Manipulálva van az egész zeneipar – kiakadt Iggy Azalea

The Weeknd és ZAYN után most a rapper is felszólal.

Pénteken, április másodikán tért vissza első gyermekének születése után a népszerű ausztrál rapper Iggy Azalea a zenei világba, viszont ez a visszatérés nem volt annyira vidám, hasonló problémák merültek fel, mint 2019-ben, amikor az In My Defense korszakot indította el a Sally Walker c. kislemezével – csak most nem a Spotify, hanem a YouTube szabotálta és szabotálja jelenleg is Azaleát.

Nézzük is, melyik videóra van így kiakadva a YouTube!

Mint tudjuk, Iggy mögött nem áll kiadó, sem egy olyan csapat, mint ami a leszerződtetett előadók körül sürög-forog. Független (independent) előadónak lenni nem olcsó mulatság, viszont megvannak a maga előnyei és hátrányai is: olyan zenét adsz ki, amilyet szeretnél és akkor, amikor te szeretnéd, viszont saját magad finanszírozod videóid, zenéd és szinte minden egyéb felmerülő költséget. A másik nagy hátulütője pedig kiadók és menedzserek amúgy szoros (akár pénzügyi) kapcsolata a nagy emberekkel és platformokkal – többek között a Spotify, Apple Music, YouTube és társai.

Iggy új videója, melyet a Sip It c. dalához készített el, viszont nem ugyanazt a bánásmódot kapta mint a többi megjelenés, állítólagos korhatáros tartalma miatt. Több sem kellett Azaleának, aki egyből közvetlenül a YouTubehoz fordult, ahol annyit árultak el neki, sajnos túl sokat mutat videójában, ezért nem ér el senkihez sem. És ekkor teregette ki a szennyest a rapper, aki Twitteren tájékoztatta rajongóit, hogy Ő hetekkel ezelőtt beküldte elbírálásra a videót, ahonnan azt a választ kapta, hogy átvizsgálták és semmi kivetnivalót nem találtak benne, most viszont már nem juttatják el senkihez, mert mégis túl sok számukra.

A rappernek persze több sem kellett, és bizony név nélkül, de elmondta, hogy nem fair a bánásmód, amikor sokkal durvább videók trendingelnek és népszerűek jelenleg is (és sok estben csak úgy általánosságban) a platformon, mint az övé – igen, rátok nézünk WAP, ahol Cardi B celofánba csomagolva vonaglik és MONTERO (Call Me By Your Name), ahol Lil Nas X a sátán ölében twerkel.

Szóval a YouTube nem dobja be ajánlottba a videómat, illetve nem hagyja, hogy bekerüljön a népszerű videók közé. 48 órát vártam, és még mindig nem kaptam kielégítő választ senkitől a cégtől, hogy miért van sokkal polgárpukkasztóbb videó a népszerű videók között jelenleg is. Csalódott vagyok, mert mint független előadó, nagyban függök ezektől a dolgoktól. Egy héttel korábban beküldtem ellenőrzésre és azt kaptam válasznak, hogy nem lesz semmi probléma vele. Nem hiszem, hogy ez így fair és azt is, hogy a YouTube megoldja.

Ha ez a kiakadása nem lenne elég, Azalea ezek után is folytatta az információk csepegtetését, mégpedig már a Grammy-t is bevonta.

Manipulálva van a Grammy is, de ezt már ti is tudjátok és egyet is értetek ezzel a kijelentéssel, de azt elfelejtitek, hogy az egész zeneipart ugyanazok a köcsögök vezetik, uralják, mint akik azt a díjátadót irányítják. Szóval miért nem hiszitek már el, hogy az egész ipar ilyen…

Több ezer ember kedvelését nyerte el ezzel Twitter fiókján Azalea. A dal pedig hamarosan megjelenő, lehetséges, hogy utolsó lemezén kap majd helyet, melynek címe End of an Era lesz és életének különböző szakaszait fogja felölelni.