Leszakad a plafon: ismerd meg a norvég tehetséget

Júniusban kezdtük újra a MUSICDAILY PUSH cikksorozatunkat, melynek alanya akkor a feltörekvő rapper, Qveen Herby volt. Ha esetleg kérdéses lenne, mit is takar e cikksorozatunk, akkor ide kattintva elolvashatjátok, mi is a célja ennek a sorozatnak.

Az augusztusi alanyunk a norvég Sigrid Solbakk Raabe (1996, Bergen) vagy művésznevén egyszerűen Sigrid lesz, akit a „Strangers” c. dala miatt akár már ismerhettek is, ugyanis Európában elég nagy siker lett. Sigrid kezdetleges stílusát három szóval lehetne jellemezni a legegyszerűbben: basic tumblr girl.. najó, ezt nem degradálásként kell érteni. Sigrid tökéletesen lavírozik a pop és alterpop között, illetve személyisége is tökéletesen átjön miközben hallgatjuk dalait. De ne siessünk ennyire előre…

Sigrid zenei karrierje 2013-ban kezdődött, amikor kiadta első, még kiadó nélküli kislemezét, a „Sun”-t, illetve ugyanebben az évben még a „Two Fish”-t is, melyek inkább akusztikusak, mintsem, hogy éreztetnék az énekesnő/dalszerző mostani stílusát. Majd utána leszerződtetett az Island Records-zal, s 2017-ben ki is adta az első kislemezét azzal a kiadóval, a „Don’t Kill My Vibe” pedig hazájában, Ausztráliában, illetve az Egyesült Királyságban is nagy sikernek örvendett. Ugyanebben az évben még a Glastonbury fesztiválon is fellépett – mely azért valljuk be nagyszó, pláne egy akkor ennyire feltörekvő előadónak. Sigrid feldolgozta Leonard Cohen 1988-as klasszikusát, az „Everybody Knows”-t is.

Az idő haladtával pedig kiadta első EP-jét is, melynek címe „Don’t Kill My Vibe – EP” lett, és ezen kapott helyet a „Plot Twist” illetve a „Fake Friends” is, mely a fentebb említett EP címadóval inkább a „Tumblr világában” lett népszerű. Még 2017 végén adta ki eddigi talán legismertebb dalát, a „Strangers”-t, mely hazájában platina minősítést kapott az eladások alapján. Természetesen a folyamatos saját klubkoncertek és fesztiválozás mellett újabb EP-jének munkálatait sem hagyta abba, és 2018 júliusában egy újabb EP-t dobott a piacra, a „Raw – EP”-t, mely (egyelőre) nem örvend akkora sikernek, mint elődje, de így is szépen profitál belőle az énekesnő. 

A mai napon pedig egy vadonatúj dalt mutatott be, „Sucker Punch” címmel, melyet alább meg is hallgathattok.