttam utoljára egy ennyire jól megkomponált videót. Ennél jobban nem is tudták volna elmesélni a dal történetét – minden benne van! A fehér ruhától kezdve Rita bekötött szeméig minden apró részlet szimbolikus jelentéssel bír: a kapcsolat törékenységét mutatja be, és azt, hogy az énekesnő mennyire nem lehetett önmaga.

Film: Még mindig hiszek (I Still Believe)

Nagyon szeretem az igaz történeteken alapuló filmeket, és azokat különösen, amik valamiféle érzelmet tudnak belőlem kiváltani. A Még mindig hiszek egyszerre szívmelengető és megindító. Nem akarok spoilerezni, de megszakadt a szívem Jeremy és Melissa történetétől – KJ Apa és Britt Robertson ismét jó munkát végeztek, bebizonyították, hogy még mindig jó párost alkotnak a filmvásznon (már az Egy kutya négy életében is imádtam őket együtt!).

Sorozat: 13 Reasons Why

Szerintem nem vagyok egyedül azzal a véleményemmel, hogy a 13 Okom Volt története már az első évad végével lezárulhatott volna. Imádtuk, de már abban is minden benne volt, aminek benne kellett lennie. A mai tinédzserek nem szívesen beszélnek ezekről a nehéz témákról, így szüksége volt a világnak egy műsorra, ami felhívja rájuk a figyelmet. Számomra a második évad már egy picit erőltetett volt, de megnéztem, mert nagyon a szívemhez nőttek a szereplők, és nyilván szerettem volna tudni a választ néhány megválaszolatlan kérdésre. A harmadik sem nyerte el annyira a tetszésemet, mint az első, de nagyon remélem, hogy méltó befejezést kapnak a karakterek az utolsó szezonban. Az előzetese nagyon ígéretes!

Könyv: Beth Reekles : The Kissing Booth: Going The Distance

Hamarosan érkezik a mozikba A csókfülke 2. része, ami Beth regényén alapul majd, ezért minden rajongónak szeretettel ajánlom. Sajnos magyarul még nem jelent meg, de zseniális humora van az írónőnek, ezért megéri az eredeti nyelven is elolvasni.

Cikk: 36 évig ült olyan bűnért, amit nem ő követett el – most ő Amerika kedvence

Már több mint egy hónapja írok itt, és több olyan cikkem is van, ami közel áll a szívemhez, de Archie Williams története annyira inspiráló, és annyira megindított, hogy valószínűleg még sokáig ez lesz a kedvencem. Simon Cowell Twitter oldalán láttam először Archie America’s Got Talent-es meghallgatását, és egyből tudtam, hogy nekem ezt meg kell írnom – az első magyar oldal voltunk ráadásul, akik lehozták a hírt, és én erre is nagyon büszke vagyok.

Máté

Dal: Lady Gaga & Ariana Grande – Rain On Me

Biztosan nem vagyok egyedül ezzel, de úgy érzem, ez a kollaboráció az utóbbi idők egyik legnagyobb pop slágere. Gaga mélyebb hangja nagyon jól kiegészíti Ariana magasabb hangszínét, és a dal jelentése még élvezetesebbé teszi közös slágerüket.

Album: Lady Gaga – Chromatica

Napjaink egyik legnépszerűbb, legtehetségesebb és legformabontóbb énekesnője visszatért, és új stúdióalbuma mindenkit táncra perdít majd!

Videóklip: Lady Gaga & Ariana Grande – Rain On Me

Ilyen igazi Gagás videót már régen láthattunk az énekesnőtől! A koreográfia, az eső, a ruhák véleményem szerint az elmúlt időszak egyik legjobb videóját szolgáltatják nekünk.

Film: Az én házam

Ez a spanyol Netflixes thriller maradandó élményt okoz. A régi házába beköltöző családot zaklató férfi története biztosan velünk marad a film befejezte után is.

Sorozat: Dead to Me

A Netflix nagy sikerű sorozatának második évada is bővelkedik humorban, de az izgalom sem hiányzik a legújabb szezonból. A két főszereplő, Christina Applegate és Linda Cardellini játéka teszi igazán szórakoztatóvá a sorozatot, kettejük együttműködése sok vidám percet okoz számunkra.

Cikk: Üdvözlünk a Chromatica-n, táncból nem lesz hiány!

A Chromatica albumkritika nagyon részletes volt, meghozza az ember kedvét az album streameléséhez.

Zoli

Talán fontos megemlítenem, hogy új szerkesztőként ez az első alkalom, amikor elárulhatom kedvenceimet a rovaton belül, így most igyekeztem a számomra „all-time” legjobbakat összeszedni.

Dal: Katy Perry – Never Really Over

Ez a dal, bár tavalyi sláger, még az idei streaming statisztikáim alapján is a kedvenc dalom. Mint ahogyan a dal is mondja, az elmúlt két évem számomra a továbblépésről szólt. Azt hiszem, mind küzdünk a démonainkkal, a múltunkkal, azokkal az ideológiákkal, emberekkel, amiket/kiket el akarunk engedni egy életre. A „Never Really Over” a pozitív hangvételével mindig eszembe juttatja, hogy minden vihart szivárvány követ.

