Magyar lánnyal duettezett Tom Grennan a SZIN színpadán

Az énekes a Szegedi Ifjúsági Napok, vagyis a SZIN csütörtöki főfellépője volt.

Tom Grennan talán az egyik legrizikósabb vállalása volt az idei SZIN-nek, ugyanis már a bejelentéskor azon lamentáltunk, hogy vajon van-e akkora név a magyar kommersz kultúrában a tehetséges énekes neve, hogy ekkora tömegeket mozgasson meg. Az Egyesült Királyság egyik legzsengébb tehetsége eredetileg nem is zenészként képzelte el az életét, ugyanis szíve inkább a foci felé húzott. De szerencsénkre, ekkora hanggal és ilyen karizmatikus személyiséggel inkább a zeneipart választotta – és nem csalódtunk, miután színpadra állt.

Igaz, az előrejelzéseink szinte teljesen bejöttek, ugyanis az első szám kezdetekor kellemetlenül kevesen voltak, és az egész, egy órás koncert alatt elég szellős maradt a közönség, de mint ahogy említettük, a személyisége mindenkit magával ragadt, hangja pedig még a leghalkabb és nyugodtabb részeknél is úgy szólt, mintha minimum a kiságyában is énektanárral sírt volna. Tényleg, nem áradoznánk ennyit hangi adottságairól, ha nem lett volna átlagon felüli.

A másik dolog, amivel sikerült megnyernie mindenkit (sokakat azzal is, hogy az első számok után gyorsan megvillantotta kidolgozott felsőtestét), az az, hogy tudja, hogy kell megmozgatni egy egyébként passzív és közömbös tömeget – mert sajnos, azzal kellett megküzdenie. De ezeket megugrotta úgy, mint egy profi: folyamatosan kommunikált az egybegyűltekkel, reagált a neki készített táblákra, szivecskékre, integetésekre és fenntartotta a hangulatot a tapssal és azzal, hogy kiállt és leénekelte a nemlétező plafont is.

Azt is elárulta abban a kerek egy órában, hogy jövőre visszatér Magyarországra és újabb koncertet fog adni, de erről nem tudunk egyelőre többet – elég valószínű, hogy új lemezének turnéjával fog beférni egy Akvárium Klubbos vagy Budapest Parkos headline buli, aminek nagyon örülünk. Az viszont egyértelmű, hogy a katarzis nem ekkor érkezett meg, hanem akkor, amikor felhívott egy magyar lányt a színpadra, aki talán itthon az egyik legnagyobb rajongója lehet, akivel közösen énekelte el a Remind Me c. slágerét.

Összességében, Tom egy igazán megnyerő személyiség, még a nem ismert számai is elviszik a hallgatót és nézőt, mert el tudja adni magát és láthatóan nem csak minket vett meg, hanem mindenki mást is a közönségben.