© MUSICDAILY

Sziget vasárnap: nyugalmas nap a szabadság szigetén

A vasárnap nem tűnt a legizmosabbnak a Sziget Fesztivál 6 napos repertoárjában, ez pedig érezhető is volt a jelenlévőkön: a színpadoknál kevesebben, az ételudvarokon annál inkább hömpölygött a tömeg. Azok, akik kitűnő koncerteket kerestek, Tom Grennan, Baby Queen és ADONXS társaságában meg is kapták ezeket.

Baby Queen

A nap egyik kiemelkedő highlightja egyértelműen Baby Queen körülbelül 1 órás koncertje volt, aki nem sokkal a fellépése előtt a MUSICDAILY csapatával is beszélgetett – interjú hamarosan. Az énekesnő egy igazán energikus bulit tolt le, sokszor szólt méretes közönségéhez inspirálóan, arra bíztatva az egybegyűlteket, hogy bármi is történik, legyenek önmaguk, illetve a We Can Be Anything c. dala közben is erre hívta fel a figyelmet: mindenki álmodjon nagyot és bármit elérhet az életben.

Tom Grennan

Tavaly betartotta az ígéretét és idén visszatért Magyarországra Tom Grennan, aki tavalyi SZIN főfellépése után „csak” a Sziget Nagyszínpadának első idősávjába fért be – de tanúskodik arról az idősávok, mondhatni lényegtelensége, hogy Tom koncertjére sokkal több ember volt kíváncsi, mint a későbbi idősávban lévő Arlo Parks-ra – erről később bővebben. Az énekesre semmilyen panasz nem érkezhet, ugyanis leénekelte a tetőt a színpadról, elhozta a jó hangulatot magával, ebben segítségére pedig a slágerlistás dalai voltak. Az énekes úgy fogalmazott, hogy mindegy mennyire izzadt mindenki, mindegy mennyire tűz a nap, érezze jól magát mindenki a koncertjén – majd felsőjét is lekapta, mert neki is melege volt már a sok ugrálás és hypeolás közepedte. Hamarosan közzétesszük a Tommal készült interjúnkat is.

ADONXS

Szomszédos országból érkezett egyenesen az IBIS x All Europe színpadára ADONXS, akivel a MUSICDAILY a koncertje előtt beszélgetett. A tehetséges Adam Pavlovčin nem csak énekelni tud, de táncosnak sem utolsó – aki lemaradt koncertjéről bánhatja, ugyanis azon kevés előadók közé tartozik, akinek mélyebb vokáljai mennyeiek és érezhetően kényelmesebben mozog ott, mint a magasabb hangoknál. A kis színpad és a korai kezdés ellenére kellemes tömeg gyűlt össze, akiket sikerült megénekeltetnie is.

Arlo Parks

Sajnos Arlo Parks közvetlen headliner előtti koncertjére még annyira sem telt meg a Nagyszínpad előtti tér, mint a 4 órási sávban lévő Tom Grennan-re. Sőt, még azt is meg merjük kockáztatni, hogy a FreeDome sátorban nagyobbat szólt Baby Queen, aki majdnem egy időben volt az előadóval. A koncertje papírforma volt: sajátos stílus, sajátos módon tálalva.

Queralt Lahoz

Egy igazi királynő lépett színpadra szintén az IBIS x All Europe színpadán kicsivel 9 óra után Queralt Lahoz névvel. Akik könnyen fogyasztják például Kali Uchis dalait és élnek-halnak a latin ritmusokért, az énekesnő tökéletes választás volt. Nem csak színpadi jelenléte volt extrém profi, de a hangja is ijesztően tökéletes volt.

Damien

Kisebb színpadon, a BOLT DropYard-on csíptük el néhány dal erejéig Damien-t, aki feltörekvő előadó létére mesterien ötvözte a latin ritmusokat és az rnb, hip-hop elemeket zenéjében. Talán egy kicsit az Elites Aron Akvárium Klubban helyet kapott koncertjéhez tudjuk hasonlítani a produkciót, csak (még) kisebb cipőben járva.