Márciusban érkezik Luke Hemmings új szóló anyaga

Újra szólóban jelentkezik a 5SOS tagja.

2021. augusztusában dobta piacra első szólólemezét Luke Hemmings, akinek neve a 5 Seconds of Summer nevű bandából lehet ismerős. Akkor a When Facing the Things We Turn Away From c. anyagában az akkori jelen érzelmeit ütköztette a 17 éves kori énjével, amikor is bekerült a zeneiparba. Most, egy kicsit más irányba indul el.

Tavaly áprilisban már elárult néhány izgalmas információt új lemezéről az énekes, akkor azt mondta, hogy nagyon örül, hogy tudnak egyszerre 5SOS dalokon és saját zenéjükön is dolgozni külön, illetve, hogy valószínűleg ez az a dolog, ami miatt nagyon jól tud működni maga a banda is. A LADYGUNN magazinnak is hasonlóan nyilatkozott, elárulva, hogy sokkal több időt hagy a saját dalainak, hogy kiforrjanak. Amíg, amikor a bandának készítenek dalokat, sokszor nagyon rövid idő alatt megcsinálnak mindent közösen, de amikor szólóban dolgozik, akkor könnyen meglehet, hogy megírja a dal egy részét januárban, majd szeptemberben veszi csak elő újra, mert akkor találta meg a tökéletes folytatást.

Azt is elárulta, hogy ezt emiatt nem úgy kell elképzelni, hogy 24-ből 20 órákat zenél, hanem sokkal inkább úgy, hogy amikor valami az eszébe jut, azt felveszi és szépen lassan megépíti királyságát. A következő anyagának első része kora márciusban érkezik, és úgy írná körül a dalt, hogy van egy hangulata: a 2000-es évek fiúbandái zenéi inspirálták, így sok a dob benne, de ezt összemossa egy bizonyos elektronikus hangzással és inkább a végeredmény egyfajta underground hangzás az újságíró szerint, aki a Chromatics-hoz hasonlította a dalt.

Sok hangmagasságú vokállal játszottam, és különböző nézőpontokból írtam. Nagyon szerettem volna ezt a vonalat követni, ezt a melankolikus dolgot csinálni. Amikor hallgatod a dalt, nem tudod rá azt mondani, hogy vidám vagy szomorú. Inkább az határozza meg, hogy hogyan fogadod be a dalt. Ez nagyon művészien hangzik

– mesélte nevetve a magazinnak.