Hatalmas bulit csapott az Akvárium Klub színpadán ARON

Először lépett fel hazánkban a színész-rapper.

Arón Piper már egészen kiskora óta tevékenykedik a szórakoztatóiparban, 2018-ban pedig az egész világ megismerte a nevét az Elit című Netflix sorozatnak köszönhetően. A széria hatalmas sikert aratott, így két évvel az indulása után a spanyol sztár a színészkedés mellett a másik szenvedélyét is megmutatta a nagyvilágnak, ami nem más, mint a zene. 2020-ban jelent meg az első olyan kislemeze, ami nem filmzene volt, majd számos közreműködés mellett piacra dobta az debütáló, Nieve című EP-jét, idén márciusban pedig az első mixtape-je is megérkezett.

Az En Tus Sueños (Vol. 1) című kiadvány adta a színész-rapper idei európai turnéjának a nevét, melynek keretein belül Brüsszel, Berlin, Varsó, Prága, London, vagy éppen Bécs mellett karrierje során először Budapestre is ellátogatott. Hazánkban az Akvárium Klub 700 fős KisHalljában láthatta a magyar közönség a sztárt, aki hamar meg is töltötte a helyszínt, ugyanis a koncert előtt már jópár hónappal elfogytak rá a jegyek.

A 19:30-as kapunyitás után két DJ melegítette be a közönséget a főműsor előtt, ARON pedig egy kicsivel 9 óra után lépett színpadra farmerban, fehér pólóban, egy kék Fordos baseball sapkában, és egy nagy, A betűt formáló nyakláncban. A nyitódal a turné nevét is adó En Tus Sueños volt, amit két korábbi kislemeze, a Sigo és a Mal követett. A rapper már a koncert elején megjegyezte, hogy elég meleg van a teremben, és egyébként tényleg az volt, azonban a pólóját, ami alatt egy fehér trikó volt, csak egészen a végén vette le.

De azelőtt még felcsendült pár közreműködése, mint a RIP, vagy éppen a Cu4tro, a mixtape-je dalai, így például a Bloqueao, a 2 Balas, és a Teddy Bear is, és egy dal kivételével a teljes Nieve EP. Összesen nagyjából 20 szerzeményt sűrített bele a bő egy órás setjébe.

Az este egyik legkiemelkedőbb része az volt, amikor a szomorúbb számait énekelte ARON. Felhoztak neki a színpadra és mikrofonállványt, majd egy széket is, így adta elő a Los Putos Excesos és a Ojalá című szerzeményeit, melyekben az érzelmek kerültek az előtérbe. A koncert vége egy hatalmas buli volt olyan dalokkal, mint a London Calling – amit egyébként elölről is kezdett a rapper, mert első nekifutásra nem érezte eléggé energetikusnak a közönséget – a Plastilina, és a záró track, a Nieve.

A hazai közönség imádta ARON-t (még akkor is, ha a legtöbben a dalai nagy részét egyébként nem ismerték), és ARON is szemmel láthatóan élvezte az itteni koncertjét. Az elején egy kicsit zárkózottabbnak tűnt, ami valószínűleg részben annak tudható be, hogy nem annyira tapasztalt még a fellépések terén, a végére azonban már teljesen elengedte magát, és bátrabban mozgott, járta be a színpadot, és kommunikált a közönséggel, akiknek egyébként pár merch terméket is dobott. Plusz pont, hogy a színpadra előre kikészített 6 üveg vizet nem magának szánta, hanem a közönségnek, akik között az este során szétosztotta azokat.

Ez volt a spanyol rapper első magyar koncertje, de reméljük, a jövőben láthatjuk még hazánkban.