Másfél óráig tényleg önmagad lehetsz – élménybeszámoló a bécsi YUNGBLUD koncertről

Boldog születésnapot az énekesnek!

2020-ban beszélgettünk először YUNGBLUD-dal, aki akkor nagyon nyitott és közvetlen volt velünk. A koronavírus járvány után, 2022-ben pedig végre útra tudott kelni lemezével és dalaival a világon, így hónapokkal ezelőtt a szomszédos Bécsbe is ellátogatott, mielőtt lemondta volna idei, egyetlen hazai koncertjét, mely a Volt Fesztiválon lett volna esedékes. 1997-ben, pont ezen a napon látta meg az angliai énekes a napvilágot, így úgy gondoljuk, épp itt az ideje, hogy megosszuk veletek, a MUSICDAILY olvasóival az élménybeszámolónkat YUNGBLUD Life On Mars turnéjáról, melyet a bécsi Gasometerben volt szerencsénk átélni május 21-én.

Órákkal a koncert előtt már nagy tömeg alakult ki a helyszín bejáratánál – ami egyébként az egyik kedvenc helyünk az osztrák fővárosban, óriási hangulata van az átépített gázkamráknak. Szerencsére a meleg ellenére a várakozóknak sikerült jól érezniük magukat és vidáman, szórakozással, bulizással elütni az időt, miközben legnagyobb kedvencükre, Domra vártak. Felemelő volt látni, hogy rajongói meghallják és meg is értik az üzenetet, amit közvetíteni szeretne: légy és fejezd is ki önmagad, amennyire csak tudod.

A koncert előtt közvetlenül a Nova Twins a melegítette be a közönséget, a lányokat pedig egyszerűen imádták az egybegyűltek. Hihetetlen energiákat szabadítottak fel és látszott rajtuk, hogy tényleg élvezik, amit csinálnak. A lányokat egyébként el tudjátok csípni az idei Sziget Fesztiválon is a jövő héten.

Nem sokkal később pedig érkezett is Dom, aki vérző lábbal végig pörögte a majdnem másfél órás koncertet, legnagyobb slágereit elhozva. Erősen nyitott a strawberry lipstick című dalával, melyet egyből egyik legnagyobb slágere, a parents követett. Szerencsére a bécsi koncerten már megkaptuk új, saját nevével fémjelzett lemezének néhány dalát is, mint a The Funeral-t vagy a Memories-t, de a budapesti EMA-n is felcsendült fleabag-et sem hagyta ki.

Természetesen többször is kihangsúlyozta az énekes, hogy mindenki úgy tökéletes, ahogy van, illetve, hogy tényleg mindenki legyen önmaga a koncerten. Nagyon jó volt látni, ahogy az énekes több alkalommal is sírás közeli állapotba került attól, amilyen hangosak voltunk. A koncert végén még invitálta is a rajongókat egy kis beszélgetésre a helyszín elé, ahol fotózkodott és aláírt főként azoknak, akik megvárták azt a másfél órát a koncert után.

Összeségében, nekünk ez volt az első alkalmunk, hogy élőben is láthattuk az énekest saját turnéján, teljes koncertjén és egyáltalán nem csalódtunk benne. Mindent beleadott az estébe, ez pedig a minőségen meg is látszott.