Erre számíthatunk YUNGBLUD Szigetes koncertjén

Egy őrületes bulira biztosan számíthatunk az énekes koncertjén.

2022-ben Bécsben járt a MUSICDAILY szerkesztősége, akkor 3 nap alatt olyan előadókat volt szerencsénk megnézni, mint Dua Lipa, YUNGBLUD és Conan Gray és már akkor is ódákat zengtünk Dom energiáiról és tehetségéről. 18 nap múlva, augusztus 11-én pénteken pedig újra eljön hazánkba és felszántja a Sziget Fesztivál nagyszínpadát közvetlenül az Imagine Dragons előtt.

Az „Erre számíthatunk…” sorozatunk előző részében már megnéztük, hogy az egykori One Direction fenegyerek, Niall Horan koncertje milyen dalokból tevődik majd össze, most pedig ránézünk, hogy a brit energiabomba milyen dalokkal készül valószínűleg a közönségnek.

Az elmúlt időszakban YUNGBLUD minden koncertjén átlagosan 14 dallal haknizott és átlagosan 5 dalt adott elő a 21st Century Liability-ről, 3 újdonságot a saját nevével ellátott YUNGBLUD-ról, 2 fankedvencet a weird!-ről, illetve a közös dalát is hallhatjuk a nemrég Budapesten járt Machine Gun Kelly-vel. Emellett, minden koncerten van egy akusztikus rész, illetve egy dalt egy szerencsés rajongó választhat ki a tömegből – itt Dom általában 2 dal közül hagy lehetőséget választani egy embernek az első sorból.

Az első dal, amivel az elmúlt időszakban nyit, az a 21st Century Liability, melyet a The Funeral és a Tissues követ.

Ezek után bedobja az egyik legnagyobb slágerét, a parents-et, melyet a California követ, azt pedig a strawberry lipstick. A setlist egészen a fleabag című dalig egységes – a dalt egyébként már előadta Budapesten, mégpedig a 2021-es MTV EMA-n, ahol ezzel a dallal és egy nagyon merész, vagány produkcióval zárta a díjátadót – valószínűleg a Szigeten is ez a dal lesz majd a koncert egyik tetőpontja.

A fleabag után szokott következni a meglepetés dal – igaz, ez csak ott a helyszínen fog kiderülni, de sajnos nem biztos, hogy fesztiválokon is bevet ezt az extra kiegészítést Az eddigi koncertek alapján bármi lehetséges, de mi a legnagyobb esélyt a Medication / weird! / Doctor Doctor / Psychotic Kids négyes valamelyikére látjuk.

Ezt a szekciót a visszafogottabb, akusztikusabb dalok követik, mint az Anarchist, a Kill Somebody akusztikus verziója, a Sweet Heroine, miközben Dom a zongorájánál kíséri magát, és ebből robban be az I Think I’m OKAY.

Lezárásként pedig megkapjuk az új dalát, a Lowlife-ot, majd pedig méltó zárásként elhangzik a Loner is.

Összeségében, ez a dallista egy valószínűsíthető lista, és körülbelül 1 órát fed le vele YUNGBLUD. Mivel az énekes nagyon szereti változtatni a dalokat, amiket előad 1-2 eltérés könnyen lehet benne, de persze tartalmaz olyan elemeket ez a lista is, amelyek szinte biztosan felcsendülnek majd.