ellie goulding katy perry shawn mendes little mix billie eilish sabrina carpenter dua lipa justin bieber

2019 legjobban várt korongjai

Nagy visszatérések, óriási debütálások: erre számíthatunk az új évben zenei szempontból.

2019 talán 2009 lesz, ugyanis szinte minden akkor releváns és népszerű énekesnő, előadó vagy banda új albumot jelentet meg vagy tér vissza. Természetesen nem feledkezhetünk meg az „újakról” sem – akik azért nem minden esetben annyira újak vagy ismeretlenek a nagyközönség számára. A cikk teljes megértése érdekében: TBD = to be dated (azaz dátum nélküli albumok).

Ariana Grande – thank you, next (január 25.)

Talán az egyik legjobban várós kiadvány Ariana Grande lemeze lesz, amiből ízelítőt is kapunk már a „thank you, next” illetve az „imagine” személyében. A pletykák szerint nem is kell már sokat várnunk, ugyanis január 25-én érkezik a korong.

Extra tartalmakért kövess Instagramon!
Justin Bieber – JB5 (TBD)

Justin Bieber az egyik Instagram posztjában erősítette meg, hogy idén, ha nem is minden esetben albummal, de új szóló zenével mindenképpen érkezik. Igazából ennek nagyon egy új stúdióalbum szaga van, megkell hagyni.

Lady Gaga – LG6 (TBD)

Lady Gaga az „Engima” rezidenciájával kellően felborzolta a kedélyeket már. Fanjai világszerte vártak egy új, igazi pop kislemezre, ami állítólag már készülőben van. Maga az album pedig az „Artpop” kistestvére lesz a pletykák szerint – erre is utal minden jel.

Ellie Goulding – EG4 (2019 első fele)

A hazánkban forgatott kisfilmmel rendelkező „Close To Me” szépen lassan kúszik fel a legnagyobb slágerlistákon, Goulding pedig készen áll kiadni negyedik albumát. Január elsején felfedett három dalcímet, amit biztosan hallhatunk majd a kiadványon: „Flux”, „Electricity” illetve a „Love I’m Given”. Az énekesnő elmondása szerint az album pop-rap lesz, minden dalt Ő maga írt a korongon, illetve ez lesz a legszomorkásabb hangvételű kiadványa. Már most izgalmasan hangzik, nem?

Sabrina Carpenter – Singular Act II (2019 első fele)

Sabrina Carpenter „Singular Act I” c. albuma óriási kedvencünk volt 2018-ban, és még most is, ugyanis nem is olyan régen jelent meg ez a kiadvány. Az énekesnő elárulta, hogy a második rész is hamarosan érkezik, hamarabb, mint mi azt gondolnánk. Igazából nekem személy szerint, ha tegnap jelent volna meg, az is késő lett volna.

Lauren Jauregui – LJ1 (2019 nyár)

Lauren Jauregui szólóanyagára sem kellett sokat várni. Személyes kedvencem volt 2018-ban az „Expectations”, szóval tűkön ülve várom, mit főz nekünk a jóasszony. Új kislemeze már most január 11-én érkezik „More Than That” címmel.

Carly Rae Jepsen – CRJ3 (TBD)

Carly Rae Jepsen is 2018 végére időíztette a harmadik albumának lead kislemezét, a „Party For One”-t, mely talán a második legjobb dal, ami kvázi az önkielégítésről szól a Clean Bandit „Solo”-ja mögött. Nem sok mindent tudni az énekesnő új korongjáról, de annyit igen, hogy idén mindenképp megjelenik.

Iggy Azalea – IA2 (TBD)

Iggy Azalea Survive The Summer” EP-je egy igazi felüdülés volt Cardi B uralma alatt. Az ausztrál rapper már javában dolgozik második albumán, melyen a pletykák szerint helyet kap majd a „Sally Walker” c. dal is, melyből Instagram-on osztott meg egy kis részletet a rapper. Iggy a napokban árulta el Twitteren, hogy januárban befejezik az albumot, 12 dal lesz rajta és ebből 6 már teljesen készen van!

Camila Cabello – CB2 (TBD)

Camila eléggé hallgat második albumának munkálatairól, de édesapja elárulta, hogy 2019-ben (valószínűleg annak is a közepén vagy a végén) lánya új albummal érkezik.

