Lil Nas X végre mer önmaga lenni

Íme a MONTERO (Call Me By Your Name)!

Hosszas várakozás után végre megérkezett Lil Nas X legújabb, és egyben eddigi legszemélyesebb kislemeze, a MONTERO (Call Me By Your Name). A dal címe egyben a rapper valódi neve is, mely köré egy egész világot épített a dahoz készült kisfilmben, amit ő maga rendezett Tanu Muino-val karöltve. A klipbéli, igencsak látványos képzeletvilág egy olyan hely, ahol szabadon kiélheti minden vágyát, mindenféle korlátok nélkül.

Életünk során elrejtjük önmagunk azon részeit, melyeket nem szeretnénk, ha látna a világ. Bezárjuk őket. Nemet mondunk rájuk. Száműzzük őket. De itt nem ezt tesszük

– hangzik el a videó bevezető monológjában.

A rapper számára nem idegen ez az érzés, hiszen karrierje kezdetén minden erejével próbálta leplezni a szexuális irányultságát, míg végül 2019-ben elő nem bújt. Az új dala mellé egy levelet is írt a 14 éves önmagának, és neki ajánlotta a szerzeményt:

Tudom, hogy azt mondtuk, soha nem fogunk nyilvánosan előbújni… és a sírba visszük a titkunkat, de rengeteg queer embernek segíthetünk, hogy szimplán önmaguk lehessenek

– kezdte a szívhezszóló levelet.

Azt is kifejtette benne, hogy tisztában van a negatív kritikával és a gyűlölettel, amit a dal és a videó miatt kapni fog, ám úgy néz ki, mostmár ez nem tántorítja el attól, hogy szabadon kifejezze önmagát.

Félelmetes ez számomra, mert az emberek mérgesek lesznek rám, és azt fogják mondani, hogy lobbizom valmiért. Ami igaz is. Azért lobbizom, hogy az emberek ne avatkozzanak bele mások életébe és ne akarják megmondani nekik, hogy kik lehetnek.

Lil Nas X ezelőtti kislemeze, a karácsonyi témájú Holiday tavaly novemberben jelent meg, debütáló EP-je, a 7 pedig 2019 nyarán.