Machine Gun Kelly: rúgjatok tökön, ha nem jövök Budapestre a következő turnémmal

Teljesen lenyűgözte a fővárosunk MGK-t.

Három hosszú év várakozás után végre tényleg fellépett hazánkban karrierje során először Machine Gun Kelly, és nem okozott csalódást: valósággal felrobbantotta a Budapest Park színpadát. A rapper-énekes eredetileg 2020-ban koncertezett volna a fővárosunkban, azonban ez a vírusjárvány miatt meghiúsult, idén viszont kárpótolta a magyar rajongókat, amit a közönség meg is hálált, ugyanis a koncert legvégéig sikerült szinten tartaniuk az energiát.

A főfellépő előtt Iann Dior melegítette be a Parkban összegyűlt tömeget, aki egyébként többször dolgozott már MGK-val, így az ő setje alatt is visszatért a színpadra, hogy közösen adják elő a nothing inside és a fake love don’t last című dalaikat. A legtöbb dal a tavalyi Mainstream Sellout és a 2020-as Tickets to My Downfall lemezekről csendült fel, szám szerint mindkettőről 11, de olyan régebbi szerzeményeket is előadott az énekes-rapper, mint az I Think I’m OKAY, a Candy, vagy éppen a Floor 13, és a legújabb, Pressure című tracket is hallhatta a magyar közönség, mely MGK közelgő rap albumának első előfutára. A másfél órás show-ba összesen 29 dalt sikerült belesűrítenie.

A színpadkép is nagyon a helyén volt: háttérben egy hatalmas, 13 emeletes piramis díszelgett, ami egyébként középen olykor-olykor szétnyílt, az oldala pedig lángra lobbant, ennek a tetején kezdte a show-t a rapper-énekes a papercuts, majd a born with horns dalaival, melyek után így köszöntötte a tömeget:

10 éve turnézunk Európa-szerte, és még csak most először vagyunk Budapesten, mi a fasz van?

MGK-t egyébként teljesen lenyűgözte a fővárosunk, olyannyira, hogy megígérte: a következő európai turnéjával is ellátogat majd hozzánk. És hogyha mégsem tenné? Nos, akkor elmondása szerint nyugodtan tökön rúghatjuk.

Budapest, ez a hely nagyon király, miért nem jöttünk ide már 10 évvel ezelőtt? Tudjátok, amikor turnézol, javasolnak neked helyeket, hogy hova menj fellépni. Mi a faszt gondoltak, hogy nem mondták nekem, hogy Budapest a legjobb és totál hülye vagyok, ha nem jövök el ide? Kössünk egy alkut: ha bejelentem a következő európai turnémat, és Budapest nincs a dátumok között, nyugodtan tökön rúghattok. Rendben? Megengedem, ha megláttok az utcán, gyertek oda, és rúgjatok tökön

– jelentette ki a bloody valentine előtt.

Nem csak a közönség, de MGK is végig tartotta az energiaszintet, miközben olyan dalokat adott elő, mint például a maybe, a concert for aliens, az emo girl, a forget me too, vagy éppen a 5150, a jó hangulatához pedig valószínűleg hozzásegített a pár cigi is, amire rágyújtott a színpadon. Ehhez egyébként egy külön hamutartója is volt, ami passzolt a mikrofonállványához. Azért az érzelmes pillanat sem maradhatott el, amiről a megható lonely gondoskodott.

Természetesen nálunk sem telhetett el úgy a show, hogy az előadó ne mászott volna fel valamire, amire nem szabadna, így a utolsó előtti, a my ex’s best friend című slágerét a vészkijáratot jelző elemvényen énekelte, utána pedig a közönségen keresztül sétált vissza a színpadra, mivel a biztonságiak nem engedték lemászni ott, ahol felmászott.

Sajnálatos módon az utolsó dalból, a twin flame-ből csak pár sort tudott elénekelni, ugyanis 10 órakor szabály szerint be kellett fejeznie a koncertet, és ezt a szabályt szigorúan be is tartatták vele. Bár látszott rajta a csalódottság, és miután lement a színpadról, vissza is jött, hogy még egy pár sort elénekeljen a közönséggel csak úgy acapella, zene nélkül, de így is egy tökéletes koncert volt, amire megérte hosszú éveket várni.

Reméljük, tényleg betartja az ígéretét, és a következő európai turnéjával visszatér hazánkba, ha pedig mégsem – tudjuk, mi a dolgunk.