Dua Lipa – DL2 (2019 vége)

Dua Lipa egy percre sem pihen. Elmondása szerint már javában dolgoznak második albumán, ami egy kicsit komolyabb hangvételű és komolyabb témákat fog felölelni, mint az énekesnő debütáló albuma. Dua elmondása szerint megmarad a pop világában, de egy kicsit sötétebb és nyersebb hangzást szeretne magától hallani.

Extra tartalmakért kövess Instagramon!
Cheryl – C5 (2019 vége)

Cheryl „Love Made Me Do It”-ja nem volt elsöprő siker, mint eddigi minden lead kislemeze. Viszont az X-Faktorban sikerült kisebb botrányt kavarnia: előadása kiverte a biztosítékot a brit nézőknél – szerint csúcs szuper volt. Új szólóalbumára még egy kicsit várni kell, de minden bizonnyal még idén érkezik. Annyi biztos, hogy Cheryl kiadót váltott, mostantól teljesen szabad kezet kap minden felett – így afelett is, hogy mikor mit ad ki. Az biztos, hogy két kislemez be van tervezve áprilist bezárólag még.

Charli XCX – XCX3 (TBD)

Charli XCX utolsó albuma 2015-ben érkezett, azóta pedig négy év telt el 2 mixtape-el és tömérdek feature-rel. Charli újévi fogadalma pedig az volt, hogy felvesz egy olyan albumot, amit ki is adnak idén.

Sigrid – Sucker Punch (március 1.)

Sigrid egyik pillanatról a másikra lett egy „tumblr girl”-ből igazán elismert énekes és dalszerző. Debütáló albuma pedig hamarosan érkezik, melyről legutóbb a „Sucker Punch”, azaz a címadó dalt hallhattuk. Emellett pedig olyan slágereket fog tartalmazni a korong, mint a „Strangers” vagy a „Don’t Kill My Vibe”.

Billie Eilish – when we fall asleep where do we go? (március)

Billie Eilish-t sokszor Lana Del Rey utódjaként is emlegetik a zenei szaklapok. Márciusban várhatóan kettő alternatívabb albumot is kapunk, ugye Sigrid és Billie is debütáló albumukkal ragyogják majd be az évet. Apropó, Billie albumáról olyan dalcímeket hallottunk, mint a „wish you were gay”, „listen before i go”, vagy „goodbye”.

Extra tartalmakért kövess Instagramon!
Lana Del Rey – Norman F—ing Rockwell (március 29.)

Hamár Lanáról beszéltünk az előbb (és nem akartam lelőni sem, hogy nem csak két alternatívabb album kerül napvilágra márciusban): a „Norman Fucking Rockwell” is márciusban, pontosabban március végén érkezhet az MTV információi szerint és 11 dalt fog tartalmazni. Jövőhéten pedig érkezik az albumról egy harmadik dal, ami már most bezsebelheti az év leghosszabb címe díjat, el se kezdem leírni – elég lesz a premierkor. Amúgy a „Venice Bitch” illetve a „Mariners Apartment Complex” biztosan helyet kap majd az albumon.

Ashley Tisdale – Symptoms (2019 első fele)

9 év után végre visszatér Ashley Tisdale is a zenéléshez. Tisdale albuma már javában készen van, és az eddigi információk szerint érdekes felépítése lesz: a korong a címnek (symptoms = tünetek) megfelelően tünetek neveit fogja bemutatni, például a „Voices In My Head” (hangok a fejemben” vagy az „Insomnia” (álmatlanság). Nagyon érdekes lesz a kilenc dalos korong.

Avril Lavigne – Head Above Water (február 15.)

Februárban érkezik a népszerű pop-rock énekesnő, Avril Lavigne hatodik albuma, melyről már kettő dalt is hallhattunk – a címadó lead single-t illetve a tökéletes pop balladát, a „Tell Me It’s Over”-t. Kíváncsian várjuk, mennyit sikerült az énekesnőnek fejlődnie zeneileg.

