Ava Max visszatérő lemeze könnyen 2023 legjobb poplemeze lehet

Végre megismerhetjük a hang mögött az embert, akit nem tudunk évek óta kiirtani a rádiókból.

Hosszú út vezetett a mai napig Ava Max számára, aki az eredeti tervek szerint októberben adta volna ki második nagylemezét, a Diamonds & Dancefloors-t, de akkor indok nélkül eltolták a megjelenést. Azóta pedig sok minden történt a kulisszák mögött, de mostmár az egész korong elérhető az összes streaming platformon és fizikálisan is a boltokban.

A lemezről elég sok dalt hallhattunk már, ugyanis a megjelenés előtt már bemutatták a hazai rádiókból még mindig kiirthatatlan Maybe You’re The Problem c. dalt, de hallhattuk a Million Dollar Baby-t, a Cold As Ice-t, One of Us-t és a Dancing’s Done-t is. A korong egyébként nettó 40 perc játékidővel rendelkezik ami 14 dalra oszlik el.

Max nem árul zsákbamacskát, már a borító (amit egyébként menetközben lecseréltek és jelenleg 3 borítóval is összefuthatunk – az első, az eredeti, a második az, amire leváltották és ez funkcionál jelenleg hivatalos borítóként, a harmadik pedig egy limitált változat) is arról árulkodik, hogy egy felnőtt nő története kerül elénk, luxus kivitelben. Az biztos, hogy debütáló lemezének, Heaven & Hell-nek borítójánál ez fényévekkel jobban néz ki, de ami még fontosabb, az az, hogy végre jobban megismerhetjük az egyébként titokzatos, visszahúzódó és szégyenlős énekesnőt – utóbbi nagyon érezhető volt akkor is, amikor a MUSICDAILY csapata beszélgetett vele Zoomon keresztül.

Több alkalommal is elárulta, hogy számára ijesztő érzés, hogy az emberek ennyire belelátnak életébe, ugyanis a Diamonds & Dancefloors szerelmi életéről szól, azokat az érzelmeket fogalmazza meg, melyek szakítása után gyülemlettek fel benne, de egy olyan köntösbe tálalja, hogy a lüktető ütemek és kemény basszusok nem hagyják a hallgatót unatkozni. Még az eredetileg balladának készült One of Us c. dalt is átdolgozták egy kellemes, szintipop dallá – bármelyik dal elmehetne egy olyan előadó lemezére is, mint The Weeknd vagy Dua Lipa. De előbbi nem titkolt célja volt: a Rolling Stones magazinnak mondta el, hogy ő inkább miközben sír, táncol is, így nem roppan össze.

Azzal, hogy egy új emberként tért vissza a popzenei szcénába, külsőleg is úgy érezte meg kell újulnia: elköszönt ikonikus félig hosszú-félig rövid „max cut” hajától és hol tetőtől talpig, hosszú, már-már égetően vörös, hol pedig platinaszőke tincsekkel járja a világot. A fentebb lévő videóban azért temeti a haját, de egy interjúban elmondta, hogy biztosan vissza fog térni hozzá.

Egy tökéletes pop-dance lemezt sikerült villantania az énekesnőnek, amin nagyon nehezen lehetne kevésbé erős, vagy akár gyenge dalt választani. A popzene szerelmeseinek tökéletes választás, ugyanis Ava kellemes hangja úgy illeszkedik ezekre a dallamokra, mint ahogy a puha vajban végigfut a kés és mi sem bizonyítja jobban a „fülbemászó” jelzőt, mint az, hogy egy hallgatás után szinte biztos, hogy pár másodperc megmarad a dalokból, legyen az csak dalszöveg vagy egy-egy ütem, ritmus.

Ha elkapott Dua Lipa Future Nostalgia c. lemeze, 2022-ben Charli XCX CRASH lemeze fogott meg a legjobban, vagy esetleg sikerült eljutnod Mabel About Last Night… c. lemezéhez is, akkor ezt is imádni fogod. 2023-at így nagyon erősen kezdjük, a Diamonds & Dancefloors egyszerűen az év egyik legjobb lemeze lehet, ehhez pedig csak megfelelő promóció és egy hosszú turnéra van szüksége az énekesnőnek – utóbbit a napokban be is jelentik.