Zenék, amik éppen felrobbantják a TikTokot – 2020 május

Ismét eltelt egy hónap, így az előző havihoz hasonlóan, most májusban is összeszedtük azokat a zenéket, melyekkel szinte biztos, hogy találkozik az ember ha a TikTokot görgeti.

Melanie Martinez – Play Date

A hónap egyik legnagyobb trendje a „Szólíts a neveden” című film sztárjához Timothée Chalamet-hez kötődik, ugyanis a film azon jelenetét amelyben Timothée táncol felkapták a TikTokon és óriási trend lett belőle. A trendhez Melanie Martinez „Play Date” című dalát használták, így az 5 éves dal óriási sikernek örvend mostanság. Olyannyira, hogy még a Spotify nemzetközi top 50-es listájára is felkerült, ami nagy szó egy ennyi idős dalnál. Íme az szóban forgó táncjelenet és a dal:

@stcrvds

i made this for quinn and quinn only @diarrheaquinn (ib @sandy.0234) ##timotheechalamet ##timothée ##fyp ##foryou ##callmebyyourname ##cmbyn ##elioperlman

♬ Play Date – Melanie Martinez
Jawsh 685 – Laxed (SIREN BEAT)

Jawsh 685 neve nem csoda ha nem ismerős, hiszen ő csak egy random srác, aki csinált egy zenét. Ám a népszerűségre, amit az a TikTokon elért valószínűleg ő maga sem számított. Ahogyan arra sem, hogy Jason Derulo (aki egyébként a sztárok közül talán a legprofibban tolja a TikTokot) is kiadja rá a saját verzióját „Savage Love” címen. Az alábbiakban megtekinthetitek az eredeti verziót, majd Jason Derulo változatát, aztán pedig megnézhetitek, hogy hogyan táncolnak ezekre a videómegosztón. ?

https://www.youtube.com/watch?v=y1Q9ajEn52s
@jazlynebaybee

Embracing our cultures ##fyp ##foryou ##foryoupage ##cookislands ##korean ##petlife ##bestfandom ##workdistractions ##siblingcheck ##OpenForDelivery ##couple

♬ Laxed (Siren Beat) – Jawsh 685
@jasonderulo

Where are you from? ##SavageLove @itstaylerholder

♬ SAVAGE LOVE. Jason Derulo – jasonderulo
The Jackson 5 – Rockin’ Robin (Remix)

Korábban már beszámoltunk nektek arról, hogy Michael Jackson gyerekkori dala mekkora népszerűségnek örvend a közösségi oldalon, de úgy gondoltuk, hogy ebből a listából sem maradhat ki, ugyanis ez egy meghatározó zene volt májusban a TikTokon.

https://www.youtube.com/watch?v=J_182MMbY9Y
@charlidamelio

@hailey_litten

♬ original sound – audio_bbys
6ix9ine – GOOBA

Lehet szeretni vagy utálni, de az tagadhatatlan, hogy 6ix9ine visszatérése minden platformon nagyot szólt. Instán megdöntötte a Live-rekordot, a maga 2 milliós aktív nézőszámával, és YouTubeon is az első 24 óra alatt legtöbbször megnézett hip-hop videó lett. És igen, TikTokon sem kicsit felkapott a zenéje, hiszen már több mint félmillió videó alatt a GOOBA szól. ?

@tonylopez

Big mad

♬ GOOBA – 6ix9ine
BMW KENNY – Wipe It Down

A törölgetős kihívás talán a hónap egyik legnagyobb TikTok trendje. A videók lényege igazából csak annyi, hogy a főszereplők a tükröt takarítják és az egyik törlésnél egy másik arcuk jelenik meg. Végre egy olyan trend, ami nem teljesen hülyeség és egy kis kreativitást is megkíván, nem úgy mint például a bevizelős kihívás.

@iamlaurencompton

Wait what? ##cosplay ##Harleyquinn ##harleyquinncosplay ##wipe ##morror ##fyp ##foryou ##foryoupage

♬ Wipe It Down – BMW KENNY
Princess Nokia – I Like Him

Princess Nokia „I Like Him” slágere is nagyot szólt a hónapban a videómegosztón. Különféle verziókat láthattunk már rá, de a kedvencünk amikor 2 lány duettben „vitatkozik” egymással – a dalszöveghez illően – egy pasiról. Zseniális! ?

https://www.youtube.com/watch?v=KZzzJwGpVew
@timiifarkas

when someone talks to me about @gilmhercroes ???‍♀️? jeloljetek meg az ocskosomet????

♬ I Like Him – Princess Nokia
@lorengray

##duet with @babyariel assigning myself the role of toxic best friend cuz I love her video . luv u ariel?

♬ I Like Him – Princess Nokia
Conkarah – Banana (feat. Shaggy) (DJ FLe Remix)

Ez a ritmusos remix egy igazi TikTok-sláger. Minden megvan benne, amit a platform kíván ahhoz, hogy trend legyen egy zene, és hát… Trend is lett! ?

@platicapolinesia

? ##Polinesios ##sibilings

♬ Banana (feat. Shaggy) – Conkarah
Idina Menzel and Taylor Swift – Let It Go x Wildest Dreams

A két, viszonylag régebbi dal a „Let It Go” és a „Wildest Dreams” remix változata is terjed a videómegosztón. Mondanánk, hogy furcsa, hogy a régebbi zenék is teret nyernek a TikTokon, viszont ez nem az első eset, amikor ilyennel találkozunk. ?

https://www.youtube.com/watch?v=v5x1JH0HLEg
@zana28

Say you’ll remember me..❤️ ##foryou ##wildestdreamschallenge ##dancechallenge

♬ original sound – Suzana Reth
bbno$ – nursery

Tipikusan az a dal, amit ha elindítanál meg sem mondanád, hogy éppen ez az egyik legnagyobb TikTok-zenét hallgatod, mindaddig, amíg 1:40-hez nem érsz. ? Hozzáfűzni valónk nincsen, a videók alapján leszűrhető, hogy mi is a trend lényege. (Van egyáltalán lényege? ?)

@iamoliviaponton

With my bestie??@anjezaaa

♬ nursery – bbno$
Lady Gaga – Poker Face

Furcsa, hiszen az énekesnő héten megjelent új albumáról a Chromatica-ról is szerepelhetne itt egy dal, viszont úgy tűnik, hogy a TikTok közösség mégsem azok közül választott, hanem Gaga több mint 10 éves slágerét, a „Poker Face”-t kapták fel. Oké, a hardcore TikTokosok mondhatják, hogy találkoztak a „Rain On Me”-vel is, de az – Ariana ide vagy oda – korántsem robban akkorát, mint a jó öreg „Poker Face”.

@hptimes3

we love it?(dc: @kamilabatti) ##littlethings ##dance ##foryou

♬ original sound – music.track

Bizonyára lehetne még sorolni a hónapban felkapott zenéket, de próbáltunk 10 olyat összeszedni, amikkel szinte biztos, hogy találkozhattál, ha az alkalmazást görgetted! Egy hónap múlva újra jelentkezünk és megnézzük mik lettek felkapottak júniusban! ?