Zara Larsson – ZL2 (TBD)

Az énekesnő már-már készen áll második albumának megjelenésére. Az egyelőre név nélküli ZL2 első kislemeze, a „Ruin My Life” még 2018-ban napvilágot látott. Hamarosan érkezik a második dal is, a „Don’t Worry ’Bout Me”, mely a már megjelent dalnak az úgymond folytatása lesz történetileg.

Tove Lo – TL4 (TBD)

Tove Lo jövőre újra fesztiválozni fog a nyáron, így valószínűleg ezt már új albumával, vagy legalábbis annak előszelével fogja megtenni. Az énekesnő hosszú órákat tölt stúdiókba az Instagram-ja szerint, így jó eséllyel idén Tove is új albummal varázsolja el a világot.

Extra tartalmakért kövess Instagramon!
Rihanna – R9 (TBD)

Rihanna manapság már inkább sminkguru, mintsem énekesnő – najó ez erős túlzás. Mindenesetre Rihanna felfedte, hogy 2019-ben bizony visszatér és egy új albummal fogja megkoronázni eddigi sikereit. Annyi biztos, hogy több, mint 500 dalt vettek fel és dance inspirálta lesz az egyik korong – egyik? Igen, mivel Rihanna két albumot is tervez rövid időn belül kiadni.

Cher Lloyd – CL3 (2019 közepe)

Cher Lloyd második albumára is éveket kellett várni, és a második és a harmadik között is több év telt már el. Az énekesnő új dala, a „None of My Business” az első kislemez a hamarosan érkező, és jól eltolódott harmadik albumról. Cher eközben amúgy kiadót is váltott, így tényleg egyenesbe kerülhet a karrierje végre.

Madonna – Magic (TBD)

Madonna nyilatkozata szerint nagyon egyhangú a mai pop zene, ezért majd Ő ezt jól felrázza és kreál valami borzasztó egyedit – hetekkel erre a kijelentésre kiszivárgott, hogy a portugál ritmusok fogják befolyásolni az album hangzását, valamint, hogy Maluma-val illetve Anitta-val is közre fog működni a díva… kíváncsian várjuk, hogy fel ül-e a „menő spanyol dallamokra” vagy tényleg egyedit fog alkotni. A hivatalos e-maileken keresztül pedig nagyon sokszor van kommunikálva a „Magic”, így valószínűleg ez lesz a popkirálynő 14. albumának a címe.

Meghan Trainor – Treat Myself (február vége)

Meghan albumát már másodjára tolják el. Hivatalosan először 2018 augusztusában érkezett volna, ezt áttették januárra, majd most a megjelenés előtt röviddel még tovább tolták, most február végére… bár hiszem, ha látom a megjelenést. A hivatalos kommunikáció szerint „túl jó dalok születnek”, de tudjuk mi áll a háttérben ilyenkor valójában.

Marina (& the Diamonds) – M4 (április)

Marina aki mostantól csak szimplán, a & the Diamonds név nélkül fog kiadni zenét, januárban tervezi kiadni az első kislemezt az albumról, illetve magát az albumot április környékén. Marina egy kis részletet is megmutatott az egyik dalból, az „Enjoy Your Life”-ból, mely felkerül majd az albumára.

Melanie Martinez – MM2 (TBD)

Erről viszont nem fogunk most sokat beszélni, ugyanis exkluzív cikkel jelentkezünk a napokban, ugyanis van pár információnk az albumról – első kézből.

A cikk végére pedig egy kis lista, akik valószínűleg új albummal (vagy legalább dalokkal) érkeznek 2019-ben, de az így is brutál hosszú listába sajnos nem fértek bele: Ella Henderson, Ella Eyre, Calvin Harris, ALMA, Anne-Marie, Ava Max, Britney Spears, Beyoncé, Bebe Rexha, Daya, Dinah Jane, Elliphant, Emeli Sandé, Fleur East, Frankie, Hailee Steinfeld, Icona Pop, Inna, Jennifer Lopez, JoJo, Kim Petras, Lapsley, Lena, Léon, Liam Payne, Leona Lewis, Bastille, Louis Tomlison, Louisa, Madison Beer, Miley Cyrus, Selena Gomez, Sia, Solange, Dido, The Chemical Brothers, The Cranberries, Kanye West, Hozier, Mark Ronson, LSD, The 1975, a Rudimental vagy Katy Perry.

Extra tartalmakért kövess Instagramon!