Ava Max: mondhatni újraélesztettem a popzenét

Nem kérdés, hogy Ava Max-re szüksége volt a popzenei világnak. A Sweet but Psycho című dala úgy tarolta le a világot, mint még arra példa is ritkán volt, amihez hasonlítani tudnánk. Azóta pedig a MUSICDAILY-nek is interjút adó énekesnő sikerei töretlenek.

Megtanult bánni a popzenével és a műfajon belül kísérletezni is vele, miközben a legtökéletesebb dallamokat hozza hallgatóinak. Igaz, nagyobb közönséggel nem igen találkozott még, ugyanis debütáló lemezének promótálásába még beleszólt a koronavírus járvány, de pénteken érkező korongját már egy egészéves világturnéval tervezi megkoronázni, melynek reméljük Budapest is részese lesz valamilyen módon.

Ezt senki sem tudja még, de megtörtem. Azt mondtam, hogy ha bárki is meghallgat, muszáj kifizetnem a benzint. Szeretnék a szüleimnek egy házat venni. Csak segíteni szeretném az embereket, akiket szeretek és nagy színpadokon szeretnék fellépni, rajongókat szeretnék magamnak, akik kapcsolódnak a zenémhez. Ha a Sweet but Psycho nem lesz sikeres, abbahagytam.

Amikor ez lezajlott a fejében, csak a következő sorokat hajtogatta magának:

Jézusom, te hülye picsa, szedd össze magad!

Szerencsére a hallgatók és a világ meghallgatták kérését és a dal átütő siker lett. Mielőtt észbekapott volna, Spotify-on már 1,4 milliárd meghallgatásnál járt szerzeménye, a rádiók szószerint felzabálták és a 2020-as év egyik legnagyobb slágere volt. Olyan szinten, hogy akkoriban a világ elindult az R&B zene irányába és a slágerlistákon olyan dalok foglaltak el előkelő helyet, mint a Sicko Mode Travis Scottól vagy az In My Feelings Drake-től. A dal, ami konkrétan egy új erőt adott a popzene népszerűségének, amit utoljára ilyen ütemben talán 2012-ben láthattunk mára már az énekesnő egyik olyan dala, amit tényleg mindenki ismer.

Nem őrület? A Sweet but Psycho mondhatni újjáélesztette a popzenét.

2 nap múlva pedig már egy új korszak kezdődik ténylegesen az életében: szakítása inspirálta zenével érkezik, de ahogy elmondta, nem balladákkal pakolja tele visszatérő korongját a pénteken megjelenő Diamonds & Dancefloors-t hanem el szeretné táncolni a fájdalmat, ami felgyülemlett benne az évek során. Erre tökéletes példa a tegnap megjelent Cold As Ice című dala is.

Természetes, hogy egy dance lemezt csináltam a fájdalmamból. Van egy problémám, csak táncolni szeretnék. Inkább sírok és táncolok közben. Amikor stúdióztunk, csak szomorkás dalszövegeket jutottak eszembe, mert ezt éltem át. De bulizós zenét varázsoltam belőle.

Szerencsére a sok munka úgy tűnik meghozza gyümölcsét. Nem igazán volt ideje az életén gondolkoznia, ugyanis lefoglalta az, hogy dalszövegbe öntse bánatát, majd pedig később egy olyan lemezt formáljon belőle, amit még egy-egy nagyobb popsztár is megirigyelne.

Egy héttel a szakítás után nem bekuckózva sírtam, nem, hanem a Londonban lévő Pride-on léptem fel, nem mondtam le. Senki sem látta, mert elfordultam és kiabáltam, de össze kellett kapnom magam. Korai volt, de nem hagyhattam cserben a rajongóim. Szerintem a fellépésem segített elengedni, valószínűleg ez segített meggyógyulni is.

Sokakat meglepett, amikor a most pénteken érkező lemezének, a Diamonds & Dancefloors-nak borítóján vörös hajjal láthattuk, illetve magát a korszakot is már új hajjal, megválva az ikonikus „max-cut”-tól láthattuk, de az is megzavarhatott mindenkit, hogy eltolták a megjelenést, sőt még a lemez borítóját is megváltoztatták. Ezek mind azért történtek, hogy Ava tényleg megmutathassa, hogy nem csak egy egy-két slágeres előadó és bizony, ő irányítja saját útját.

Csak jól akarom magamat érezni. De az biztos, hogy mindig is egy részem lesz…. nem tűnt el örökre. Az egész karrierem az én kezemben van és ez csodás érzés.