Luke Hemmings: ha egybemosnánk a 5SOS tagok szólóanyagait, megkapnánk a banda stílusát

Valószínűleg nem kell hosszasan ecsetelni, ki is az a Luke Hemmings, pláne nem a 5 Seconds of Summer nevű banda rajongóinak, hiszen az énekes oszlopos tagja a bandának, akik amúgy ha minden úgy alakul, 2022-ben végre hazánkba látogatnak.

Luke előtt már Ashton Irwin is jelentkezett saját szólóalbumával, Superbloom címen, most pedig úgy tűnik Luke érezte úgy, hogy saját lábára álljon egy kicsit és kísérletezzen saját hangzásával és stílusával. When Facing the Things We Turn Away From címmel került a boltok polcaira az énekes debütáló korongja.

Szerintem nagyon egyedi eset, hogy van egy bandánk, közben bármelyikünk el tud készíteni egy lemezt egyedül és még máshogy is hangzanak az anyagok, de ha egybemosnánk akkor kijönne belőle a banda

Mindig is imádtam dalszöveget szerezni. Van bennem egy ilyen érzés, hogy mindig jobbnak és jobbnak kell lennem ezen a területen. Az egész életem a zene körül forog. Azzal, hogy megírom ezeket a dalokat, magamról tanulok egy csomót. A számok nagy része a mostani fejemmel íródott, de vannak, amik a 17 éves énem szemszögéből, amikor bekerültem a zeneiparba. Ez a két világ ütközik a lemezen. Először nagy kihívásnak éreztem, hogy egyedül alkossak valamit, mintsem a bandával. Nem úgy írtam, hogy muszáj írnom. Néhány héttel később pedig azon gondolkodtam, hogy mihez kezdjek magammal? Elkezdtem felfedezni és megalkotni a saját hangzásomat. Nem hasonlított a bandáéhoz egyáltalán, inkább magamat akartam adni. Innen indult az egész.