Legalább 15 jól ismert slágert fog feldolgozni Lady Gaga a Joker 2-ben

Azt nem tudni, hogy eredeti dal felcsendül-e benne.

Nem túlzás, ha azt mondjuk, hogy az idei év egyik legjobban várt filmje a Lady Gaga és Joaquin Phoenix nevével fémjelzett Joker: Folie à Deux, mely a tervek szerint idén októberben kerül a mozikba. Az alkotás musicalként lett beharangozva, azonban nemrég az egyik stábtag kikotyogta, hogy ő nem is feltétlenül sorolná ebbe a műfajba, annak ellenére, hogy van benne zene, ami szorosan kötődik a karakterekhez – most pedig a Variety-nek köszönhetően kiderült, mire is gondolhatott.

A publikáció szerint ugyanis nem, vagy csak nagyon kevés eredeti szerzemény csendül majd fel a filmben. Helyette jól ismert slágereket dolgoztak fel és gondoltak újra benne, ezekből viszont nem kevesebb, mint tizenötöt, melyek közül az egyik az 1953-as A zenevonat című musical betétdala, a That’s Entertainment!, ami Judy Garland előadásában vált ismertté.

Nem kizárt, hogy a megjelenésig még egy-két eredeti dalt is hozzáadnak a végleges változathoz, azonban a Joker folytatása inkább egy jukebox musical lesz. A műfaj, melyben jól ismert és népszerű dalokon keresztül mesélik el a történetet, hatalmas sikert tud aratni a nagyközönség köreiben – gondoljunk csak a 2001-es Moulin Rouge!-ra, vagy a Mamma Mia! mindkét részére.

A film történetéről egyelőre szinte semmit nem tudni, az viszont biztos, hogy Gaga és Joaquin Phoenix mellett feltűnik még benne Zazie Beetz, Steve Coogan, Catherine Keener, és Brendan Gleeson is, a rendezői székben pedig Todd Phillips ült.

Az elkészítésének a költsége nem kevesebb, mint 200 millió dollár, vagyis több, mint 73 milliárd forint volt. Viszonyítási alapként a 2019-es Joker csupán 60 millió dollárból készült el, és világszerte több, mint 1 milliárd dollárt hozott a kasszára, amellett, hogy 11 Oscar-jelölést is bezsebelt.

A Variety szerint jelenleg folynak a tárgyalások arról, hogy idén szeptemberben a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon mutassák be a várva várt folytatást, az amerikai mozis premierre pedig október 4-én kerül sor.

Az egyik kaszkadőr egyébként nemrég mesélt arról, milyen volt Gagával dolgozni a forgatáson.