© MUSICDAILY

Közel volt a teltházhoz az Imagine Dragons tegnap a Szigeten

A 11-ei, pénteki nap már combosabb volt látogatószám szempontból a 2023-as Szigeten: kifele menet nagyon lassan haladt a közönség, a K-híd terhelhetősége miatt – de az ilyen pillanatok tanúskodnak a jó szervezésről, ugyanis a biztonságot helyezték előtérbe. A napot egyébként elvitte Call Me Karizma koncertje, de YUNGBLUD is olyan emlékezeteset alkotott, amit nem fogunk egyhamar kiheverni. A Nagyszínpadon a napot az Imagine Dragons zárta.

Call Me Karizma

Az est egyik legjobb koncertjét talán az amerikai Call Me Karizma hozta el a közönségnek tányéron, akik fel is zabálták a kis költségvetésű produkciót, szinte közvetlenül azután, hogy az Imagine Dragons lement a Nagyszínpadról. Olyan volt, mintha egyfajta levezetésen lennénk és az egész, fárasztó napot egy igazi energiabomba koronáz meg, Riz személyében. Legnagyobb slágerei mellett egy igazán különleges pillanatot is átélhettek a rajongók: az előadó annyira élvezte a koncertet és a közönség energiáját, hogy megkérte a közönséget, hogy üljenek le az utolsó szám előtt, ő pedig besétált a közönségbe és ott egy igazán érzelmes pillanatot hozott össze abban a 3 percben. Reméljük hamarosan visszatér hazánkba, mert ezt a koncertet szívesen újra és újra élnénk a jövőben is. Hamarosan érkezünk az előadóval készült interjúnkkal is.

Koncert highlight: Dead Body, Animals, 999 To The Devil, Rockstar,

YUNGBLUD

YUNGBLUD jött, látott és győzött: még azt is megkockáztatjuk, hogy több ember gyűlt össze a brit fenegyerek első Nagyszínpados koncertjére, mint a csütörtöki Florence + The Machine bulira – erről itt írtunk bővebben. Az énekes verhetetlen az energiában és emellett arra is nagyon ügyel, hogy nagyobb slágerei mellett igazi rajongói élvezhessék olyan dalait is, amiket a nagyközönség nem igazán, vagy egyáltalán nem ismer. Dom egyébként amellett, hogy óriásit csapatott, mégis sikerült egy elfogadó és tiszteletteljes atmoszférát teremtenie. Pluszpont, hogy a magyar rajongók készültek egy aláírt zászlóval is, amit YUNGBLUD el is vett tőlük és több számon keresztül hordta a színpadon (kiemelt képünk). Arról pedig ne is beszéljünk, hogy néhány szerencsés rajongó meg is oszthatta a színpadot a művésszel.

Koncert highlight: fleabag, I Think I’m OK, Sweet Heroine,

Imagine Dragons

Brutális mennyiségű embertömeg, sláger sláger hátán: ez jellemezte az Imagine Dragons tegnapi budapesti koncertjét a Szigeten. Természetesen a legnagyobb slágerek mellett a közönségnek egy másodperce sem volt arra, hogy unatkozzon. A frontember, Dan hangja pedig leírhatatlanul tiszta, igazi öröm volt hallgatni orgánumát. A tömeg egyébként érzetre nagyon közel volt a teltházhoz, az éttermek szinte üresen kongtak és csak 1-1 fesztiválozót láttunk ott tengetni idejüket.

Koncert highlight: Enemy, Demons, On The Top of The World