© MUSICDAILY

Visszafogott kezdése volt a Florence + The Machine az idei Szigetnek

Tömeg és por alig volt a nyitónapon.

Megnyitotta a kapuit a 2023-as Sziget Fesztivál, mégpedig azzal a bandával és frontasszonnyal, akik már több alkalommal is főfellépőként léphettek színpadra a fesztivál történelmében: újra és újra sikerül elvarázsolnia a tömeget a Florence + The Machine-nek. Igaz, érezhetően kevesebben voltak már kint rajtuk, mint mondjuk 2015-ben, de még mindig egész masszív közeget vonz zenéjük. Csillámban és virágkoronában pedig most sem volt hiány. Közvetlenül előttük Sam Fender melegítette be a közönséget.

Még több képért lapozzatok az alábbi Instagram posztban:

Sam Fender
© MUSICDAILY

©MUSICDAILY

Nem lehet ismeretlen az alternatív-rockot játszó Sam Fender azoknak sem, akik véletlenül nem miatta, hanem az utána lévő virágkoronakirálynő koncertjéért látogattak ki a fesztiválra, ugyanis Fender már nyitott Florence és bandájának turnéjukon. A papírforma játszódott le a koncert során – nem meglepő módon. Volt Seventeen Going Under is, ami a koncert vége fele csendült fel és ekkora már elég szép tömeg kerekedett ki a Nagyszínpad előtti téren. Sam egy nagyon karizmatikus előadó, hangja pedig eszméletlen.

Florence + The Machine
© MUSICDAILY

©MUSICDAILY

A nyitónap főfellépője a tavalyi Dance Fever című korongjuk turnéja keretein belül látogatott vissza hozzánk a Szigetre, így nem meglepő módon a 19 számos setlist nagy része, egész pontosan 8 szerzemény erről a lemezről volt. Természetesen a legnagyobb slágereiket sem hagyták ki, így felcsendült a Dog Days Are Over, a You’ve Got The Love, vagy éppen a Shake It Out is, melyek a hátrébb lévő sorokban álló fesztiválozókat is szemmel láthatóan megmozgatták – azokat, akik egyébként a számukra ismeretlen dalokat lazán végigbeszélgették.

Tudom, hogy nem azért jöttetek el egy fesztiválra, hogy egy helyben álljatok

– bíztatta a közönséget a frontasszony.

Florence szokásához híven mezítláb lépett színpadra, az egész teret kihasználta és bejárta, több dalt pedig lent, a közönség első soraiban énekelt a rajongók legnagyobb örömére. A fellépés nagyon profin össze volt rakva: a fényektől kezdve az énekesnő táncmozdulatain át a leégett oltárt ábrázoló díszletig, minden azt az érzést keltette bennünk, mintha csak egy rituálén lennénk, aminek a fő fókuszai a tánc, az öröm, és a szabadság. Összességében egy igazán jó fesztiválkoncert volt, még akkor is, ha nem sikerült akkora tömeget vonzania, mint mondjuk tavaly Dua Lipának, és hátrébb, kintebb álló embereket nem feltétlenül kötötte le végig.