Album: Katy Perry – Witness

Ismét egy Katy-produktumot választottam, ezt azonban egészen más okból kifolyólag. Ez az album teljes egészében az őszinteségről szól, én pedig hiszem, hogy egészséges kimondanunk, amit gondolunk. Mindegy, hogy a saját életünkkel kapcsolatban vagy valamilyen társadalmi témáról mondjuk el a véleményünket. A nyitó dal ráébreszthet minket, hogy miért is vagyunk ezen a világon: azért, hogy megtaláljuk a helyünket vagy a második felünket. Ez azonban csak nyitott elmével lehetséges.

Videóklip: Demi Lovato – I Love Me

Ez a klip szerintem az év egyik legmeghatározóbbika. Demi olyan őszintén beszél az elmúlt éveiről, hogy lenyűgöz minden alkalommal, amikor a videó elmeséli, miről, avagy kikről is szól a dal valójában. Zseniális.

Film: Utazók

Ebben a filmben Jennifer Lawrence és Chris Pratt játszik. A film alapvetően egy futurisztikus hangvételű sci-fi/dráma. Amikor megnézem, mindig feltöltődök kicsit, és kedvem támadna az összes álmomat valóra váltani, amint csak tehetem. Mindenkinek szívesen ajánlom.

Sorozat: Született feleségek

Amikor elkezdtem a sorozatot, azt gondoltam, hogy csupán egy remek sztori tele titkokkal, fordulatokkal, na meg persze megannyi poénnal. Időközben azonban rengeteget tanultam a feleségektől, akiknek története az elejétől a végéig lenyűgöző. Legalább nyolcszor végignéztem már. Csak ajánlani tudom.

Könyv: Michael Robotham: Altató

Egy bravúros, kifejezetten felnőtteknek szóló krimi történet, amit én gimnazista éveim alatt olvastam el. Fordulatos, helyenként vicces és izgalmas történet, melynek meghökkentő tragédiája óva inthet minket, hogy talán mégsem olyan jó ötlet szóba állnunk az idegenekkel.

Esemény: Strand Fesztivál 2020

Nehéz volt egyetlen eseményt ajánlanom a közeljövőből, mivel manapság már sosem lehet tudni, mi lesz megtartva, avagy sem. Ugyanakkor az augusztusi Strand Fesztivált mindenképp ajánlom azoknak a fesztiválozni vágyóknak, akik valamelyik augusztus 15-e előtti fesztiválra nem tudnak eljutni.

Cikk: Chris Pratt véletlenül törölt 51 000 olvasatlan üzenetet

Kifejezetten szeretem Christ, a filmekben való alakításait, és szerintem a való életben is nagyon jó ember lehet. Jó volt látni, hogy ő is elvét „hibákat”, mint mi. :’)

Klaudia

Dal: Blood Orange – You’re Not Good Enough

Mostanában rengeteg ilyen stílusú zenét hallgatok, mindig ellazít, és szerintem a 70-es évekből szabadult a lelkem. Bár a zene 2013-as, a hangzása kicsit visszarepít a válltömés, az orbitális magas sarkúak és a trapézszárú nadrágok világába. A szövege másodlagos, de jelenleg tökéletesen kifejezi az érzelmi világom.

Album: Lost Frequencies – Alive and Feeling Fine

Nagyon hiányoznak már a bulik, a fesztiválok és a koncertek. Bár maga a zenei stílus nem feltétlen áll közel hozzám, de főzés mellé zseniális. Ebben a hónapban elkezdtem azt is tanulni, és…, nos, tökéletesen elfedi a kezdők zajait ez az album.

Film: Bridget Jones naplója

Nagyon nosztalgikus hangulatban vagyok, és az összes régebbi filmet megnéztem mostanság, viszont vele tudok a legjobban azonosulni. Azt hiszem, van még remény egy Mark Darcy-ra, már csak 7 évet kell rá várni.

Sorozat: Agymenők

Szerintem ezt nem fogom soha megunni. Nem mindennek kell mély tartalommal bírnia, és nem kell megváltsa a világot. Elég, ha szerethetőek a karakterek, és leköti a figyelmed egy kis időre. Ezt olyan napokon nézem, amikor már túl sok minden felgyűlt, és csak lazítani szeretnék egy jó pizza társaságában. Ez a hónap ilyen lesz, azt hiszem.

Könyv: Cassandra Clare: Csontváros

Szerintem ez ilyen nyári program számomra, hogy minden évben végig olvasom a sorozatot. Zseniális benne a karakter ábrázolás. Az egyik legjobb fantasy, amit olvastam. Bár tény, hogy nem igazán vagyok otthon a témában, de ez a történet még számomra is érdekes.

Esemény:

Sajnos eseményekből még mindig híján vagyunk, de ez a hónap nekem még a nyugalomról és a baráti találkozókról fog szólni.

Cikk: #BlackLivesMatter lejátszási lista

Szerintem ehhez most nem kell sokat hozzáfűzzek. Aki másokat bármilyen módon inzultál, vagy fizikailag bántalmaz, az számomra szóra sem érdemes. Mélyen elítélek mindenféle megkülönböztetést, ami azzal kapcsolatos, hogy milyen a testünk, vagy éppen kit szeretünk. Ha nem tetszik valaki vagy valami, ne szólj hozzá! Ha nem bírod ki, először nézz picit magadba!

Szerkesztőink kedvenc dalaiból készítettünk nektek egy Spotify lejátszási listát, melyet minden hónapban frissítünk.

Mindenképpen tudassátok velünk a lenti reakciógombokkal, hogy tetszett-e a júniusi válogatásunk!